Connect with us

5 animale care se îmbată de fiecare dată când au ocazia!

Animale de companie

5 animale care se îmbată de fiecare dată când au ocazia!

5 animale care se îmbată de fiecare dată când au ocazia!

Se pare că alcoolul este una dintre cele mai vechi pasiuni ale oamenilor, una care ne-a fost prezentată în dovezile pe care le-au lăsat strămoşii noştri cu mult înaintea naşterii lui Iisus. Ştiaţi că imnul vechi al americanilor a fost scris pe melodia unui vechi cântec de petrecere?

Așa este: alcoolul are o istorie foarte lungă şi o semnificaţie mare în istoria omenirii – dar cum rămâne cu regatul animalelor? Există animale în lumea largă cărora le place să se desmierde cu acest lichid magic?

Cel mai probabil că poţi să stai liniştit, nu eşti singurul care are de-a face cu o mahmureală de pomină. De la păsări care merg la dezintonxicare, la albine care sunt controlate, până la maimuţe care fură cocktailuri şi care se îmbată în grup, iată care sunt câteva dintre cele mai comune animale care se fac mai criţă decât tine:

1. Scorpia de copac – într-o junglă din Malaezia trăieşte un rozător mic, nu mai mare decât un şobolan normal care pe timpul nopţii are o sete nebună de un anumit nectar de palmier fermentat. Otrava aceasta are un conţinut alcoolic foarte similar cu cel al berii, şi pentru două ore, în fiecare noapte, scorpiile vor bea fără încetare!

Deşi pentru noi asta sună ca şi cum animăluţul ar avea o problemă cu băutura, iată că acesta are modul său de a-și trăi viaţa şi aceştia au trăit printre noi de mii de ani. De pare că acesta este chiar modalitatea în care au supravieţuit, pentru că deşi consuma cantităţi foarte mari, nu se îmbată! Oamenii de ştiinţă cred că acest consum de alcool este foarte benefic pentru ei, ceea ce înseamnă că îi ajută să evite riscul cardiovascular şi îi ajută să consume mai multe calorii!

Citește și:   11 lucruri banale pe care nu ai voie să le bagi la cuptorul cu microunde dintr-un motiv foarte simplu

2. Liliecii americani – liliecii tropicali din America Centrală şi de Sud au fost observaţi în timp ce mâncau cu regularitate fructe fermentate şi nectar. Totuşi, oamenii de ştiinţă au realizat că aceştia simt foarte rar efectele alcoolului pe care îl consumă. S-a descoperit că aceştia au o concentraţie de alcool de 0.3% (ţineţi minte că un şofer trebuie să aibă o alcoolemie mai mică de 0.008%), dar sunt capabili să navigheze prin obstacole dificile, folosinde-şi ecolocaţia.

Totuşi, acelaşi studiu efectuat pe liliecii din Egipt a demonstrat că aceştia nu sunt capabili să facă acelaşi lucru. În timp ce motivul pentru care se întâmplă asta este destul de greu de urmărit, oamenii de ştiinţă cred că liliecii din Egipt au o toleranţă la fructele fermentate mult mai mică şi că toleranţa la alcool a liliecior americani le oferă o imagine revoluţionară.

3. Păsările Bohemian Waxwing trebuie să ajungă la dezintoxicare – acestea sunt cunoscute pentru că adoră să se înfrupte din fructele de pădure care cresc în copaci, în special atunci când vremea se răceşte şi fructele încep să fermenteze. Nu doar că unele dintre acestea mănâncă fructele până când se fac mangă, deşi cele mai multe doar se ameţesc puţin, dar cele mai multe dintre ele nu mai sunt în stare să zboare şi se lovesc de toate clădirile în timp ce sunt „sub influenţă”.

În 2007, o parte dintre aceste animale au ajuns să fie atât de intoxicate, încât au fost duse la un cabinet de animale din Canada pentru a fi tratate. Pentru cele care nu au fost capabile să se recupereze, aceasta a fost singura opţiune – dezintoxicarea într-o rezervaţie naturală care nu le punea la dispoziţie astfel de fructe fermentate.

Citește și:   Acești căței găsesc pisicile în patul lor, iar acțiunile lor te vor face să te prăpădești de râs

4. Albine care sunt controlate – persoanele care sunt controlate în momentul în care conduc sunt, de cele mai multe ori, sub influenţa alcoolului. Imaginează-ţi ce s-ar întâmpla dacă ai ajunge să zbori sub influenţa alcoolului. Albinele se pot îmbăta de la nectarul fermentat , iar asta poate cauza destul de des accindente! Unele dintre ele se îmbată atât de tare încât nici măcar nu îşi pot găsi drumul înapoi către stupi.

Cele care îşi găsesc, totuşi, drumul, au parte de un tratament şi mai grav. Un studiu efectuat pe albinele bete a demonstrat că atunci când o albină se întoarce la stup, celelalte albine îi vor bloca accesul până când aceasta se trezeşte din beţie, uneori atacând-o până când îşi revine. Atunci când au reuşit să intre, sunt pedepsite până când sunt capabile să zboare în siguranţă din nou!

5. Maimuţele care se îmbată în St. Kitts – pe insulă din Caraibe trăieşte o populaţie de maimuţe care sunt cunoscute pentru nivelul ridicat de alcool pe care îl consumă! Pe vremuri, acestea erau cunoscute pentru că furau şi mâncau zahăr fermentat cu care se făcea rom. Maimuţele adoră să fure băuturile turiştilor. Se pare că şi acestea se pot categorisi în funcţie de cantitatea de alcool pe care o beau! Acelaşi studiu a demonstrat că maimuţele mai tinere consumă mai mult decât cele adulte.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Deşi ni se pare ciudat, iată că există mai multe feluri de distracţie în viaţa sălbatică decât ne-am imaginat noi vreodată!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Animale de companie

Sus