Connect with us

20 dintre cele mai IMENSE ANIMALE din ȋntreaga lume! Numărul 1 este mai mare mare decât o casă!

Animale de companie

20 dintre cele mai IMENSE ANIMALE din ȋntreaga lume! Numărul 1 este mai mare mare decât o casă!

20 dintre cele mai IMENSE ANIMALE din ȋntreaga lume! Numărul 1 este mai mare mare decât o casă!

Unele animale sunt atât de mici ȋncât nici nu le putem vedea, ȋn timp ce altele sunt atât de mari ȋncât de-abia ţi le poţi imagina. Planeta noastră este casa multor specii superbe şi ȋnfricoşătoare, incluzându-le şi pe cele mici şi pe cele mari.

Deşi omul poate fi responsabil pentru multe schimbări prin care planeta trece, atunci când vine vorba despre mărimea fizică, omul nu este nici pe departe cea mai mare creatură.

Ȋn timp ce eşti conştient că există animalele de toate mărimile, unele dintre acestea chiar sunt mai mari decât copacii, maşinile sau chiar casele. Aceste animale pot fi mamifere, reptile sau păsări, dar ȋn orice caz sunt absolut uimitoare.

Iată câteva dintre cele mai mari animale din lume:

Balena albastră – un mamifer marin care poate ajunge până la 30 de metri lungime şi 180 de tone. Doar limba acesteia poate ajunge la o greutate de 2 tone, cam cât ar cântări un elefant asiatic ajuns la maturitate, şi inima poate cântări aproximativ 600 de kilograme.

Balena albastră este cel mai mare animal de pe planetă, iar inima acesteia are aceeaşi mărime ca un Mini-Cooper. Aceasta se hrăneşte aproape exclusiv cu creveţi, care se numesc Krill, şi ajunge să mănânce până la 3 tone de zi. Un adult ajunge să consume 1.5 milioane de calorii pe zi.

Elefantul african – este cel mai mare animal de pe uscat, iar un mascul adult ajunge până la 7 metri ȋn lăţime şi 3 metri ȋn ȋnălţime, cântărind nici mai mult, nici mai puţin de 6 tone! Femelele sunt mai mici, ajungând până la 6 metri ȋn lăţime, 2.7 ȋn ȋnălţime şi 3 tone ȋn greutate. Adulţii nu au un prădător natural datorită mărimii, dar puii pot cădea pradă leilor şi crocodililor, şi uneori leoparzilor şi hienelor.

Citește și:   Cele mai smintite practici pe care le-au încercat oamenii de-a lungul istoriei în viața intimă

Girafa – cel mai ȋnalt animal de pământ, girafa este un mamifer care poate ajunge până la 5, 6 metri ȋnălţime şi are o greutate medie de 1.600 de kilograme dacă este mascul şi 830 de kilograme dacă este femelă.

Girafa are un gât extrem de lung, care poate depăşi 2 metri, reprezentând uneori aproape din jumătatea ȋntregului ei corp. Gâtul lung este un rezultat al unei lungimi disproporţionate a vertebrei cervicale, şi nu din faptul că ar mai avea o vertebră, aşa cum s-a mai speculat.

Foca elefant – cel mai mare carnivor din lume este foca elefant. La acel animal se poate vedea cea mai mare diferenţă ȋntre mărimea masculului şi cea a femelei.

Masculii pot cântări cu până la cinci sau sase ori mai mult decât femelele. Acestea au ȋntre 400 şi 900 de kilograme şi ȋntre 2.6 şi 3 metri, ȋn timp ce masculii au ȋntre 2 şi 4 tone şi ȋntre 4 şi 6 metri lungime. Cel mai mare mascul ȋnregistrat vreodată a fost găsit ȋn South Georgia ȋn 1913 şi a măsurat 6.85 de metri lungime şi o greutate estimată la 5 tone!

Aceştia se scufundă de mai multe ori, uneori pentru mai mult de 20 de minute pentru a-şi procura hrana care constă ȋn cea mai mare parte ȋn peşti şi caracatiţe, la adâncimi ȋntre 400 şi 1000 de metri. Au fost făcute cercetări care au demonstrat că aceste foci pot rezista şi două ore sub apă, la adâncimi de peste 1.400 de metri.

Citește și:   Copiii moștenesc inteligența de la mamă și nu de la tatăl lor, spun specialiști! Iată explicația!

Ursul polar şi ursul Kodiak – cei mai mari carnivori de uscat, aceştia au multe similitudini ca şi mărime a corpului, de aceea nu se poate spune cu exactitate care este cel mai mare. Ȋn cazul ambelor specii, mărimea umerilor a fost măsurată la 1.6 metri, şi lungimea totală la 3 metri. Cei mai mari urşi polari au avut o greutate de peste 1000 de kilograme, iar cei Kodiac peste 1100.

Ȋn ceea ce priveşte animalele domestice, nici acestea nu sunt mai prejos. Deşi nu se poate compara cu mărimea celor sălbatice, unele dintre acestea chiar ne uimesc.

Unul dintre aceste exemple este un iepure gigant, The Flemish Giant, care face parte dintr-o rasă veche de iepuri domestici, originari din regiunea Flemish. Aceştia au fost ȋmperecheaţi ȋncă din secolul XVI ȋn oraşul Ghent din Belgia şi pot ajunge la greutăţi de peste 12 kilograme.

Şarpele Anaconda verde – cel mai mare membru al ordinului reptilian este şarpele Anaconda verde, din zona neotropicală. Cea mai mare mărime ȋnregistrată a fost de 7.5 m lungime şi 250 de kilograme, deşi există zvonuri conform cărora ar exista exemplare şi mai mari.

Mai există şi alte specii de şerpi, cum ar fi Pitonul, dar aceştia sunt mult mai subţiri şi mai lungi, ajungând la o lungime de peste 9 metri.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Mama natură ne ȋncântă ȋn fiecare zi cu foarte multe surprize, ceea ce este absolut minunat. Trebuie să ştim cu toţii cât mai multe lucruri despre ceea ce se ȋntâmplă ȋn jurul nostru, iar aceste informaţii sunt foarte interesante!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din Animale de companie

Sus