Connect with us

14 ilustrații sugestive care compară viața din trecut cu cea din ziua de azi

Cotidian

14 ilustrații sugestive care compară viața din trecut cu cea din ziua de azi

14 ilustrații sugestive care compară viața din trecut cu cea din ziua de azi

Ne este imposibil să nu recunoaştem că tehnologia mobilă a schimbat cu totul modul în care vedem şi experimentăm viaţa în ziua de azi. Adevărul ascuns, totuşi, este că nu ar exista nimic fără internet.

Fără revoluţia internetului nu ar fi existat absolut nimic, iar noi suntem, acum, rezultatul acestei revoluţii. Putem să începem cu o singură întrebare: poţi să îţi imaginezi viaţă fără internet?

Iată care sunt modalităţile în care ne-a schimbat Internetul viaţa şi cum va continua să o schimbe:

1. Cercetare – unde mergi atunci când vrei să aduni informaţii despre un produs sau atunci când cauţi un răspuns? Pe Google, bineînţeles. Internetul a devenit prima sursă de informaţii, iar motoarele de căutare sunt uşa principală prin care le poţi accesa.

Mulţumită telefoanelor inteligente ai cunoaşterea completă chiar în buzunarul tău. Educaţie, eseuri, comparaţii între produse, sfaturi, detalii tehinice, diete, internetul le are pe toate. Dacă ai un brand atunci trebuie să fii acolo cu un conţinut foarte bun.

2. Comunicarea – îţi mai aminteşti de telefoane şi de scrisori? Am fost martorii unei evoluţii complexe prin modul de a ne conecta cu alţi oameni şi companii. Prima dată au există chaturile şi forumurile, urmând reţelele sociale şi comunităţile online.

Citește și:   Soțul grijuliu a aruncat TOT GUNOIUL din curte! Peste 9 LUNI, soția a avut parte de SURPRIZA VIEȚII sale!

Comunicarea față în faţă este încă importantă, dar ne bazăm din ce în ce mai mult pe cercuri răspândite de străini care decid ce să faci şi ce să cumperi. În era mobilului, comunicarea este legată de construirea reţelelor.

3. Cumpărăturile – succesul magazinelor online ne spus că vizitarea unei locaţii fizice a unui magazin nu mai este deloc obligatorie dacă vrei să îţi cumperi ceva. Atunci când vrei să găseşti un produs în special pare că pleci într-o călătorie.

Acesta poate fi găsit online, informaţii despre el pot fi găsite online, preţurile dintre distribuitori pot fi comparate, poţi cumpăra produsul prin aplicaţii speciale.

4. Călătoriile – nu acum mult timp esenţa călătoriilor era ideea unei descoperiri. Oare este încă aşa? În zilele noastre, poţi vedea absolut tot de acasă, iar plănuirea unei călătorii nu a fost niciodată atât de ieftină şi de rapidă.

Ai site-uri pline de informaţii, aplicaţii pe mobil pentru reduceri şi oferte, realitate virtuală. Oriunde ai fi, tehnologia mobilă este acolo pentru tine: Uber pentru transport, Airbnb pentru cazare ieftină, Google Maps pentru a găsi o locaţie şi TripAdvisor pentru recomandări de restaurante. Cine mai are nevoie de agenţii de turism?

Citește și:   10 CELEBRITĂȚI pe care doar bărbaţii le găsesc ATRĂGĂTOARE! Numărul 7 este total ieşit din comun!

5. Divertisment – îţi mai aminteşti casetele video? Îţi mai aminteşti că atunci când un prieten făcea rost de un film noi stăteai la coadă până să vină şi rândul tău să ţi-o împrumute?

Cu ajutorul internetului ai tot într-un singur loc şi foarte rar ajungi să apelezi la ajutorul unui lucru fizic, cum ar fi un DVD. Cu ajutorul televizoarelor deştepte, tot ce îţi trebuie este o conexiune bună la internet.

6. Servicii financiare – pe vremuri, oamenii erau obligaţi să viziteze băncile pentru a verifica operaţii financiare de bază. Asta era înainte de tot ce înseamnă online banking.

Trendurile tehnologiei au forţat instituţiile tradiţionale să facă faţă provocărilor evoluţiei, transformând conturile generice în fiinţe umane. Aceştia trebuie să nu se mai concentreze atât de tare pe produse şi pe bani şi să înceapă să lucreze în numele inovaţiei.

Pentru seria completă a imaginilor, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Cotidian

Sus