Connect with us

10 milionari care au pierdut totul într-o clipită şi au ajuns săraci lipiţi! Numărul 6 este de pomină!

Cotidian

10 milionari care au pierdut totul într-o clipită şi au ajuns săraci lipiţi! Numărul 6 este de pomină!

10 milionari care au pierdut totul într-o clipită şi au ajuns săraci lipiţi! Numărul 6 este de pomină!

Ştiţi ce se spune despre bani, şi de cele mai multe ori chiar sunt de acord. Trăim într-o societate bazată pe lucruri superficiale, cum ar fi banii, dar, din păcate, şi ne-am obişnuit cu ideea şi de chinuim din ce în ce mai tare să-i câştigâm, ȋn timp ce alţii nici nu se chinuie prea tare să-i fure.

Acest subiect invocă cele mai înfocate spirite la cele mai lungi şi duşmănoase discuţii, pentru că lipsa banilor creează frustrări dintre cele mai mari. Până la urmă, toată lumea îşi doreşte să câştige mulţi bani, mai ales cei care au familii mari de întreţinut.

Banii îţi acordă o anumită siguranţă, aceea a zilei de mâine asigurată, dar şi o mare plăcere, aceea a faptului că poţi să-ţi faci mici plăceri, fără să te simţi vinovat cu nimic. Cei mai mulţi oameni care nu au fost obişnuiţi cu banii, dar care i-au câştigat într-un fel pe parcursul vieţii nu au ştiut să-i menţină, şi i-au pierdut pe toţi.

Sumele mari de bani, câştigate de-odată vin cu o mare responsabilitate. Aceşti oameni se bucură atât de tare de faptul că îşi pot permite lucruri la care înainte nici nu visau, şi uită să fie cumpătaţi, mai ales că nu îi investesc în altceva din care să scoată mai mult profit, şi nici nu mai au o altă sursă de venit.

Câteodată îţi e şi frică să te gândeşti ce ai putea să faci cu o sumă mare de bani, pentru că sunt atâtea lucruri pe care ţi le-ai dori încât nici nu ştii ce ţi-ai cumpăra prima dată.

Desigur, aşa cum veţi vedea şi în exemplele următoare, oamenii şi-au cumpărat lucruri care nu le pot întreţine: case foarte mari, maşini extrem de scumpe şi chiar avioane private, care costă foarte mult.

Citește și:   7 mistere pe care oamenii de ştiinţă nu le pot explica nici ȋn ziua de azi! Numărul 3 este magnific!

Mirajul bogăţiei te orbeşte şi nu te mai lasă să gândeşti coerent. Dacă ai câştigat la Loto, spre exemplu, trebuie să te gândeşti că din suma aia trebuie să şi trăieşti şi să întreţii toate lucrurile pe care le-ai cumpărat.

Unii oameni cad pradă vanităţii, şi ajung să îşi piardă toţi prietenii şi să cadă pradă celor mai grele încercări din viaţa lor, care implică de multe ori substanţe interzise, pe care poate înainte nu şi le permiteau.

Câteodată pot fi buni, câteodată nu prea, cert e că banii reprezintă un subiect care este mereu pe buzele oamenilor. Dacă vrei să înveţi ceva din greşelile altora, iată care sunt cei mai mari milionari, care şi-au pierdut banii pe nimic:

The Gosselins ( 4 milioane de dolari ) – această familie şi-a strâns averea în urma unui reality show în care aceştia îşi prezentau viaţa de zi cu zi alături de 8 copii! Salariul acestora era de milioane de dolari, şi mai câştigau bani din anumite reclame.

După nenumărate sezoane reuşite, John a anunţat că vreau să divorţeze, renunţând la contract, iar în doar câţiva ani, lucra ca ospătar în Pennsylvania. Acesta a rămas fără niciun ban din cauza deciziilor proaste.

Suzanne Mullins (4.2 milioane de dolari ) – o câştigătoare la loterie care s-ar fi descurcat mult mai bine în viaţă fără acest câştig. Mullins este dovada vie a faptului că banii nu te fac mai înţelept. Aceasta a câştigat la Loto în 1993, dar suma nu îi era atribuită dintr-o dată, ci în mai multe tranşe.

Citește și:   15 dintre cele mai bizare muzee ale lumii care nu plictisesc niciodată pe nimeni!

Aceasta a hotărât să deschidă o linie de credit, pe care să o plească atunci când îi veneau banii de la loterie, dar sistemul s-a schimbat şi Mullins a putut să-şi primească toţi banii dintr-o dată, pe care i-a cheltuit fără probleme, rămânând cu datorii.

Acesta nu poate să spună pe ce a cheltuit exact 4 milioane de dolari, cu excepţia unui milion, pe care l-ar fi investit în sănătatea ginerelui ei, care nu avea asigurare medicală.

Evelyn Adamas (5.4 milioane de dolari) – această femeie din New Jersey merită menţionată pentru că a reuşit să devină milionară de mai multe ori, dar şi falită imediat după asta. A reuşit să câstige la Loto de două ori, la interval de câţiva ani, dar şi-a pierdut toţi banii la jocuri de noroc.

Michael Caroll ( 15.8 milioane de dolari ) – omul care a câstigat cei mai mulţi bani din istoria Angliei cu cei aproape 16 milioane de dolari, a ajuns să-şi blesteme zilele după ce a ajuns dependent de cocaină şi de solicitare de prostituate, activităţi care îl costau cam 3000 de dolari pe zi.

Caroll a cumpărat o casă mare pe care aproape a distrus-o cu petrecerile lui pline de alcool şi droguri, şi-a cumpărat maşini pe care le strica imediat, iar în 10 ani de viaţă fără griji, şi-a cheltuit toţi banii.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Cotidian

Sus