Connect with us

Ce s-ar întâmpla dacă toate pisicile ar dispărea dintr-o dată de pe Pământ!

Animale de companie

Ce s-ar întâmpla dacă toate pisicile ar dispărea dintr-o dată de pe Pământ!

Ce s-ar întâmpla dacă toate pisicile ar dispărea dintr-o dată de pe Pământ!

Poate că ești un iubitor de pisici. Poate că ești invidios pe aceste feline leneșe.

Oricum, când o vezi cum stă întinsă pe fotoliu toată ziua, trăgând cu ochiul pe fereastră ocazional, o „existență inutilă” nu este, în nici un caz, primul lucru care-ți vine în minte.

Pisicile, iubite sau nu, nu transmit mesajul că sunt dispensabile sau inutile pe această lume, nicidecum! Iar dispariția lor dintr-o gospodărie sau un apartament nici nu ne încape în minte.

Chiar dacă pare că pisicile nu te iubesc la fel de mult pe cât le iubești tu pe ele, în sinea ta știi că doar o fac pe grozavele (ca de obicei).

Dar experții spun că, dacă toate pisicile de pe lume ar dispărea sau ar muri dintr-o dată, lucrurile ar fi mai rele ca-n Iad și totul s-ar duce pe apa sâmbetei, cât ai clipi.

Pisicile, atât ca animale de casă cât și ca animale sălbatice, ne pot păcăli în a crede că depind de alimentele noastre și resturile de mâncare pentru supraviețuire, dar potrivit lui Alan Beck, profesor de medicină veterinară și director al Centrului pentru legătura om-animal de la Universitatea Purdue, ele sunt niște prădători experți cu un comportament adaptabil.

„Pisicile sunt un prădător semnificativ al animalelor mici și pot supraviețui ca animale aproape singure atunci când prada este într-o cantitate scăzută, în timp ce înfloresc ca număr atunci când prada este abundentă”
, a declarat acesta.

Citește și:   Vezi în video ce face acest bărbat pentru a urca calul în remorcă!

Și tocmai de aceea le-am simți lipsa. Prin faptul că ucid șoarecii și șobolanii din hambare și zonele de depozitare a cerealelor, pisicile sunt vitale pentru păstrarea sub control a dăunătorilor (rozătoarelor).

În India, Beck a spus că pisicile joacă un rol semnificativ în reducerea cantității de pierderi de cereale cauzate de consumul sau contaminarea cu rozătoare.

Cu alte cuvinte, poate fi adevărat că oamenii hrănesc pisicile, dar fără pisici, oamenii ar avea mai puțină hrană în primul rând.

Deci, cam cât de dramatic ar crește populația rozătoarelor dacă pisicile ar dispărea brusc? Se întâmplă ca tocmai să fi fost efectuate câteva studii științifice care ne vin în ajutor cu acest răspuns.

Un studiu din 1997, realizat în Marea Britanie, a constatat că pisica medie de casă a adus în gospodărie mai mult de 11 animale moarte (inclusiv șoareci, păsări, broaște și altele), în decurs de 6 luni.

Asta înseamnă că cele 9 milioane de pisici din Marea Britanie au ucis aproximativ 200 de milioane de exemplare sălbatice pe an – fără a le include toate cele pe care nu le-au oferit proprietarilor lor.

Un studiu efectuat în Noua Zeelandă în 1979 a constatat că, atunci când pisicile au fost aproape eradicate de pe o mică insulă, populația locală de șobolani a crescut de patru ori.

Iar dacă populația de rozătoare a crescut, aceasta ar declanșa, desigur, o cascadă de alte efecte ecologice.

Citește și:   ACESTA este ritualul antic prin care puii de pisica primesc cele 9 VIETI

Pe aceeași insulă din Noua Zeelandă, de exemplu, ecologiștii au observat că, pe măsură ce numărul șobolanilor a crescut în absența pisicilor, populația de păsări marine, ale căror ouă șobolanii le-au luat cu asalt, au scăzut.

În cazul în care aproximativ 220 de milioane de pisici domestice din lume vor dispărea, populațiile de păsări marine ar cădea în întreaga lume, în timp ce populațiile de prădători ca șobolanii ar crește.

„Toate speciile au un impact în lume”, a spus Beck.

Și să nu uităm de taxa emoțională pe care o moarte a pisicilor în masă ar avea-o asupra oamenilor:

„În această țară, pisicile sunt iubite de mulți oameni. În timp ce există mai multe gospodării care dețin câini (38%), decât gospodăriile cu pisici (34%), sunt de fapt mai multe pisici domestice decât câini, deoarece posesorii pisicilor dețin mai multe dintre ele.

Pisicile ca și animale de companie au fost întotdeauna apreciate pentru contactul cu oamenii, nivelul de întreținere relativ redus și fața pedomorfică (asemănătoare unui copil), dar și morfologia lor generală”.

Urmărește video-ul de mai jos pentru a descoperi ce altceva s-ar mai putea întâmpla dacă toate pisicile din lume ar dispărea dintr-o dată.

Click pe video și Distribuie!

Fie că ești iubitor de pisici sau nu, spune-ne sincer: care ar fi prima ta reacție la faptul că toate pisicile de pe lume ar dispărea?

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Animale de companie

Sus