Connect with us

25 de rase rare de pisici – pe cât de ciudate, pe atât de drăguțe!

Animale de companie

25 de rase rare de pisici – pe cât de ciudate, pe atât de drăguțe!

25 de rase rare de pisici – pe cât de ciudate, pe atât de drăguțe!

Pisicile au fost domesticite într-un fel sau altul de mii de ani. Strămoșii pisicilor de astăzi s-au dat pe lângă oameni deoarece găseau prăzi mai ușoare în rozătoare și alte asemenea vietăți.
Oamenii, la rândul lor, au apreciat felinele care le țineau sub control numărul de rozătoare dăunătoare de prin gospodărie, așa că au început să le primească cu brațele deschise.

Iata câteva rase ciudate:
1. Highlander
Pisica Highlander este cu siguranță una dintre cele mai interesante rase de pisici din lume. Este rezultatul unei încrucișări între Linxul de deșert și Jungle Curl. Această pisică este înzestrată cu urechi scurte, cozi-bob și curbate, împreună cu un model facial distinct. Ele sunt considerate feline mari, însă sunt foarte jucăușe și îndrăgite de oameni.

Pentru a deosebi Highlanderii de alte rase de pisici tradiționale, ele manifestă o atracție deosebită față de apă.

2. Bobtail japonez
Această rasă de pisici are o caracteristică deosebit de ciudată, care le diferențiază de restul. În timp ce acestea sunt pisici destul de normale, coada lor le oferă un aspect foarte unic.
Ele sunt, de asemenea, sursa de inspirație pentru maneki neko japonez, pisica „beckoning” sau „invitația” atât de răspândită în cultura japoneză.

Citește și:   Ai o pisică? Aceste scene de zi cu zi o să ți se pară extrem de familiare, pisicile nu cunosc termenul de SPAȚIU PERSONAL

3. Khao Manee
Ceea ce face această specie atât de deosebită snt ochii lor. Ele mai sunt cunoscute și sub denumirea de pisicile cu ochii de diamant. Khao Manee are un strat scurt de păr, pur alb și este similar ancestral cu Siamezele. Așa cum am menționat, această rasă este cunoscută pentru ochii ei uimitor de colorați.

4. Levkoy din Ucraina
Aceste pisici nehotărâte sunt, fără îndoială, ciudate și o singură privire la ele îți poate spune de ce. Nu au păr, au niște ochi neobișnuiți de mari, și cu siguranță atrag atenția!

Interesant este faptul că singurele organizații de crescători de pisici care recunosc în prezent ucraineanul Levkoy sunt de origine ucrainiene și ruse, iae organizațiile internaționale încă nu acceptă rasa lor.

Alte caracteristici distinctive, deși mai puțin decât părul său, sunt urechile sale curbate, care par a fi atât de căutate de pasionații de pisici.

5. Minskin
Minskin sunt de fapt o încrucișare între un sfinx fără păr și Munchkin, numite așa din cauza unui defect genetic care a cauzat o formă de ninism care le afectează picioarele. Ulterior, rasele Burmese și Devon Rex au fost adăugate în mix, pentru a crea oficial rasa Minskin. Aceste pisici drăguțe sunt în general fără păr, dar au pe tot corpul lor pâlcuri mici de păr.

Citește și:   16 beneficii de care ai parte dacă ai o pisică, în 16 ilustrații interesante

Fiind o rasă nouă, Minskin nu a fost încă recunoscută oficial de alte organizații internaționale. În ciuda dimensiunilor și a aspectului lor diminuat, aceste pisici sunt cunoscute pentru faptul că se înțeleg bine cu oamenii, fiind incredibil de prietenoase și distractive.

Vezi aici mai multe exemple:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Animale de companie

Sus