Connect with us

Cele mai amuzante faze cu veverițe care îți vor schimba părerea despre ele!

Animale sălbatice

Cele mai amuzante faze cu veverițe care îți vor schimba părerea despre ele!

Cele mai amuzante faze cu veverițe care îți vor schimba părerea despre ele!

Veveriţele primesc foarte multă atenţie de la oameni, dar nu sunt mereu extrem de apreciate. De cele mai multe ori acestea ne enervează pentru că apar în podurile casei şi ne mănâncă nucile.

Acestea sunt, de cele mai multe ori, total inofensive şi sunt animalele care s-au adaptat foarte uşor la viaţa de oraş, pentru că trăiesc în parcurile şi spaţiile verzi ale oraşelor mari.

Acestea sunt extrem de des întâlnite şi, deşi au imaginea unor animale enervante, veveriţele nu sunt la fel de periculoase ca alte animale care intră în coşurile de gunoi ale oamenilor.

Veveriţele sunt mult mai simpatice decât şobolanii, porumbeii sau oposumii. Veveriţele pot fi considerate ca nişte ambasadori păroşi ai pădurilor, folosind parcurile şi curţile oamenilor ca pe nişte ambasade urbane.

Iată care sunt câteva dintre cele mai interesante şi mai necunoscute informaţii despre veveriţe pe care nu le ştiai până acum:

1. Există mai mult de 200 de specii de veveriţe împrăştiate în lume, de la cele care locuiesc în copaci, la cele care zboară, la marmote. Toate fac parte din familia Sciuridae, care sunt native pe toate continentele, mai puţin în Australia şi Antarctica.

2. Veveriţele au patru dinţi în partea din faţă care cresc fără încetare pe parcursul vieţii. Asta le ajută să mestece şi scade presiunea asupra celorlalţi dinţi.

3. Liniile electrice nu sunt deloc compatibile pentru dinţii acestora, mai ales că au fost blamate pentru sute de întreruperi de curent de-a lungul Statelor Unite ale Americii, în ultimii 30 de ani.

Unele evenimente neplăcute au fost cauzate de veveriţele care au ros liniile electrice şi au întrerupt mersul bursei americane în 1987 şi 1994. Specialiştii susţin că veveriţele au întrerupt curentul de mult mai multe ori faţă de hackerii care nu au făcut asta niciodată.

Citește și:   10 animale indestructibile care încă trăiesc după ce mor!

4. Veveriţele adulte trăiesc, de cele mai multe ori, singure, dar se strâng, uneori, în grupuri atunci când vremea este foarte dură.

5. În iulie 1856, o multumime de oameni s-au strâns în Central Park din New York, pentru a observa o veveriţă gri, un specimen foarte rar întâlnit. Acestea au fost aproape eliminate din copacii oraşelor, dar, se pare că, o dată ce autorităţile au plantat mai mulţi copaci, mai multe veveriţe au apărut.

După 30 de ani, parcul din New York deţinea deja în jur de 1500 de exemplare de veveriţe gri. Acestea au fost introduse şi în alte zone ale lumii, cum ar fi în Europa şi în Africa de Sud.

6. În unele zone din America, cum ar fi în Kentucky, veveriţele se mănâncă. În ultimele decade, carnea de veveriţă nu şi-a mai păstrat savoarea, mai ales pe cele zburătoare, deşi americanii încă le mănâncă pe cele gri.

Veveriţele reprezintă o sursă de hrană şi pentru şerpi, coioţi şi bufniţe.

7. Veveriţele de copac mănâncă în cea mai mare parte nuci, semnite şi fructe, dar, de fapt, acestea sunt omnivore. Veveriţele gri, de exemplu, consumă şi insecte, melci, ouă de păsări sau rămăşiţele altor animale atunci când nu au de ales.

8. Veveriţele din copaci nu hibernează pe timpul iernii, în schimb se bazează pe nucile şi alunele pe care le-au îngropat în pământ în vremea călduroasă. Veveriţele gri îşi protejează hrana prin nişte sisteme impresionante anti furt impresionante.

Acestea sapă mai multe găuri în care nu ascund mâncare pentru a păcăli hoţii, sau schimbă destul de des locul în care îngroapă mâncarea pentru a se asigura că nimic nu va fi furat.

Citește și:   20 de imagini virale cu animale ascunse la vedere!

Veveriţele au un simţ la mirosului foarte dezvoltat, dar şi o memorie foarte bună, din moment ce fac sute de găuri în care îşi îngroapă hrană şi sunt în stare să recupereze între 40 şi 80% din ea.

9. Dacă vezi o veveriţă albă sau una neagră în America de Nord, atunci cel mai probabil este o veveriţă gri deghizată. Variaţiile de negru sunt un rezultat al unei dezvoltări de pigment care apare la multe animale.

Cele care au pielea albă suferă de albinism, deşi multe dintre ele nu au ochii roz sau roşii, ci îşi păstrează propria culoare. În unele locuri, acestea se găsesc destul de des, pentru că, de exemplu, în Carolina de Nord, una dintre trei veveriţe este albă.

10. Veveriţele zburătoare nu pot zbura exact, acestea îşi folosesc pielea dintre membre pentru a sări din copac în copac, dar pare că acestea chiar zboară. Salturile acrobatice ale acestora pot ajunge la distanţe foarte mari.

11. Marmotele sunt sărbătorite ca prevestitoare de vreme în America şi în Canada, dar abilităţile lor nu sunt atât de dezvoltate pe cât le place oamenilor să creadă.

12. Veveriţele comunică folosind un sistem foarte complex de sunete şi de mişcări ale cozii. Studiile au demonstrat că acestea sunt capabile să urmărească şi să înveţe unele de la altele – mai ales dacă are legătură cu furatul hranei.

Pentru cele mai amuzante imagini cu veveriţe, click aici:

Veveriţele sunt unele dintre cele mai simpatice animale din lume, iar copiii le consideră adorabile! Ţie îţi plac?

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din Animale sălbatice

Sus