Connect with us

10 lucruri ciudate care se întâmplă pe Pământ chiar acum și despre care nu știai

Cotidian

10 lucruri ciudate care se întâmplă pe Pământ chiar acum și despre care nu știai

10 lucruri ciudate care se întâmplă pe Pământ chiar acum și despre care nu știai

Pământul este un loc nebun. Există multe lucruri de făcut și de văzut. Natura este unul dintre cele mai fascinante lucruri pe care Pământul le poate oferi. Natura ne oferă unele dintre cele mai frumoase imagini pe care le putem vedea.

Totusi, natura ne oferă și câteva ciudățenii pe care oamenii nu le-ar putea copia. Cele șapte minuni ale lumii naturale au fost stabilite prea rapid.

Alte minuni precum Marele Canion și Cascada Victoria sunt cu siguranță mai splendide, iar oricine le-ar vedea ar fi impresionat.

Dar dimensiunea sigur nu este suficientă pentru a face ca o persoană să se afle în primejdie. Există alte locuri de pe această lume despre care nu am mai auzit poate niciodată, dar categoric sunt spectaculoase.

Însă pe cât de frumoase sunt, pe atât de primejdioase pot deveni pentru viața ta. E ca și cum o altă planetă ar fi evoluat total separat de noi.

Iată locurile de pe Pământ care au dat de furcă oamenilor de știință atunci când aceștia au încercat să le explice existența!

Nu numai că sunt frumoase, însă ele par să sfideze legi științifice care nu există în altă parte pe acest Pământ!

1. Shanay-Timpishka: Râul care fierbe

În Amazon, se află un râu de 4 mile lungime, iar spre deosebire de celelalte ape de pe Pământ, Shanay este atât de fierbinte, încât orice animal care pășește în el este fiert de viu.

Atunci când o creatură neajutorată pășește în râu, ochii i se topesc prima dată, în craniu. Curând, animalul este în atât de multă durere, încât va încerca să înoate spre siguranță.

Dar apele îi vor umple gura și plămânii, ceea ce-l va prăji din interior spre exterior. Râul ajunge la temperatura de 91 de grade Celsius, iar cercetătorii nu sunt siguri de ce.

Citește și:   Nu o să mai ascut niciodată cuţitele ca până acum. Nu îţi trecea prin cap aşa ceva

În mod normal, apa este atât de fierbinte doar dacă este alimentată de un vulcan, dar acest râu se află la 700 de kilometri distanță de un vulcan activ.

Există totuși o teorie. Cercetătorii cred că apa fierbinte de sub pământ pătrunde printre linii și crăpături, și încălzește râul, făcându-i apele geotermale unice pe această lume.

2. Peștera Movila – Peștera cu o atmosferă de sulf

În Sud-Estul României, există o peșteră care a fost blocată de cea mai mică rază de lumină timp de 5,5 milioane de ani – și are o atmosferă complet diferită față de cea de pe Pământ.

Peștera fost descoperită de muncitorii care căutau să instaleze un motor. Ei au testat solul pentru a vedea dacă era un loc sigur pentru a construi ceva pe el, și au găsit o cale care a dus spre unul dintre cele mai ciudate locuri de pe Pământ.

Dacă vei coborî prin arborele îngust, vei trece printr-o serie de tuneluri, vei intra într-o cameră cu un lac sulfuric carestropește cu ouă putrezite, iar aerul este atât de toxic și plin de hidrogen sulfurat, încât este mai contaminat de 100 de ori decât nivelul dioxidului de carbon de la suprafață.

Cea mai ciudată parte este că întregul ecosistem a supraviețuit în interiorul acestei peșteri. Cercetătorii au descoperit 33 de specii de viețuitoare care nu există în afara peșterii.

Acestea s-au adaptat ca să supraviețuiască într-o atmosferă sulfurică, trăind prin a se hrăni cu pietrele și spuma apei.

3. Fântâna care te împietrește – locul în care apa se transformă în stânci

În Nordul Yorkshire, există un loc în care apa curge pe o stâncă ce arată ca fața unui schelet, iar tot ceea ce se află sub apă se transformă în piatră.

Citește și:   9 experiente umane crunt de dureroase care nu se pot compara cu nimic

Procesul durează, de obicei, 3-5 luni, dar poți oricând să lași ceva sub apă, iar atunci când te reîntorci, tot ceea ce vei găsi vor fi pietre.

Oamenii au lăsat de la urși de pluș la biciclete acolo, și fiecare obiect a fost transformat într-o statuie. De mult timp, oamenii au crezut că fântâna a fost blestemată de vrăjitoare.

Ca rezultat, ea creează o coajă minerală tare peste tot ceea ce atinge – la fel cum se formează și stalactitele din peșteri.

4. Lacul Karachay – Cel mai radioactiv lac de pe Pământ

Cel mai radioactiv lac de pe suprafața Pământului s-a format în interiorul unei foste fabrici de arme nucleare din Uniunea Sovietică.

Este de fapt un lac în care s-au pompat cele mai multe materiale radioactive din lume. Lacul Karachay este atât de radioactiv încât nici nu poți sta mai mult de o oră lângă el, căci te va ucide.

Lacul a fost folosit de Uniunea Sovietică pentru a arunca deșeurile nucleare. Au pus atât de multe deșeuri în apă, încât ea a ajuns să cauzeze probleme majore.

În 1957, o explozie din fabrică a răspândit particule radioactive în lac, pe o suprafață de 23.330 de km. Apoi, în 1967, apele s-au uscat și praful radioactiv a fost aruncat la o distanță de încă 1,450 km.

Pentru seria completă a imaginilor, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Cotidian

Sus