Connect with us

Cazuri extreme de operații estetice care nu au avut nici pe departe rezultatul dorit, ci unul dezgustător!

Celebritati

Cazuri extreme de operații estetice care nu au avut nici pe departe rezultatul dorit, ci unul dezgustător!

Cazuri extreme de operații estetice care nu au avut nici pe departe rezultatul dorit, ci unul dezgustător!

Operațiile estetice sunt, în ultima perioadă, mai mult un capriciu decât o necesitate.

Deși oamenii apelau la operațiile estetice atunci când aveau nevoie de o reconstrucție serioasă în urma
unei probleme majore, medicii esteticieni au reuțit să câștige tot mai mult teren în viețile oamenilor.

La început, aceștia au atras cel mai mult persoanele publice, care, în încercarea nesfârșită de a atinge perfecțiunea, își schimbau aproape în totalitate trăsăturile.

Femeile au realizat atunci că nu trebuie neapărat să ajungi în atenția publicului pentru o mică „îmbunătățire”, așa că au început să apeleze din ce în ce mai mult la bisturiu, ceea ce a făcut ca rolul chirurgiei estetice de a reda o anumită funcționalitate organelor afectate, a fost înlăturat cu necesitatea îmbunătășirii aspectului fizic.

Intervențiile excesive își fac aparitia din ce în ce mai des în lumea în care trăim, și, aparent, oamenii de știință încep să se întrebe dacă nu cumva aceaste operații nesfârșite nu se explică printr-o boală, o dependență care afectează multe persoane.

Această boala este relativ nestudiată, dar are un nume – BDD ( Body Dimorphic Disorder ).

Boala afectează în cea mai mare parte femeile, pentru că bărbatii nu au ca viziune perfecțiunea propriului trup, neavând o idee exactă asupra înfățișării lor.

Forma în care, totuși, pot fi afectați, însumează ideea de dismorfie musculară, atunci când sunt prea sblabi. Atunci, aceștia recurg la ore de sală în exces, la steroizi, sau la alte substanțe care îi afectează.

Ceea ce au reușit cercetătorii să dovedească este faptul că doar 7% dintre persoanele care și-au făcut prima operație estetică se opresc aici, iar 13% se opresc de-abia după trei intervenții.

Citește și:   Cei mai mari actori care și-au urât propriile filme! Surpriza cea mai mare este numărul 1!

Statistica șocantă este numărul de persoane care continuă să recurgă la bisturiu, în mod repetat.

Aceștia sunt din ce în ce mai frustrați în momentul în care operatia nu le iese așa cum și-au dorit, simțindu-se totodată vinovați, ceea ce îi împinge la o nouă intervenție.

Cele mai cunoscute simptome în rândul cazurilor de BDD sunt de natură psihică, incluzând frica de a rămâne fără slujbă din cauza aspectului fizic, frica de critică din partea celorlalți, o dependență continuă de perfecțiune în absolut orice activitate.

Mai mult, se pot remarca simptome ca ore întregi petrecute în fața oglinzii pentru un machiaj complex, lipsa încrederii în sine și a siguranței, lipsa unei vieți sociale bogate.

Această boală se poate trata prin intervenția unui psiholog, iar cazurile în care este nevoie de internare sunt foarte rare. Aceste remedii interzic total folosirea oglinzilor sau a machiajului care distorsionează.

Ca să ne raportam la un caz real, Cindy Jackson a suferit 52 de intervenții chirurgicale și proceduri cosmetice.

Aceasta spune ”Nu am pornit de la ideea de a stabili un record mondial, nu a fost niciodată dorinţa mea”, deși a intrat în Cartea Recordurilor în 2005.

Femeia, născută în Kentucky, USA, spune ca nu simțea deloc confortabil în propriul corp, ceea ce a determinat-o, după ce a câștigat o sumă de bani în urma decesului tatălui ei, să investească toți banii în operații estetice.

Printre intervențiile ei se numară lifting-uri faciale, rinoplastii, liposucții, operații la coapse şi la brațe, implanturi în buze, implanturi faciale, mai multe peeling-uri chimice, operaţie pentru micşorarea bărbiei şi aplicarea de machiaj semi-permanent în mai multe zone ale feței.

Deși Cindy Jackon deține recordul, nu putem să nu o numim pe cea care ne-a înfricoșat pe toți, și anume Jocelyn Wildenstein. Aceasta s-a tranformat singură dintr-o femeie frumoasă și atrăgătoare într-un exemplu de așa nu.

Citește și:   10 celebrități a căror vârstă nu o vei ghici niciodată! Am rămas mască la numărul 7!

Jocelyn a ajuns celebra din cauza operațiilor estetice multiple care i-au deformat în totalitate trăsăturile.

Aceasta a fost atât de disperată să găsească în bisturiu frumusețea veșnică, încât a cheltuit nici mai mult nici mai puțin de patru milioane de dolari pe intervențiile care au făcut-o, într-un final, să arate monstruos.

Deși spune că și-a făcut toate operațiile pentru soțul ei, un bogat om de afaceri, Jocelyn nu se bucură de o mare popularitate, fiind denumită de presă Cat Woman ( Femeia Pisica ), sau Nevasta lui Wildenstein, trimitere deloc subtilă la Mireasa lui Frankenstein.

Unul dintre cele mai șocante cazuri, este reprezentat de Hang Mioku. Acesta a început să-și injecteze singură în față ulei de gătit, după ce medicii au refuzat s-o mai ajute.

Femeia s-a trezit că este desfigurată complet, deși, înainte de acestă obsesie, era foarte frumoasă.

Societatea ne împinge din ce în ce mai tare să căutăm perfecțiunea fizică, și să o ignorăm pe cea psihică, ceea ce pune în problemă sănătatea noastră mintala.

Femeile simt că nu sunt niciodată destul de frumoase, sau destul de atrăgătoare, comparându-se cu persoanele publice în orice situație.

Tocmai de aceea exagerează atât de mult prin frumusețea artificială, uitând complet de realitate.

Pentru mai multe cazuri click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE și un SHARE ca să îl vadă și prietenii tăi.

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Celebritati

Sus