Connect with us

10 greșeli ascunse în cele mai faimoase tablouri, pe care sigur nu le-ai observat!

Arta

10 greșeli ascunse în cele mai faimoase tablouri, pe care sigur nu le-ai observat!

10 greșeli ascunse în cele mai faimoase tablouri, pe care sigur nu le-ai observat!

Nimeni nu poate să fie imun la critici. Nici măcar marii maeștri ai lumii artei – ei sunt oameni la fel ca ceilalți.

Dar te rugăm să nu îi judeci prea aspru în timp ce îți vom dezvălui care au fost greșelile sale. Artiști super cunoscuți din vechile vremuri și mult mai talentați decât cei contemporani au făcut greșeli.

1. Ia de exemplu crucea romană a lui Sand Damiano, făcută cu aproximativ 4 secole înainte de evenimentele din Assassin s Creed 2.

Este cunoscută ca fiind crucea pe care Sfântul Francisc de Assisi se ruga, înainte să aibă viziunea miraculoasă de a reforma Biserica Romano-Catolică.

Din neatenție, artistul a adăugat un penis gigantic pe cea mai sfântă figură din lumea occidentală. Dar hei, să clarificăm puțin lucrurile.

Deoarece crucea San Damiano a devenit un standard pentru icoanele religioase, stilul său a fost reprodus timp de secole.

Cu toate acestea, până acum câțiva ani, la o biserică din Warr Acres, Oklahoma, cineva s-a uitat la o reproducere, și a descoperit că Iisus ar avea o erecție.

Artistul a fost forțat să re-picteze tabloul, astfel încât Iisus să nu pară că are o erecție gigantică de carton.

Citește și:   Acest om și-a construit casa VISURILOR cu doar 160 DE EURO! Privește interiorul!

2. Norman Rockwell i-a oferit un al treilea picior unui bărbat

Oamenii care nu știu nimic despre artă pot vedea cu ușurință, chiar de la o milă distanță, omul cu 3 picioare din tabloul lui Norman Rockwell.

Copilul cu cămașa roșie are trei picioare, datorită felului în care au fost pictați genunchii îndoiți.

Rockwell nu a știut despre asta și a aflat abia câțiva ani mai târziu, că i-a oferit un picior în plus băiatului din tabloul său.

Biograful lui Rockwell, Richard Halpern a descris greșeala ca fiind „o greșeală suplimentară inexplicabilă”.

3. Femeile lui Michelangelo par suspecte, căci arată ca niște bărbați

Dacă te uiți la tablourile realizate de Michelangelo, vei observa că a fost unul dintre geniile artei, dar se pare că nu știa prea bine cum arată corpul unei femei.

Dacă vezi cum arată femeile din tablourile sale, vei crede că Michelangelo avea în secret o pasiune pentru corpurile masculine. Așadar, de ce toate femeile din operele sale sunt atât de musculoase?

Deoarece Michelangelo a folosit culturiști ca modele pentru femei în toate lucrările sale de artă. Firește, a desenat rochii și sâni, dar corpurile lor sunt totuși foarte masive pentru eleganța feminină cu care suntem obișnuiți.

Citește și:   Cele mai creative lucruri în MINIATURĂ

4. Moise nu avea coarne

Acestea nu sunt reprezentările lui Satana de acolo. Ar trebui să fie Moise, cel cu cele 10 porunci. Dar este doar o mică greșeală în tabloul care-l înfățișează pe Moise: acesta pare că seamănă mai mult cu un taur.

Care e șmecheria?

Unul dintre lucrurile amuzante despre Biblie este că limbile sunt extrem de limitate, iar cuvinte precum virgin, cocoș și fund nu sunt traduse prea adecvat. Cuvântul coarne ar putea fi o astfel de eroare de interpretare.

Traducerea nevinovată a expresiei raze de lumină în coarne a fost cea care a condus la realizarea acestui tablou.

Însă acestea nu sunt singurele greșeli în materie de artă care s-au făcut de-a lungul timpului. Mai jos, vei regăsi altele la fel de caraghioase.

Click pe video pentru a descoperi erorile! Distribuie și prietenilor dacă ți-a plăcut!

În concluzie, ar trebui să nu uităm că artiștii sunt și ei oameni și că au voie să greșească. Cel mai bun lucru pe care-l putem face este să ne amuzăm pe seama greșelilor lor.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Arta

Sus