Connect with us

5 medicamente și tratamente medicale ciudate care erau folosite în vremurile antice

Cotidian

5 medicamente și tratamente medicale ciudate care erau folosite în vremurile antice

5 medicamente și tratamente medicale ciudate care erau folosite în vremurile antice

Medicina a evoluat extrem de tare în ultimele decade, să nu mai vorbim despre ultimele secole. Unele dintre cele mai ciudate metode vor fi ilustrate în imaginile de mai jos şi te vor face să fii extrem de mulţumit că nu mai trăieşti în epoca aceea, în care fiecare călătorie la medic însemna posibilitatea unei scene de tortură.

Medicii apeleau la metode dureroase şi ciudate pentru a vindeca anumite boli, mai ales că nu ştiau exact care este cauza acestor probleme şi se bazau doar pe câteva simptome pe care le tratau în acelaşi mod.

Iată care sunt câteva dintre aceste tratamente dureroase pe care cu siguranţă nu vei vrea să le primeşti niciodată:

1. Scurgeri de sânge şi lipitori – scurgerile de sânge erau proceduri medicale foarte comune înainte de secolul XIX. Asta presupunea că, o dată cu sângele, ieşeau din organism toate problemele. Într-o anumită perioadă această procedură putea fi efectuată de frizerul local, imediar după ce îţi tundea părul. Acesta se putea ocupa şi de câteva probleme minore legate de dantură.

Aceştia recoltau sânge din vene şi artere folosind unelte barbare, dar lipitorile erau cea mai populară metodă. Francezii erau cei care o foloseau cel mai des, în anii 1800, şi ajungeau să folosească până la 40 de milioane de lipitori pe an. Le ataşau pe piciorele, mâinile şi trunchiul pacienţilor, dar şi pe alte zone mult mai sensibile.

Lipitorile erau legate pe o fâșie de mătase şi băgate pe gâtul unei persoane, şi puteau să fie aplicate şi pe vaginul femeilor pentru a vindeca boli urinare, excitare şi isterie. Bărbaţii britanici îşi duceau soţiile la fiecare două săptămâni la tratamente cu lipitori.

2. Otrava cu mercur – lichidul argintiu era folosit pentru a trata abbolut orice, de la dureri de genunchi la constipaţie. Efectele secundare erau fără îndoială majore. Ştim că acesta este extrem de toxic şi oamenii care au fost trataţi cu mercur aveau o listă întreagă de simptome.

Citește și:   10 lucruri care s-ar întâmpla dacă Pământul ar fi plat!

Acestea includeau dureri de piept, probleme cu inima şi plămânii, tremur, spasme musculare şi reacţii psihotice ca delirul, halucinaţiile şi tendinţe suicidale.

3. Trepanaţia – un tratament medical care a început acum 7000 de ani, acesta implica efectuarea unei găuri în craniul unei persoane folosind o anumită ustensilă, pentru a elibera pacientul de durerile de cap, boli mintale sau posesii demonice.

Fără absolut nicio cunoştinţă despre chimia creierului, doctorii antici credeau că bolile mentale erau practic demoni care trăiau în capul oamenilor, aşa că făceau găuri în craniul pacienţilor pentru a permite acestor spirite să evadeze. În ele mai multe cazuri nu era folosit niciun fel de anestetic.

Se pare că acest tratament este încă folosit de anumiţi oameni ciudaţi. În aceste zile o singură gaură mică se face uneori în craniul cuiva pentru a trata o hemoragie, după o traumă.

3. Terapia prin şoc – impotenţa este una dintre cele mai ruşinoase probleme pe care le poate avea un bărbat. De-a lungul anilor, bărbaţii au căutat mereu metode de a rezolva această problemă.

Spre sfârşitul secolului XIX, o dată cu apariţia electricităţii, bărbaţii şi soţiile acestora frustrate au sperat că va exista o nouă metodă de a rezolva această problemă. Doctorii au inventat mai multe produse, printre care şi paturi electrice şi curele care curentau.

Alte tratamente pentru disfuncţiile erectile includeau implanturi de testicole, supozitoare cu radiu, ingestarea de muşti, suc de broască şi chiar cu acele albinelor sau veninul de la păianjeni.

4. Tratamente pentru isteria femeilor – din punctul de vedere al medicilor din secolul XIX, stările diferite ale femeilor erau considerate un simptom al isteriei, o condiţie medicală foarte serioasă.

Citește și:   5 topogane de apă foarte PERICULOASE, care au fost INTERZISE în toată lumea!

Orice femeie care suferea de nervozitate, dorinţa de a vorbi, dorinţa de a nu vorbi, stări de iritare sau de rebeliune faţă de soţii lor, aveau vaginul masat de doctori până când isteria dispărea.

De fapt, acestea erau frustrate din punct de vedere intim, aşa că doctorii au ajuns să inventeze vibratoarele pentru a nu mai efecta acest masaj manual.

5. Cura cu cocaină – cocaină este un simbol al excesului din anii 80, dar poate că vei rămâne surprins atunci când vei afla că în mod original a fost folosit în scopuri medicinale.

În 1884, un oftalmolog austriac a descoperit că atunci când a plasat cocaină pe corneea unui pacient, acesta nu a mai simţit durere, a relaxat ochiul, ceea ce a făcut că operaţiile să fie mai puţin riscante.

Atunci când vestea s-a împrăştiat, doctorii au realizat că pot folosi cocaina că pe un anestezic pentru mai multe proceduri. Scepticii au fost îngrijoraţi de faptul că acest drog va crea dependenţă, dar medicii au negat asta, spunând că nu este mai periculoasă decât cafeaua sau ceaiul.

În anii 1900, americanii puteau intra în orice farmacie şi puteau cumpăra un gram de cocaină pentru 25 de cenţi şi o amestecau în vin, sau în tutun, iar companiile ofereau injecţii pentru cei care doreau să îşi injecteze drogul singuri, în confortul propriei case.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Cotidian

Sus