Connect with us

8 copii curajoși care au fost mai inteligenți decât cei care i-au răpit

Cotidian

8 copii curajoși care au fost mai inteligenți decât cei care i-au răpit

8 copii curajoși care au fost mai inteligenți decât cei care i-au răpit

Una dintre cele mai groaznice experienţe prin care poate trece cineva este să fie răpit. Totuşi, în ciuda evenimentelor oribile, aceşti copii răpiţi au rezistat presiunii şi au fost mai deştepţi ca cei care i-au capturat, făcând tot ce le stă în putinţă să supravieţuiască.

1. Yi – în septembrie 2015, doi bărbaţi au răpit un copil de 13 ani, identificat ca Yi, de pe străzile din Deyang, China. Acesta a fost abandonat într-o casă, legat la mâini şi la picioare. Răpitorii i-au pus o pungă de plastic pe cap, cu o gaură în jurul gurii că să poată respira.

Yi s-a gândit la filmele gangaster în care personajele erau puse în aceeaşi situaţie şi a ştiut că trebuie să rămână calm şi să facă tot ce i se cerea. A stat nemişcat până când răpitorii lui au părăsit casa, iar apoi s-a ridicat şi a sărit în casă, până când a găsit ieşirea.

O persoană l-a văzut pe stradă şi a oprit să îi ofere ajutor.

2. Rebecca Savarese – în timp ce se întorcea de acasă, Rebecca a fost răpită de un bărbat care a ameninţat-o cu arma. Aceasta a rămas calmă şi a făcut ce i-a cerut răpitorul. Acesta a dus-o către camioneta lui, iar fetiţa s-a prefăcut că nu poate să respire, iar apoi a fugit.

Citește și:   Top 10 cele mai bune filme de Crăciun din toate timpurile

Acesta a fost surprins de situaţie, aşa că s-a urcat în maşină şi a fugit de la faţa locului, trecând pe roşu de două ori. Un martor i-a reţinut numărul de înmatriculare, iar poliţia a reuşit să îl identifice, arestându-l pentru tentativa de răpiră şi crimă unui băiat de 12 ani.

Criminalul a fost condamnat pe viaţă şi a recunoscut că mai ucisese încă doi copii.

3. O fetiţă de şase ani neidentificată din Tucson – în 1991, o fetiţă mergea pe lângă şcoala sa, în timpul unei pauze. Aceasta s-a separat de prietenii ei şi un bărbat a rugat-o să-l ajute să găsească ceva. A condus-o către o zonă de deşert din apropierea şcolii, iar bărbatul a obligat-o pe fetiţa să sape o groapă.

Atunci când groapa avea 40 de centimetri, acesta a dezbrăcat fetiţa, i-a legat mâinile, gura şi picioarele cu bandă adeviză şi apoi a lovit-o cu lopata pentru a o arunca în groapă. Apoi a îngropat-o până la gât.

Bărbatul a plecat să aducă o cameră de filmat, dar fetiţa a reuşit să scape singura din groapă şi să se elibereze. Mai târziu, aceasta a fost găsită plimbându-se pe străzi. A fost dusă de urgenţă la spital, dar atacatorul nu a fost identificat.

4. Erica Pratt – Erica a fost răpită din cartierul unde locuiau, într-o seară călduroasă de iulie. Aceştia erau în maşină, iar unul dintre bărbaţi a strigat-o pe Erica pe nume, iar când aceasta s-a apropiat, a fost luată şi obligată să intre în maşină.

Citește și:   14 ilustrații sugestive care compară viața din trecut cu cea din ziua de azi

Răpitorii au dus-o într-o casă abandonată, au legat-o cu bandă adezivă şi au lăsat-o singură în pivniţă. Răpitorii i-au sunat familia şi au cerut 150.000 de dolari, crezând că au aceşti bani în urma unei asigurări de viaţă. Între timp, Erica încerca să se elibereze.

Erica şi-a ros bandă adezivă de la mâini timp de ore întregi şi a găsit scările pivniţei. A sărit treaptă cu treaptă, dar uşa era încuiată. Totuşi, fetiţa de şapte ani a rupt o bucată de lemn şubred din uşa şi s-a strecurat afară. A spart una dintre ferestrele casei şi a strigat după ajutor.

Doi băieţi care treceau prin zonă au alertat autorităţile. Datorită curajului şi determinării sale, Erica s-a salvat la mai puţin de 23 de ore după ce a fost răpită. Agresorii au fost arestaţi şi au recunoscut că au urmărit familia timp de săptămâni întregi.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Cotidian

Sus