Connect with us

26 dintre cele mai controversate PIETRE FUNERARE din lume! Nimeni nu s-ar fi gandit la numărul 10!

Cotidian

26 dintre cele mai controversate PIETRE FUNERARE din lume! Nimeni nu s-ar fi gandit la numărul 10!

26 dintre cele mai controversate PIETRE FUNERARE din lume! Nimeni nu s-ar fi gandit la numărul 10!

Deşi nimeni nu vrea să se gândească la asta, piatra funerară este modalitatea în care oamenii îşi vor aminti de tine, după ce nu mai eşti printre cei vii. Acest subiect, oricât ar fi de dureros, ajunge să fie pur şi simplu controversat, mai ales dacă îţi alegi o piatră funerară care iese foarte tare în evidenţă, şi nu se potriveşte deloc cu celelalte morminte din cimitir.

În anumite culturi moartea nu este un subiect atât de dureros, pentru că oamenii o privesc într-o modalitate diferită, ca pe un pas către altă viaţă, mai bună şi mai liniştită. Deşi pentru noi este îngrozitor să ne gândim la astfel de scenarii, iată că sunt persoane care au privit cu alţi ochi posibilitatea de a muri, şi au lăsat indicaţii despre cum ar trebui să decurgă înmormântarea, dar şi cum ar trebui să arate piatra funerară.

Unii oameni care sunt dependenţi de control, ajung să dea cele mai stricte indicaţii, iar familia acestora păstrează de cele mai multe ori toate dorinţele celui pe care l-au pierdut. Ce te faci atunci când dorinţa acestuia este o mormânt total ieşit din comun? Dacă toate mormintele ar fi în stilul celui de la Săpânţa, unde ştim că moartea este privită cu umor, atunci poate ne-ar fi mult mai uşor să urmăm dorinţele răposatului. Cimitirul vesel a ajuns celebru în toată lumea tocmai prin pietrele de mormânt extrem de amuzante şi colorate.

Mormintele pe care urmează să le vedeţi nu fac parte dintr-un cimitir vesel, şi ies destul de tare în evidenţă faţă de celelalte, mai ales dacă stăm ne gândim că unele dintre ele sunt atât de colorate încât se pot vedea de la o distanţă foarte mare. Dacă aşa s-a cerut, atunci probabil că familia celui sau celei care a murit a făcut tot posibilul să urmeze instrucţiunile, sau, dacă a fost din proprie iniţiativă, atunci cel mai probabil că au vrut doar să facă un mormânt care să evidenţieze cumva faptul că în acest mod este reprezentată persoana respectivă.

Citește și:   "Vreau s-o ajut să moară!" Un tânăr este judecat pentru că a asistat și a ajutat la sinuciderea prietenei sale

Dacă vorbim despre anumite pietre funerare care sunt celebre în toată lumea, atunci nu ne este de mirare că sunt deosebite, mai ales pentru că punctează locul în care se ohihneste pe veci o persoană foarte cunoscută, un loc ce ajunge să fie mai mult o atracţie turistică decât un mormânt.

În cazul oamenilor normali este ceva destul de ieşit din comun să aibă parte de o piatră de mormânt controversată, dar se pare că uneori umorul acestora trece peste bariera morţii. Unii dintre ei au vrut ca pe mormintele lor să scrie propoziţii amuzante, în timp ce alţii vor figurine deosebite, sau chiar culori ţipătoare.

Dacă unei persoane i-a plăcut în timpul vieţii rozul, de ce nu ar avea o piatră funerară roz, care să iasă în evidenţă de la un kilometru distanţă? Oamenii sunt curioşi, şi atunci când le atrage ceva atenţia este aproape imposibil să nu ne uite şi să nu caute să înţeleagă care a fost, de fapt, povestea acelei persoane.

Dacă ai fost pasionat în timpul vieţii de ceva, atunci până şi mormântul tău ar trebui să reflecte asta. Spre exemplu, dacă ceea ce ţi-a plăcut a fost muzica, şi ai învăţat să cânţi la un anumit instrument, atunci de ce să nu ai peste mormânt o sculptură imensă cu instrumentul preferat?

Citește și:   Cele mai amuzante povești din ziua nunții pe care proaspăt căsătoriții nu și le vor mai putea scoate din cap

În cazul în care ceea ce te-a pasionat cel mai tare a fost umorul, atunci cu certitudine că merge să scrii o glumă bună pe piatra de mormânt, aşa cum s-a întâmplat în cazul unui american. Pe piatra de mormânt a acestuia stă gravat cu litere mari „V-am zis eu că sunt bolnav”. Deşi este un loc în care oamenii trebuie să se abţină, atunci cu siguranţă că oamenii vor râde când vor trece pe lângă mormântul respectiv.

De cele mai multe ori există posibilitatea de a face glume şi mai grave, mai ales dacă alegi să pui pe piatra de mormânt un semn cu degetul mijlociu. Oare cum pot reacţiona oamenii dacă nu să pufnească în râs, atunci când văd pe o piatră funerară o sculptură cu degetul mijlociu?

Umorul este ceea ce face oamenii foarte speciali în viaţa de zi cu zi, aşa că dacă stăm să ne gândim cât de tare s-au gândit aceştia să facă ceva special şi după moarte, suntem din ce în ce mai impresionaţi. Unul dintre cei mai amuzanţi oameni a dorit ca după moartea sa să lase o amprentă asupra oamenilor care îi vizitează mormântul, aşa că şi-a notat mormântul cu „Moş Crăciun”. Bineînţeles că toţi copiii care trec pe acolo au impresia că Moş Crăciun a murit şi încep să plângă isteric. Amuzant, nu?

Pentru mai multe exemple de morminte amuzante şi ieşite din comun, click aici:

Viaţa este neprevăzută, şi deşi nu trebuie să ne gândim la ce este mai rău, oamenii aceştia ne învaţă că poţi fii amuzant şi după moarte.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Cotidian

Sus