Connect with us

10 legi bizare care chiar sunt puse în aplicare în viața de zi cu zi. Numărul trei este penibil

Cotidian

10 legi bizare care chiar sunt puse în aplicare în viața de zi cu zi. Numărul trei este penibil

10 legi bizare care chiar sunt puse în aplicare în viața de zi cu zi. Numărul trei este penibil

Există multe legi care sunt peste puterea noastră de înţelegere. Unele dintre ele ne iau prin surprindere, ca cea din Arkansas în care nu ai voie să pronunţi greşit cuvântul Arkansas. Iată care sunt alte legi ridicole ale lumii:

1. Vrăjitoarele nu au voie să zboare pe o mătură la o altitudine mai mică de 150 de metri. Da, ai citit bine. În Regatul Swaziland, autorităţile aviaţiei au anunţat că este ilegal ca vrăjitoarele să facă asta.

Toate legile lor sunt stricte atunci când vine vorba de spaţiul aerian. Dar, totuşi, de ce este folosit cuvântul -vrajitoare-? Poate chiar cred că există vrăjitoare, există multe state din Africa care cred într-un astfel de concept.

2. În Franţa nu este mare lucru dacă te căsătoreşti cu o persoană decedată. Această practică a început în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Iubitele se căsătoreau cu bărbaţii care mureau în timpul luptei, iar legea a fost propusă în Franţa.

Pentru a ajunge să se căsătorească cu o persoană decedată, îţi trebuie permisiune de la preşedinte şi de la Ministerul de Justiţie. Trebuie să prezinţi dovezi că persoana respectivă îşi dorea să se căsătorească cu tine pe vremea când era în viaţă.

Citește și:   10 lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată la sală

Poţi arăta data nunţii stabilită la un local sau o rochie de mireasă. Ceremonia era efectuată stând lângă o fotografie a persoanei decedate, iar fraza până când moartea ne va despărţi nu mai este integrată în jurăminte.

3. Părinţii pot fi trimişi la închisoare dacă ai lor copii terorireaza alţi copii la şcoală. Pedeapsa este de 15 zile. Legea este ciudată pentru că părinţii nu sunt responsabili pentru acţiunile copiilor lor. Legea este valabilă în North Tonawanda, New York.

Criticii spun că legea va crea şi mai multe probleme pentru cei din jur.

4. “Ding zui” lege care se traduce în criminal care substituie, presupune că oamenii bogaţi pot angaja criminali să le ispăşească pedeapsa. Un profesor de drept care studieaza fenomenul susţine că acest sistem tolerează confesiunea falsă.

Nu mai există presiune pentru poliţie să rezolve cazul la timp.

Există câteva cazuri documentate care eu eşuat în legea Ding Zui. De exemplu, în 2012, un şofer a ucis un motociclist într-un accident de trafic. Înainte ca poliţia să ajungă, şoferul a oferit pasagerilor peste 20.000 de dolari ca să îi ia locul.

Citește și:   9 motive pentru care asiaticii nu se îngrașă niciodată! Numărul 3 este chiar amuzant!

Un pasager a fost de acord. Totuşi, după câteva investigaţii, pasagerul a spus adevărul.

5. Nu poţi da dovadă de simpatie pentru Coreea de Nord dacă stai în Coreea de Sud. Anul trecut, un bărbat de 73 de ani a fost condamnat sub această lege. Acesta distribuia propaganda pro Coreea de Nord pe reţelele de socializare.

6. Nu poţi deţine un iepure ca animal de companie în Queensland. Australia are de-a face cu o problemă foarte mare din cauza suprapopulării iepurilor. Aceştia afectează foarte tare fermele şi activităţile agriculturale.

Distrugirile produse de iepuri au costuri de un miliard de dolari anual, aşa că nu ai voie să deţii un iepure, altfel plăteşti o amendă de 44.000 de dolari şi şase luni în închisoare. Doar magicienii au voie să deţină iepuri.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Cotidian

Sus