Connect with us

Cele mai amuzante faze cu maimuțe!

Animale de companie

Cele mai amuzante faze cu maimuțe!

Cele mai amuzante faze cu maimuțe!

Nu cred că există persoană care să nu îşi fi dorit să deţină o maimuţă vreodată. Fie că este vorba de una mică pe care să o îngrijeşti ca pe un bebeluş, fie că este una mai mare pe care poţi să o înveţi să se poarte cât mai civilizat şi să o ţii ca animal de companie, oamenii în general iubesc ideea de a avea o maimuţă în grijă.

Deşi în majoritatea statelor acest lucru este ilegal pentru că astfel de situaţii pot să dăuneze foarte tare animalului, unii oameni nu încetează să viseze la ziua în care vor ieşi cu maimuţa la plimbare. Dacă am vrea să fim răutăcioşi, am putea să spunem că unii oameni fac deja asta, dar cel mai bine este să nu o facem. În timp ce majoritatea speciilor sunt inofensive, acestea pot ajunge destul de agresive atunci când ajung la maturitate şi sunt pregătite să se împerecheze.

Fie şi aşa, întotdeauna avem o plăcere să le vedem la grădina zoologică, deşi de cele mai multe ori ne pare rău că acestea stau într-o cuşcă şi nu au parte de toată libertatea pe care o merită. Atunci când eram mici şi vedeam în filme că maimuţele mici erau folosite şi dresate de infractori pentru a intra în casele oamenilor şi pentru a deschise uşile, iată că maimuţele nu sunt deloc atât de supuse.

Întotdeauna reuşesc să facă ceva care să atragă atenţia spre ele şi putem să observăm din atitudinea lor că sunt cei mai buni hoţi. Încearcă să mănânci ceva în faţa lor şi vei vedea că vei rămâne fără mâncare în câteva secunde. Tocmai de aceea oamenii au reuşit să strângă sute de înregistrări amuzante cu maimuţe care nu dezamăgesc niciodată.

Citește și:   Le-a spus mediciilor să o rănească și să nu se oprească, nici măcar dacă îi imploră! Doctorii au ascultat-o și toată lumea a privit îngrozită. De ce a îndurat femeia așa ceva - VIDEO

În cazul în care eşti obsedat de maimuţe, dar nu deţii încă foarte multe informaţii despre ele, iată care sunt câteva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie să le ştii despre ele:

1. Primatele şi lemurii nu sunt maimuţe – termneul de maimuţă este deseori folosit pentru a caracteriza toate primatele, dar adevărul este că maimuţele trăiesc pe alte ramuri ale evoluţiei decât primatele (cimpanzei, gorile şi oameni) şi lemurii.

2. Industriiile oamenilor afectează multe specii de maimuţe – unele dintre cele mai fascinante specii de maimuţe sunt în pericol iminent prin scăderea populaţiei din cauza mai multor factori care sunt bazaţi pe locaţia lor unică. Aceşti factori includ totul, de la pierderea habitatului la fragmentare, capturi pentru traficul cu animale şi chiar vânatul pentru tratamente tradiţionale şi carne.

3. Există o singură specie de maimuţe sălbatice care trăiesc în Europa – aproape toate speciile de maimuţe sălbatice se regăsesc într-o singură zonă a lumii, în America de Sud şi Centrala, în timp ce speciile vechi se regăsesc în Asia sau Africa.

Există o excepţie, totuşi, şi anume macacii Barbari care au libertatea de a locui de la Insulele Iberice la Gibraltar. Se pare că înainte de Epoca de Gheaţă, aceste maimuţe se regăseau şi în nordul Germaniei şi în Marea Britanie.

4. Cea mai mică specie de maimuţe este Pygmy marmosets şi sunt absolut adorabile! Native din bazinul Amazonului şi din America de Sud, aceste creaturi drăgălaşe sunt minuscule, în timp ce premiul pentru cea mai mică primată merge către lemurul şoarece Madame Berthe.

5. Cele mai mari specii de maimuţe se numesc Mandrills şi sunt uşor de recunoscut pentru că au culori ale feţei foarte vibrante. Diferenţa dintre masculi şi femele este foarte mare, pentru că o femelă de o greutate medie cântăreşte în jur de 13 kilograme, iar un mascul undeva la 40!

Citește și:   Vecinii nu înțelegeau de ce se aude un geamăt straniu din acest puț. Dar câteva zile mai târziu au scos din el ceva de necrezut

6. Maimuţele Capuchin au fost primele maimuţe care au putut fi observate în timp ce foloseau unelte. Acestea sunt considerate unele dintre cel mai inteligente specii, fiind cele care s-au folosit de unelte în sălbăticie. Acestea au reuşit să deschidă nucile plasându-le pe o piatră şi lovindu-le cu altă piatră. De asemenea, acestea folosesc zeamă de la anumite plante în sezonul ţânţarilor, ca pe o soluţie naturală de îndepărtare a insectelor.

7. Ingrijirea corporală este folosită pentru a întări şi repară relaţii – pentru maimuţele, insectele de pe corp înlăturate de partener, ca şi mizeria sau alte murdarii reprezintă o formă de excitare al igienei personale, este o expresie a afecţiunii şi a dragostei.

Desigur, nu doar maimuţele pot face asta, îngrijirea în cuplu este făcută şi de cai, papagali, pisici, lilieci şi multe alte animale.

8. Un strigăt al unei maimuţe poate călători mai mult de un kilometru prin pădurea densă – cu o putere de 128 de decibeli, unele maimuţe au integrat sunetele puternice ca o parte a comunicării sociale.

Pentru cele mai amuzante faze cu maimuţe, click aici:

Fie că îţi plac maimuţele, sau nu, nu poţi să negi că aceste animale sunt extrem de amuzante şi că îţi vor face ziua să decurgă altfel! Data viitoare când mai mergi la grădina zoologică, nu uita să ai camera pregătită atunci când ajungi în zona maimuţelor!

 

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Animale de companie

Sus