Connect with us

Fetița credea că e o zi obișnuită, s-a întors liniștită și fericită de la școală, dar când a intrat în camera ei a auzit un sunet și a început să țipe. Ce făcuse mama ei cu puțin timp înainte:

Animale de companie

Fetița credea că e o zi obișnuită, s-a întors liniștită și fericită de la școală, dar când a intrat în camera ei a auzit un sunet și a început să țipe. Ce făcuse mama ei cu puțin timp înainte:

Fetița credea că e o zi obișnuită, s-a întors liniștită și fericită de la școală, dar când a intrat în camera ei a auzit un sunet și a început să țipe. Ce făcuse mama ei cu puțin timp înainte:

Totul s-a petrecut în SUA, unde o fetiță a primit ceea ce pare a fi cea mai frumoasă surpriză a vieții ei. Atât de afectată a fost de ceea ce a făcut mama ei, încât a început să plângă în hohote cu lacrimi de fericire pură!

Copila se întorcea liniștită de la școală și credea că va fi o zi obișnuită, dar când a intrat în camera ei, a auzit un sunet straniu, care mai apoi s-a dovedit a fi nimic altceva decțt mieunatul unei pisici.

Pisica reprezenta cadoul pe care și-l dorise mereu, și pe care mama a fost de acord abia acum să i-l facă.

Impresionată până la lacrimi, fetița a început să plângă atunci când a luat puiul în brațe și l-a mângâiat.

Toată scena extrem de dramatică a fost filmată de către familia micuței. Filmulețul a impresionat mii de oameni din întreaga lume, și reprezintă, într-un fel, o lecție despre lucrurile mărunte și speciale pe care adulții nu mai sunt în stare să le aprecieze așa cum o fac copiii…

Iată și dovada:

Copiii şi pisicile. Lucruri bune de ştiut de către părinţi

În timp ce unor părinţi li se pare o idee bună să îşi crească copilul alături de o pisică, alţii sunt mai reticenţi şi aleg să scape de aceasta.

Pisicile şi copiii sunt parteneri de joacă foarte buni, iar cei mici ar putea învăţa enorm din această relaţie.

Este bine de ţinut cont însă de câteva reguli simple de ”convieţuire” pe care părinţii le pot pune în aplicare pentru ca pisica să nu mai reprezeinte o problemă în noua familie extinsă.

Citește și:   Animale adorabile care te pot ucide! Mulți oameni trăiesc cu al 4-lea în casă!

Nu te grăbi să scapi de pisică

Una dintre temerile principale este că pisica ar putea fi purtătoarea unor bacterii care pot afecta fătul dacă mama intră în contact cu perioada sarcinii cu litiera acesteia. O soluţie este să verifici împreună cu medicul veterinar dacă este cazul să îţi faci griji şi să rogi un alt membru al familiei să cureţe litiera mai des. De asemenea, este utilă folosirea unui set de mănuşi şi a unei măşti protectoare.

Un studiu britanic a demonstrat că proprietarii de pisici sunt mai inteligenţi decât proprietarii de câini deoarece oamenii mai inteligenţi tind să petreacă mai mult timp la locul de muncă, iar pisica este o alegere mai bună întrucât ea necesită mai puţină atenţie decât un câine, scrie mentalfloss.com.

Pregăteşte pisica pentru marea întâlnire

Cu toate că se spune că pisicile sunt capricioase şi mofturoase, adevărul este că ele nu acceptă cu uşurinţă schimbările deoarece sunt foarte teritoriale. Din acest motiv, trebuie să începi să obişnuieşti pisica cu noile schimbări, să o laşi să se apropie, să adulmece şi să cunoască noua cameră a bebeluşului. De asemenea, ar fi bine ca o dată cu amenajarea camerei să îi pregătiţi şi pisicii un nou loc de joacă pentru a nu se simţi respinsă.

Supraveghează-i tot timpul

Copiii care cresc alături de o pisică învaţă să fie mult mai atenţi la ceea ce gândesc şi simt cei din jurul lor. Cu alte cuvinte, pisica îi ajută să-şi dezvolte empatia. Este important totuşi să fii mereu prin preajma lor şi să nu laşi pisica să se obişnuiască să doarmă în camera copilului.

Citește și:   Ai o pisică? Aceste scene de zi cu zi o să ți se pară extrem de familiare, pisicile nu cunosc termenul de SPAȚIU PERSONAL

Acelaşi lucru este valabil şi pe măsură ce bebeluşul creşte şi începe să meargă, iar contactul cu pisica este din ce în ce mai frecvent şi mai îndelungat.

Menţine rutina pisicii

O dată cu venirea bebeluşului, este foarte uşor să ajungi să neglijezi pisica, dar este foarte important să încerci să menţii rutina, atât pentru sănătatea animalului de companie, cât şi a copilului. Trebuie să ai grijă în continuare să îi tai gheruţele, să îi administrezi tratamentul (dacă trebuie să urmeze vreunul, precum cel antipurici sau cel pentru pisici castrate), să fii atentă la anumite semnale pe care le-ar putea transmite şi la dieta cu care ai obişnuit-o.

Învaţă-l pe cel mic să fie blând şi atent

Pisica îl poate ajuta pe cel mic să-şi dezvolte empatia, însă un astfel de animal de companie oferă şi alte beneficii pentru sănătatea celor care locuiesc alături de el, precum scăderea riscului de boli cardiovasculare, îmbunătăţirea sistemului imunitar, scăderea riscului de a dezvolta alergii, prevenirea astmului în cazul copiilor, reducerea stresului şi a anxietatii, conform mritechnicianschools.net.

De multe ori, cel mic s-ar putea să nu facă diferenţa între pisica de pluş şi cea adevarată, iar comportamentul lui să nu fie foarte blând. Este datoria ta să îl înveţi, cu aceeaşi blândeţe şi răbdare pe care vrei să o manifeste şi el faţă de pisică, că tot ce e neplăcut pentru el, îi place la fel de puţin şi pisicii, scrie kudika.ro.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Animale de companie

Sus