Connect with us

20 de imagini virale cu animale ascunse la vedere!

Animale sălbatice

20 de imagini virale cu animale ascunse la vedere!

20 de imagini virale cu animale ascunse la vedere!

Animalele de companie ne fac viaţa mai frumoasă în fiecare zi. Animalele ne aşteaptă în fiecare seară şi ne sar în braţe în secunda în care intrăm pe uşă, şi ne alină mereu supărarea.

Unii oameni nu îşi pot imagina viaţa fără un animal de companie, fie că este vorba despre clasicele pisici, câini sau hamsteri, sau despre cele mai exotice ca şerpii, şopârlele sau păsările.

Trebuie să recunoaştem că ne fac viaţa mai frumoasă, chiar dacă, uneori, ne enervează la culme. Fiecare animal reuşeşte să facă o boacănă şi în acele momente ajungem să ne întrebăm de ce am luat această decizie.

Apoi, animalul se uită în ochii noştri şi imediat ne trece orice formă de supărare, mai ales dacă ştiu că au făcut ceva greşit şi vor să ne împace. Sunt multe persoane care îşi dedică foarte mult timp animalelor şi ar face tot posibilul să le ajute pe cele fără stăpân.

Din păcate, în unele oraşe, situaţia câinilor şi pisicilor de pe stradă este destul de gravă. Acestea stau în frig, în ploaie şi la temperaturi groaznice. Din fericire, există persoane care sunt îngrijorate şi care le ajută.

În cazul în care vă întrebaţi care sunt cele mai amuzante imagini cu animale de companie care încearcă să se ascundă, dar nu reuşesc, ei bine, acestea vă sunt prezentate mai jos. Stăpânii care au capturat aceste imagini, au dat lovitura în mediul online.

Oamenii sunt extrem de încântaţi să observe cât sunt de amuzante animalele şi cât de tare ne pot destinde. Ce poate să fie mai frumos şi mai amuzant decât imagini cu animale care au impresia că îşi păcălesc stăpânii şi se ascund atunci când au făcut ceva rău?

Citește și:   10 animale indestructibile care încă trăiesc după ce mor!

Bineînţeles, cea mai mare provocare ne este prezentată de animalele sălbatice, cele care se camuflează atât de bine, încât ne este aproape imposibil să ne dăm seama unde sunt exact. În cazul în care vă doriţi să faceţi un test, acum este momentul.

Aceste animale au şansa de a se camufla extrem de bine, iar oamenilor chiar le este greu să le diferenţieze de toate frunzele, crengile şi tufişurile din fundal. Cel mai greu le este vânătorilor, pentru că aceştia au la dispoziţie doar câteva secunde să le observe.

Abilitatea unor animale de a se camufla în funcţie de mediul în care trăiesc este absolut minunată. Modelul pe care îl împrumută este absolut fascinant, atât pentru oamenii normali, cât şi pentru cei de specialitate care nu încetează să le studieze.

Vânătoarea este un comportament instinctiv al animalelor care implică urmărirea şi uciderea imediată a animalelor pentru hrană. Păsările capturează insecte în zbor, steluţele de mare atacă nevertebrate în mare, tigrii sunt cei care vânează gazele.

Animalele de pradă pot vâna individual, ca leii, sau o pot face în grup, ca lupii. Selecţia naturală favorizează dezvoltarea unei varietăţi de acţiuni defensive împotriva predatorilor, inclusiv camuflajul.

Camuflajul este o formă de coloraţie înşelătoare care este esenţială pentru supravieţuirea multor specii. Camuflajul face în aşa fel încât să fie extrem de greu ca unele animale să fie observate în sălbăticie, mai ales că se amestecă în fundal.

Adaptarea este benefică, pentru că poate oferi protecţie de către prădători, mai ales că poate să ascundă animalul şi îi permită să atace alte animale care nu îl observă. Camuflajul animalelor poate fi de mai multe feluri, inclusiv o asortare cu fundalul.

Citește și:   11 secrete de frumusețe bizare pe care le folosesc vedetele și pe care ar trebui să le încerci și tu!

Cea mai comună formă este adaptarea în funcţie de mediu şi de fundalul în care se regăseşte animalul. Animalul şi împrejurimile sunt atât de asemănătoare încât este aproape imposibil să le deosebeşti.

Icrele, spre exemplu, au deseori pigmentaţie foarte mică şi par transparente în apele albastre ale oceanelor. Urşii polari par a se asorta cu gheaţa şi cu zăpada din Antarctica, şi greierii se potrivesc perfect cu iarba verde.

Schimbarea culorilor este un alt mod de a ajunge la camuflajul perfect. Emoţiile par să joace un rol important în schimbarea anumitor animale, cum ar fi în cazul peştilor, cei care au posibilitatea de a-şi schimba culorile în mai puţin de jumătate de secundă.

Aceste animale, atunci când se simt incitate, pot să ne expună o întreagă gamă de culori, valuri de culori întregi care sunt dispuse pe trupul lor.

În timp ce ochii animalelor sunt capabile de a înregistra ce se întâmplă în jurul lor, reacţiile hormonale trimit mesaje chimice celulelor de pigmenţi din pielea animalelor. Aceste celule acţionează rapid şi ceea ce înseamnă distribuţia pigmenţilor.

Mai apoi, în ceea ce priveşte distribuţie şi poziţia, celulele acţionează la fel de rapid, permiţând animalelor să îşi schimbe culoarea aproape imediat. Cele mai multe vertebrate nu au posibilitatea de a o face rapid, necesitând mai multe minute sau mai multe ore.

Pentru imagini, click aici:

Animalele nu încetează niciodată să ne uluiască, iar imaginile de mai sus sunt absolut fabuloase. Mama natură este fascinantă, nu-i aşa?

loading...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din Animale sălbatice

Sus