Connect with us

Elefantul a săpat timp de 11 ore în pământ. Când și-au dat seama ce făcea animalul acolo, au pus repede mâna pe telefon și au filmat tot

Animale de companie

Elefantul a săpat timp de 11 ore în pământ. Când și-au dat seama ce făcea animalul acolo, au pus repede mâna pe telefon și au filmat tot

Elefantul a săpat timp de 11 ore în pământ. Când și-au dat seama ce făcea animalul acolo, au pus repede mâna pe telefon și au filmat tot

Uite ce a scos de sub pământ: Nimeni nu se aștepta să dezgroape așa ceva!

Elefanții sunt niște ființe incredibile. Extrem de inteligente, aceste animale se disting în special prin capacitatea lor de a manifesta compasiune, lucru observat și de milioanele de oameni care au urmărit cu sufletul la gură imaginile din materialul video de mai jos. Elefantul din imagini a săpat timp de 11 ore în pământ. Motivul este unul trist. Puiul său a căzut într-o groapă, iar animalul a făcut tot ce i-a stat în putere ca să-și scoată puiul de acolo.

Elefantul nu s-a dat bătut nicio clipă, chiar dacă a trebuit să muncească din greu, ca să dea pământul la o parte. În final, totul s-a terminat cu bine, elefantul reușind să-și salveze puiul. Iată imaginile cu deznodământul întâmplării în materialul video de mai jos:

 

 

Ultimele înregistrări și poze cu 5 animale care au dispărut în trecutul recent din cauza oamenilor!

 

Atunci când vorbim despre specii dispărute, ne ducem imediat cu gândul la dinozauri şi la alte creaturi preistorice. Aşadar, de cele mai multe ori conectăm animalele dispărute cu fosilele şi filmele care aveau perioada respectivă ca subiect principal. Iată, totuşi, că nu toate dintre acestea au trăit acum câteva zeci de milioane de ani, unele dintre ele au fost printre noi până acum câteva zeci de ani, atunci când omul a reuşit să le vâneze până la ultimul exemplar.

Deşi există posibilitatea să nu fi auzit niciodată de aceste animale, iată că ai astăzi ocazia să aflii că unele dintre ele puteau să existe şi astăzi printre noi şi să preluăm acest exemplu pentru a nu mai repeta greşeală enormă din trecut.

Din fericire, unele dintre aceste animale au supravieţuit destul de mult încât să ajungă să fie capturate pe cameră. Chiar dacă nu mai există în ziua de azi, oamenii măcar se pot uita la imagini cu acestea, pentru a vedea cât rău au făcut. Iată care sunt câteva dintre animalele care au dispărut, dar care au fost înregistrate pe camere:

Citește și:   A fost neglijat ani de zile, iar atunci când l-au găsit avea 16 kg de păr care trebuia tuns. Transformarea este uluitoare!

1. Tigrul Tasmanian – acesta era cel mai mare marsupial carnivor al vremurilor moderne. Creatură noctură şi timidă, tigrul tasmanian era nativ din Australia, Tasmania şi Noua Guinee. Tigrul avea mai mult apariţia unui câine mare, cu excepţia dungilor pe de partea inferioară a spatelui şi era un prădător înnăscut, la fel ca şi tigri şi lupii.

Deşi erau foarte rezistenţi în zonele populate şi îşi puteau vâna prada cu uşurinţă, aceştia nu au rezistat atunci când oamenii au început să-i vâneze. Ultimul exemplar a trăit în captivitate şi era cunoscut sub numele de Benjamin. Benjamin a petrecut mai mulţi ani într-o grădină zoologică din Hobart după ce a fost capturat în Valea Florentine, în 1933.

 

Specia acestuia a fost mereu un mister, mai ales că animalul a murit trei ani după ce a fost capturat, din cauza unei erori umane, o neglijenţă inefabilă. Acesta a rămas blocat în afara adăpostului şi a murit din cauza expunerii la frigul unei nopţi din Tasmania.

Ultimele înregistrări cu acesta sunt absolut dureroase, pentru că se poate vedea starea jalnică a exemplarului, care se plimbă neliniştit dintr-o parte în alta a cuştii, în anul 1933. Specia tigrilor Tasmanieni a ajuns devenit destul de rară pe teren australian înainte ca britanicii să se stabilească pe continent, dar au reuşit să supravieţuiască pe insulă din Tasmaniam, împreună cu alte specii, cum ar fi Diavolul Tasmanian.

Vânătoarea excesivă a fost încurajată de cei care au fost blamaţi pentru dispariţia lor, persecutori fără milă care susţineau că ucideau, de fapt, oi. Cercetările recente au scos la iveală faptul că tigri tasmanieni nu aveam un maxilar foarte puternic pentru a se apăra. Alţi factori care au fost responsabili, au inclus bolile, introducerea câinilor şi oamenii care au început să-şi construiască sate în preajma lor.

2. Leul Barbary – cunoscut şi sub numele de leul Atlas sau leul Nubian, acesta este o subspecie de leu care în zilele noastre nu mai există. Leul Barbary a fost nativ Africii de Nord, inclusiv a munţilor Atlas. Romanii îi foloseau în faimoasele lupte cu gladiatori, în Colosseum. În mijlocul secolului XIX numărul lor s-a diminuat considerabil, iar ultima înregistrare cu un leu Barbary a fost făcută în 1942, în Maroc. Se pare că grupuri mai mici de lei au supravieţuit în Algeria până în 1960 şi în Maroc până în mijlocul anilor 1960, dar nu există foarte multe dovezi ale acestei teorii.

Citește și:   Acest câine aproape leşină de atâta bucurie când îşi revede stăpâna!

 

3. Porumbelul călător – în trecut, aceşti porumbei călători erau regăsiţi peste tot în America de Nord. Aceştia erau într-un număr între trei şi cinci miliarde, erau foarte rapizi, puteau ajunge la 100 km/h. Vânatul împreună cu defrişările au dus la scăderi masive ale numărului de porumbei. Ultimul exemplar care a putut fi înregistrat a fost în 1901.

În jurul secolului XX au rămas doar câţiva în captivitate. Ultimul porumbel călător, Martha, a murit pe data de 1 septembrie, în 1914, la grădina zoologică din Cincinnati. Fotografia pe care urmează să o vedeţi este a unui coleg de colivie de-al Marthei.

4. Tigrul Caspian – cu o lungime a corpului de aproximativ trei metri, tigrul caspian a fost unul dintre cele mai mari pisici care au trăit vreodată. Mărimea acestuia a fost descrisă ca a fi interminabilă şi undeva între tigrul Siberian şi cel Bengalez. Înainte de secolul XX aceştia au fost înregistraţi în sălbăticie. La începutul anilor 1970, biologii de la Departamentul Mediului au căutat tigri caspiani în zonele nelocuite ale pădurilor Caspiane, dar după câţiva ani buni de căutări, aceştia nu au găsit nicio dovadă a existenţei lor. Într-un final, aceştia au fost înregistraţi că dispăruţi.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Deşi aceste informaţii sunt extrem de simple, este bine să învăţăm despre greşelile pe care le-au făcut bunicii noştri, pentru că poate ajungem să învăţăm ceva din ele. Nu-i aşa că este trist?

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Animale de companie

Sus