Connect with us

10 mistere din lumea largă care sfidează orice logică! Numărul 3 te va lăsa cu gura căscată!

Cotidian

10 mistere din lumea largă care sfidează orice logică! Numărul 3 te va lăsa cu gura căscată!

10 mistere din lumea largă care sfidează orice logică! Numărul 3 te va lăsa cu gura căscată!

Povestea umanităţii este povestea încercărilor noastre de a înţelege lumea din jurul nostru. Oamenii discută mereu despre câte mistere continuă să sfideze explicaţiile logice.

Dar asta este doar jumătate de poveste. Oamenii de ştiinţă şi istoricii continuă să încerce să răspundă la întrebările noastre despre Univers şi despre trecut. Şi, recent, se pare că aceştia au avut succes.

Iată care sunt câteva dintre cele mai faimoase mistere care şi-au găsit răspunsul de curând:

1. Expediţia pierdută Franklin – În 1845, exploratorul britanic Sir John Frabklin a plecat în Arcticul canadian în căutarea Pasajului Northwest. Voiajul a atras foarte multă atenţie şi a fost foarte bine echipat şi sponsorizat.

Totuşi, după ce au intrat în Arctic, nimeni nu a mai auzit absolut nimic de ei. Vasul şi cei 129 de pasageri au dispărut, pur şi simplu. De-a lungul anilor au ieşit la suprafaţă câteva indicii.

În 1859, misiunile de salvare au găsit două notiţe sub o rocă din insula King William. Prima dintre ele raporta că vasul a rămas blocat în gheaţă şi că echipa a decis să îşi petreacă iarna pe insulă.

Cea de-a doua notiţă, raporta că vasul a fost blocat pentru mai bine de un an şi că echipajul a murit foarte rapid. Franklin murise, dar supravieţuitorii au vrut să plece către Sud, dar nu au reuşit.

Canadienii au făcut mai multe încercări de a găsi vasul misterios şi nu au reuşit, până acum. În 2014, Primul Ministru Stephen Harper a anunţat că unul dintre vase a fost găsit de un dispozitiv canadian care va afla absolut fiecare detaliu despre ce s-a întâmplat.

2. Elefanţi egipteni de război ciudat de mici – faraonul Ptolemy Iv al Egiptului i-a declarat război lui Seleucid. Cele două armate s-au întâlnit în Bătălia de la Raphia, zonă care acum este Gaza, în luna iulie a anului. Ambele părţi au dezvoltat arme incredibile – elefanţii de război.

Citește și:   10 dintre cele mai DEOSEBITE femei din lume! Te vor uimi cu TRĂSĂTURILE care le-au adus faimă!

Grecul Polybius povestea că egiptenii au rămas şocaţi atunci când au văzut elefanţii imenşi ai lui Seleucid, dar acest detaliu a lăsat toţi istoricii cu gura căscată, din moment ce elefanţii africani erau mulr mai mari ca cei asiatici.

Multe teorii au circulat, printre care şi aceea că Ptolemy, neavând elefanţi adulţi cu care să se lupte, a apelat la unii mai mici, dar răspunsul corect a venit la iveală din Eritea, sursa tuturor elefanţilor egipteni.

Polybius a greşit. Elefanţii Eritrean aproape că nu mai există în ziua de azi. Totuşi, un nou studiu a demonstrat că o mică populaţie mai există, în savană şi că ar fi fost, cu siguranţă, mai mari decât cei indieni.

Polybius nu a participat la luptă şi, auzind mituri despre elefanţii imenşi din India, a presupus că acesta este motivul pentru care elefanţii lui Seleucid i-au speriat atât de tare pe cei africani. În realitate, elefanţii africani, deşi foarte mari, sunt greu de controlat şi de dresat.

Oricum nu a contat, Ptolemy a câştigat lupta.

3. Locaţia Santei Maria – în 1984, arheologul Barry Clifford a făcut istorie atunci când a descoperit comoara lui Whydah – singura navă de piraţi confirmată vreodată oficial. Totuşi, un an mai devreme, Clifford a susţinut că a făcut altă descoperire şocantă – rămăşiţele vasului Santa Maria.

În anul 1492, în jurul Crăciunului, echipa lui Colum l-a părăsit, lăsându-l să se întoarcă în Europa cu Nina. Cu 11 ani înainte de descoperirea lui Clifford, cercetătorii au descoperit în Haiti o posibilă locaţie a unui fort pe care l-a construit Columb după ce Santa Maria s-a scufundat.

Citește și:   5 crime incredibil pe perfecte! Numărul 1 este desprinsă din filmele de acțiune!

Clifford a fost capabil să compare locaţia fortului cu jurnalele lui Columb pentru a găsi locaţia navei scufundate, pentru a realiza că deja o găsise – echipa lui o fotografiase cu ani înainte să realizeze ce era, de fapt.

Scafandrii au confirmat faptul că nava avea cam aceleaşi mărimi ca şi Santa Maria şi au găsit şi câteva arme pe care Columb le-ar fi avut cu el. Este aproape cert faptul că epava chiar este Santa Maria – una dintre cele mai incredibile descoperiri din lume.

4. Ciocanul lui Thor – un pandant în formă de litera T a fost găsit în Nordul Europei, datând din primul mileniu. Numite amuletele Mjollnir, oamenii au crezut, iniţial că au găsit ciocanul lui Thor, dar nu a fost niciodată confirmat.

Acum arheologii danezi au găsit răspunsul – se pare că este ciocanul lui Thor. Mai devreme, arheologii au găsit o astfel de amuleta în Kobelev, de bronz, cu inscripţia Hmar x is. Singurul alt pandant care are o asctfel de inscripţie este conectat cu legendele lui Thor, inscripţia traducându-se cu Acesta este ciocanul.

În mitologia scandinavă, Thor era zeul tunetului şi îşi folosea ciocanul pentru a apăra Asgard de giganţii ostili. Cei care au crezut în el, au purtat amuleta pentru noroc şi protecţie, aşa cum poartă creştinii cruciuliţe.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Cotidian

Sus