Connect with us

10 lucruri interzise și neașteptate pe care le cumpără oamenii pe piața neagră!

Cotidian

10 lucruri interzise și neașteptate pe care le cumpără oamenii pe piața neagră!

10 lucruri interzise și neașteptate pe care le cumpără oamenii pe piața neagră!

Se pare că piaţa neagră nu este destinată doar armelor, substanţelor interzise şi asasinilor. Mulţumită puterii pe care o are mediul online, nimic nu mai este fără limită.

Afacerile clandestine au potenţialul, în mediul online, să atingă un public internaţional, evitând regulile impuse de guvern, taxele şi să continue contrabandă ilegală.

Oamenii care se ocupă de afaceri dubioase câştigă nu doar milioane, ci miliarde! Se pare că în unele state, piaţa neagră deţine sume de zece trilioane de dolari, în ciuda autorităţilor îngrijorate.

Acestea nu mai ţin pasul cu multitudinea de obiecte ilegale care se vând în aceste situaţii, dar unele dintre ele nu sunt deloc atât de comune, cum ar fi medicamente şi narcotice, arme şi bombe, carduri de credit, identităţi furate.

Iată că sunt câteva dintre aceste lucruri la care nu se aştepta nimeni, lucruri bizare la care oamenii nu s-ar fi aşteptat să fie valabile sau căutate în astfel de situaţii. Iată care sunt câteva dintre cele mai şocante obiecte vândute pe piaţa neagră:

1. Lapte praf pentru copii – se pare că afacerile de pe piaţa neagră merg ca pe roate în ceea ce priveşte o pudră albă care aduce satisfacţie foarte mare anumitor utilizatori, dar nu este vorba despre acel praf la care vă gândiţi.

În America, unele dintre cele mai furate lucruri sunt suplimentele şi laptele praf pentru copii, aşa că lorzii crimei organizate au pus imediat piciorul în prag şi au învăţat repede cum să introducă laptele praf în sistem.

Laptele praf găsit prin căi ilegale a devenit o industrie care valorează milioane de dolari şi studiile recente au demonstrat că acesta este atât de uşor de găsit încât vânzările marilor companii au avut de suferit şi au fost nevoite să compenseze prin creşterea preţurilor.

Citește și:   A patinat la 90 de ani mai bine ca o tânără. Ultima reprezentaţie e FABULOASĂ

2. Uniforme de însoţitoare de zbor japoneze – se pare că fanteziile vânzătorilor călători au făcut ca uniformele de însoţitoare de zbor să fie extrem de căutate. Pe site-urile cu anumite preferinţe intime, o uniformă de acest gen se poate vinde cu 10.000 de dolari.

Atunci când liniile de zbor japoneze declară faliment, fostele însoţitoare de zbor nu au sub nicio formă voie să îşi vândă uniformele, pentru că asta poate să afecteze numele companiei şi mai tare.

Deşi acestea se vând cu sume foarte mari de bani, cele mai multe uniforme ajung în bordeluri şi în cluburi dubioase.

3. Păr uman – fie că este vorba despre păr real care nu a fost niciodată vopsit, fie că este vorba despre firele de păr căzute în saloanele de înfrumuseţare, părul uman este extrem de căutat pe piaţa neagră.

Exportând peste 1800 de tone anual, India este ţara care exportă cea mai mare cantitate de păr. Publicul cere extensii de păr care sunt asociate cu piaţa neagră, aşa că infractorii au ajuns să invadeze saloane de înfrumuseţare care strâng părul pentru caritate.

4. Castraveţi de mare – se pare că nu există nimic mai delicios decât o cină în care să existe un preparat cu un castravete de mare. Nu ai auzit niciodată de această delicatesă?

Jumătate de kilogram de castraveţi de mare, un animal marin care este protejat pentru că este o specie pe cale de dispariţie, costa în jur de cinci sute de dolari pe piaţa neagră.

Folosit în special în bucătăria chineză, acesta este suspect de posesia unor proprietăţi medicale extraordinare, acesta poate să fie combinat cu pepene, scoici, ciuperci şi varza chinezească.

Citește și:   10 minciuni evidente care au schimbat, oricum, lumea

5. Detergent pentru haine – deşi hoţilor le place să joace murdar, acestora le place la nebunie să profite de tonele de camioane de detergent furat. Se pare că există o adevărată industrie pe piaţa neagră care se bazează pe detergent.

Spre exemplu, în Las Vegas, furtul de detergent constituie jumătate dintre infracţiunile şi arestările dintr-un an.

6. Sirop de arţar – canadienii sunt oameni calmi şi simpatici, dar nu este cazul să le tai porţia de sirop de arţar. În 2013, doi oameni din Quebec au furat sirop de arţar în valoare de 18 milioane de dolari.

Acest gen de infracţiune este unul extrem de inteligent, pentru că siropul de arţar de vinde cu un preţ de 13 ori mai mare decât cel găsit pe piaţa neagră. Hoţii au furat 3 tone de sirop de arţar şi le-au mutat într-un depozit.

7. Şopârle – am avut cu toţii un animal de companie atunci când eram mici, fie că era vorba despre un căţel sau o pisică. Dar câţi dintre noi putem spune că am deţinut o şopârlă exotică Malayan?

Piaţa neagră pentru animalele exotive este considerată bizară şi grotescă. Din păcate, aceste şopârle se regăsesc doar în Africa , iar cele care se regăsesc în beciurile hoţilor nu supravieţuiesc în mare parte.

Se pare că multe dintre acestea sunt vândute pentru carne, pentru cei care au nevoie de gusturi exotice.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Unele dintre aceste lucruri care se vânt pe piaţa neagră sunt extrem de surprinzătoare, dar iată că oamenii au dorinţe ciudate şi ilegale.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Cotidian

Sus