Connect with us

10 lucruri care te vor ucide în mai puțin de o oră. Numărul 7 este pe cât de inofensiv, pe atât de periculos!

Cotidian

10 lucruri care te vor ucide în mai puțin de o oră. Numărul 7 este pe cât de inofensiv, pe atât de periculos!

10 lucruri care te vor ucide în mai puțin de o oră. Numărul 7 este pe cât de inofensiv, pe atât de periculos!

Aşa cum am mai spus-o şi au spus-o şi alţii, moartea este sigurul lucru de care putem să fim siguri ȋn viaţă. Fie că vorbim despre ceva ce se ȋntâmplă la bătrâneţe, fie că este ceva ce ne ia prin suprindere, moartea este mereu printre noi.

Chiar dacă acest subiect morbid nu este acceptat ȋn cultura noastră, iată că ȋn altele moartea este văzută cu alţi ochi şi ȋnţeleasă la alt nivel.

Ȋn timp ce noi ne speriem extrem de tare de această idee, alte culturi ȋmbrăţişează ideea de moarte ca fiind ceva bun pentru cel care trece prin ea, ca pe ceva eliberator, care duce persoana respectivă ȋntr-un loc mai bun, mai fericit.

Deşi ne este greu să vedem lucrurile dintr-o astfel de perspectivă, poate putem să ȋnţelegm că ambele variante au elemente pro şi contra.

Un alt concept cu care suntem familiarizaţi este legat de faptul că lumea ȋn care trăim este foarte periculoasă şi că, din păcate, suntem expuşi ȋn fiecare zi unor evenimente ȋngrozitoare.

Nu doar posibiitatea unui accident sau a unui atentat ne face să fim puşi ȋn faţa pericolelor, ci şi simplele acţiuni pe care le facem mecanic, uneori fără să ne mai dăm seama.

Spre exemlu, cine s-ar fi gândit vreodată că este periculos să mâncăm prea multe mere? Orice lucru ar putea fi periculos ȋn lume, ȋnţelegem dacă este vorba de alcool sau despre substanţe interzise, dar la mere nu m-aş fi gândit niciodată!

Merele sunt absolut delicioase şi foarte sănătoase, dar seminţele acestora conţin un compus de cianură zaharoasă care se poate transforma ȋntr-o toxină letală atunci când le introducem ȋn corp.

Citește și:   Cum să-ți deblochezi mașina în 30 de secunde dacă ai rămas încuiat pe dinafară

Aşadar, pentru a te supune unui risc, ar trebui să mănânci ȋntre 19 şi 24 de mere ȋntregi, sau o jumătate de cană de seminţe de mere. Simptomele constau ȋn confuzie, ameţeală, dureri de cap şi stări de vomă. Dozele mai mari pot duce la probeme de respiaţie, la probleme renale şi ȋn cazuri ȋn care există şi deshidratare, la moarte.

Există puţine persoane care mănâncă merele ȋntregi, dar, se pare că sunt riscuri peste tot ȋn jurul nostru. Spre exemplu ştiaţi că jur ȋn jur de 450 de oameni mor ȋn fiecare an din cauza faptul că au căzut din pat?

Sau că toate chimicalele care se folosesc pentru a curăţa piscinele de jacuzzi sunt atât de toxice ȋncât trimit mii de oameni la urgenţe anual?

Mai mult, ȋn fiecare an, 2100 de copii şi 2600 de adulţi sunt răniţi din cauza scărilor rulante, să nu mai spunem că suntem traumatizaţi pe viaţă din cauza scenelor cu scări rulante din filmele horror.

O altă parte care ne poate afecta este Soarele. Ȋntre 2006 şi 2010, ȋn jur de 2000 de oameni au murit ȋn America din cauza unor boli care sunt ȋn strânsă legătură cu vremea. Cele mai multe dintre ele au avut legătură cu expunerea la Soare: infracturi, insolaţii şi alte combinaţii ciudate care ne lasă cu gura căscată.

Prea multă căldură te poate ucide pe cont propriu, dar expunerea la soare ȋn exces poate scoate la suprafaţă alte probleme preexistente şi le poate ȋnrăutăţi. Persoanele care au, spre exemplu, un anumit tratament pot fi afectaţi dacă acele medicamente afectează mecanismul natural al corpului de a-şi regla temperatura.

Citește și:   10 mistere care de-abia acum au fost rezolvate!

Cu siguranţă că aţi auzit des despre asta, dar delicatesa japoneză cu peşte Puffer este un preparat culinar care te poate ucide pe loc. Acest peşte este extrem de veninos – ficatul, ovarele şi pielea conţin o toxină foarte periculoasă care poate paraliza victimele instant.

Dacă aceste organe nu sunt ȋndepărtate imediat, consumatorii se pot ȋmbolnăvi, sau chiar pot muri.

Ȋnainte ca bucătarilor să le fie permis să servească peşte Puffer ȋn mod legal, aceştia trebuie să ia parte unui curs intens de câţiva ani şi să treacă un examen riguros care include teste care să asigure faptul că pot să identifice părţile veninoase ale peştelui.

Ȋn timp ce un mic procent al populaţiei este expus unui preparat culinar care te poate ucide, iată că astăzi vei afla ceva care cu siguranţă te va afecta. Ştiai că statul degeaba poate să atragă mai multe atacuri de cord decât fumatul? Se pare că este bine să ne găsim o activitate mai mereu şi dacă se poate una ȋn care chiar să ne mişcăm.

Alte lucruri care te pot ucide ȋn acest moment sunt eşarfele. Ȋn timp ce pare ca o pedeapsă crudă a sorţii, se pare că lumea s-a confruntat cu multe cazuri de decese survenite din cauza unei eşarfe care a rămas blocată undeva, ceea ce a făcut persoana respectivă să se sufoce.

Pentru mai multe exemple elocvente, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Cotidian

Sus