Connect with us

10 obiecte de prin casă despre care nu aveai habar că expiră

Cotidian

10 obiecte de prin casă despre care nu aveai habar că expiră

10 obiecte de prin casă despre care nu aveai habar că expiră

Există câteva produse alimentare pe care le verificăm automot atunci când stau de ceva timp în frigider sau în dulap. Spre exemplu, laptele. Verificăm data în care expiră, ne chinuim să ne amintim când am deschis cutia ultimă dată şi gustăm puţin ca să ne asigurăm.

Aceeaşi rutină este valabilă şi cu celelalte alimente ca pâinea, brânză şi resturile din frigider. Suntem grijulii atunci când vine vorba despre mâncare pentru că nu vrem să ne îmbolnăvim , dar ajungem să neglijăm alte obiecte pe care le folosim zi de zi.

Iată care sunt câteva dintre acestea:

În dormitor
Pernele: 2-3 ani – gândeşte-te la asta. Dormi pe perna ta în fiecare noapte. O tragi, o loveşti şi o rulezi până când te simţi confortabil. Aceste mişcări pot face că perna ta să îşi piardă forma iniţială, iar asta poate cauza dureri de gât de la lipsa suportului. Mai mult, aceasta se umple de praf.

Papucii de casă: 6 luni – aceştia sunt comozi şi toată lumea de-abia aşteaptă să se schimbe în ceva confortabil atunci când ajunge acasă. Din păcate, există multe situaţii în care microbii se pot împrăştia. Aşadar, asigură-te că îţi speli papucii cât de des poţi şi să îi schimbi din când în când.

În baie
Bureţii: 2 săptămâni, iar buretele de plasa 6 luni – ustensilele de dus pot conţine mulţi microbi şi mucegai. Nu folosi bureţi expiraţi pentru a-ţi curăţa corpul! Pentru folosirea bureţilor de plasa naturali şi sintetici încearcă să îi pui în apă clocotită pentru a ucide bacteriile.

Citește și:   Pisica pe care o alegi va spune totul despre despre personalitatea ta!

Prosoapele: 1-3 ani – îţi speli şi îţi usuci fiecare prosop după fiecare folosire? Cel mai probabil le atârni undeva pentru a se usca. Acese prosoape umede stau în mediul optim pentru creşterea bacteriilor. Dacă speli prosoapele după ce au fermentat în mediul umed nu vei rezolva nimic.

Periuţa de dinţi: 3 luni – ştim cu toţii că ar trebui să ne înlocuim periuţa de dinţi atunci când începe să se destrame. Ar trebui să cumperi una nouă după ce ai avut o receala sau o gripă pentru a preveni o nouă răceală.

În şifonier
Peria de păr: 1 an – periile ar trebui să fie curăţate cu grijă o dată pe săptămână şi înlocuită anual. Dacă foloseşti o perie de păr cu peri naturali ar trebui să o înlocuieşti o dată la şapte luni!

Parfumul: 1-3 ani – parfumurile sunt uleiuri esenţiale care pot fi folosite timp de trei ani dacă sunt depozitate în mod corespunzător şi doi ani dacă sunt depozitate fără capac. Apa de toaletă poate fi folosită timp de patru ani, respectiv doi dacă nu mai are capac.

În camera copiilor
Suzete: 2-5 săptămâni – suzetele de latex trebuie înlocuite, indiferent de condiţiile în care sunt depozitate şi de timpul în care au fost folosite. Latexul se rupe uşor, iar crăpăturile prind bacterii.

Scaunele de maşină pentru copii: 6-10 ani – plasticul şi spumă se pot deteriora în timp, iar atunci când scaunul îşi pierde formă, acesta nu mai protejează copilul. Cel mai indicat este să cumperi un scaun nou, nu unul la mâna a doua.

Citește și:   Legi pe care oamenii probabil le încalcă fără să își dea seama

În garderobă
Sutienul: 1-2 ani – haideţi să fim serioşi: sutienele nu pot fi folosite o veşnicie. Din momentul în care şi-au pierdut formă, îşi pierd elasticitatea, se simt prea mari sau prea mici, sau devin inconfortabile, este vremea să le arunci şi să cumperi unul nou.

Pantofii de sport: 1 an – chiar dacă nu alergi în mod regulat, o dată ce pantofii tăi au împlinit un an, pernuţele încep să se rupă, iar asta produse stres la nivelul încheieturilor.

În bucătărie
Condimente: 1-3 ani – condimentele îşi pierd mirosul şi gustul în timp. Condimentele măcinate, în particular, nu ar trebui folosite pentru mai mult timp de şase luni. Dacă vei găsi un borcan mare de nucşoară pe care nu ai folosit-o niciodată, este vremea să o aruncaţi.

Faină: 6-12 luni – faină poate fi păstrată timp de şase luni, iar dacă este sigilată corespunzător şi păstrată la loc răcoros şi întunecat, pentru opt luni.

În cămară
Dezinfectanţi: 3 luni – aceştia nu mai sunt atât de eficienţi după trei luni.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Cotidian

Sus