Connect with us

8 fobii comune și ce spun ele despre tine

Cotidian

8 fobii comune și ce spun ele despre tine

8 fobii comune și ce spun ele despre tine

Ce sunt fobiile?

O fobie este o reacție excesivă și irațională a fricii. Dacă ai o fobie, poți întâmpina un sentiment profund de teamă sau panică atunci când te întâlnești cu sursa fricii tale.

Frica poate fi de un anumit loc, o situație sau un obiect. Spre deosebire de tulburările generale de anxietate, o fobie este de obicei conectată la ceva specific.

Oamenii cu fobii își dau seama adesea că teama lor este irațională, dar nu pot să facă nimic în această privință. Astfel de temeri pot interfera cu munca, școala și relațiile personale.

Persoanele care suferă de fobii nu pot trăi cu ușurință deoarece aceste afecțiuni le creează dificultăți în unele zone ale vieții lor.

Majoritatea oamenilor tind să creadă că aceștia exagerează modul în care se simt sau sunt doar iraționali. Dar nu este cazul.

Astăzi vom vorbi despre modul în care aceste fobii pot spune lucruri despre personalitatea unei persoane.

S-a dovedit științific că există o legătură între fobii și personalitate, dar și cu felul în care ne comportăm în anumite situații.

Deci, aici sunt unele dintre cele mai comune fobii de care fiecare om suferă măcar puțin!

1. Frica de zbor

Deși se crede că zborul într-un avion este mult mai sigur decât statul într-o mașină, există o mulțime de oameni din întreaga lume care se tem de zbor, lucru care se datorează în principal fricii de înălțimi.

Dar ce dezvăluie această fobie despre personalitatea unei persoane? Frica de zbor este asociată cu a suferi de prea multă imaginație.

Imaginația acestor oameni o ia razna, în măsura în care nu-și pot scoate din cap faptul că ceva rău se va întâmpla.

2. Frica de injecții

Injecțiile nu se numără printre tratamentele preferate de oameni. Cu toate acestea, cei mai mulți stau pe scaunul unui doctor fără prea multă agitație, deoarece știu că injecțiile le vor ajuta sănătatea pe termen lung.

Citește și:   8 dintre cele mai NEMILOASE DĂDACE din toate timpurile! Te vei gândi de două ori înainte de a-ți mai lăsa copilul pe mâna unui străin!

Dacă ești unul dintre oamenii cărora le este teamă de injecții, în mod inexplicabil, sau ți-e groază să vezi un ac, acest fapt ar putea avea legătură cu peștera ta interioară.

Injecția ne amintește de răni prin înjunghiere, iar asta se leagă de frica de moarte. Cu toate acestea, persoanele care se tem de ace sunt profund intuitive și au instincte foarte bune.

3. Frica de șerpi

Șerpii sunt o altă creatură înfiorătoare, care îi pun pe fugă pe majoritatea oamenilor. După cum știi, șerpii au fost prezentați în mod negativ în istorie, și chiar și în Biblie.

Se pare că frica de șerpi ar putea deriva tocmai din expunerea noastră la literatura și cultura care afirmă lucruri rele despre această specie.

Prin urmare, dacă cineva se teme de șerpi, ar putea fi prea bine citit sau o memorie mai ascuțită decât majoritatea oamenilor.

4. Frica de mulțimi

Frica de mulțimile mari sunt o fațetă a agorafobiei, o tulburare de anxietate socială. O mulțime mare de oameni sau un loc aglomerat precum un mall sau un concert poate fi înfricoșător pentru anumiți oameni.

Dacă frica ta de mulțimi te împiedică să mergi undeva sau să faci ceva anume, se poate considera o fobie.

Persoanele care suferă de teama de mulțime sunt, de obicei, introvertite și genul care stau mai mult acasă, preferând să stea singuri sau în grupuri mici.

5. Frica de germeni

Uneori, lucrurile pe care nu le vedem sunt ceea ce ne sperie cel mai mult, iar germenii sunt exempleale acestui necunoscut înfricoșător.

Persoanele care se ocupă în special de germeni și bacterii pot împărtăși anumite trăsături obsesiv-compulsive.

Citește și:   10 case de turtă dulce mai elaborate decât casele adevărate

Partea bună este că dacă ai această fobie, sigur ești curat și organizat, cu dorința de a păstra totul la locul său.

6. Frica de păianjeni

Arahnofobia sau teama de păianjeni este o teamă extrem de obișnuită și nu e greu de înțeles de ce. Se crede că oamenii care se tem de păianjeni au o emoție deosebit de mare de dezgust.

Această reacție emoțională este o trăsătură evolutivă care ne ajută să evităm contactul cu animalele care sunt periculoase sau răspândite.

Deci, teama ta de păianjeni te-ar putea face să fii mai evoluat în capacitatea de conștientizare a pericolului.

7. Frica de tunete și fulgere

Oamenii care sunt constant predispuși la frică și anxietate în timpul tunetelor și a fulgerelor suferă de ceea ce se numește astrafobie.

Pe de altă parte, sunt oameni cu suflet cald, au instincte materne și tind să se îngrijoreze foarte mult.

8. Frica de înălțimi

Frica de înălțimi este o altă teamă de care suferă mulți oameni. Se pare că senzația de a fi dezorientat sau dezechilibrat poate fi extrem de deranjantă, iar înălțimea poate activa aceste tipuri de sentimente.

Mai mult, această reacție ar putea fi legată și de faptul că oamenii respectivi au vise despre zbor.

Visele legate de zbor sunt asociate cu o emoție de control, dar faptul că ești într-un punct înalt, fără posibilitatea de a scăpa, poate declanșa niște gânduri înfricoșătoare.

Oamenii care se tem de înălțimi sunt niște perfecționiști orientați către detalii, care urăsc să scape lucrurile de sub control.

Click pe video pentru mai multe detalii!

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar da un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din Cotidian

Sus