Connect with us

8 mirosuri care dispar de pe fața Pământului încetul cu încetul

Cotidian

8 mirosuri care dispar de pe fața Pământului încetul cu încetul

8 mirosuri care dispar de pe fața Pământului încetul cu încetul

Nimic nu te poate face să îţi aminteşti de o persoană sau un eveniment mai bine ca o aromă. Mirosul de iarbă proaspăt tunsă îţi aminteşte de copilărie, mirosul de cretă îţi aminteşte de şcoală.

Totuşi, unele arome dispar din vieţile noastre din cauza tehnologiei şi a regulilor de siguranţă. Iată care sunt câteva dintre ele:

1. Mirosul de frunze arse
Un indicator comun al sfârşitului toamnei şi al începutului iernii era clar aerul rece şi proaspăt şi al mirosului de frunze arse. Vântul era puţin iute atunci când luna octombrie era pe terminate şi un strat subţire de gheaţă îşi făcea apariţia.

Mirosul acela de frunze arse te ducea cu gândul la o perioadă confortabilă şi călduroasă.

2. Evacuare Diesel
Autobuzele oraşelor şi camionetele nu mai miros aşa cum o făceau pe vremuri atunci când accelerau în dimineţile răcoroase. Sunt multe persoane cărora le place mirosul acela de modă veche a evacuării vehiculelor.

Reducerea conţinutului de sulf din combustibilul diesel combinată cu reducerea selectivă catalitica ne oferă în ziua de azi arderi disel care miros mai degrabă a urină de pisică.

3. Film Polaroid proaspăt desfăcut
Polaroid a oprit producerea de fotografii instante în 2008. Pachetele de folie obişnuiau să producă un miros chimical dulceag atunci când erau desfăcute prima dată. Era, de fapt, mirosul oficial al fotografiilor pentru mulţi copii care au văzut pentru prima dată un astfel de aparat de fotografiat.

Citește și:   10 imagini incredibile care surprind condiția umană

4. Carioci Magic Markers
Clasicele carioci americane au fost produse pentru prima dată în 1952 şi, până în 1990, formula cernelei a inclus un mix între Toluene şi Xylene, doi solvenţi care nu doar că aveau un miros distinct şi neplăcut, dar care conţineau proprietăţi intoxicante atunci când erau inhalate.

În ziua de azi, cariocile permanente conţin o culoare primită de la o cerneală inodoră şi bazată pe alcool.

5. Carduri cu guma de mestecat
Firma Topps a încetat să mai includă o gumă tare şi greu de mestecat acum câţiva ani când mai mulţi colecţionari copii s-au plâns de produsul alimentar care le ruina cardurile în pachet.

Aşadar, copiii îşi primesc cardurile fără să se bucure de gumă de mestecat cu un miros specific care emana atunci când pachetul era desfăcut.

6. Vechiul miros de maşină nouă
Aceasta aroma pe care o mirosim astăzi în maşinile noi este foarte diferită de cea a maşinilor noi de acum peste treizeci de ani. Multe dintre aceste mirosuri provin din materialele sintetice, plastic şi aditivi chimici care sunt folosiţi pentru vehiculele moderne.

Citește și:   10 dintre cele mai RIDICATE TEMPERATURI din lume! Locul II a atins 55 de grade, iar locul I te va topi pe loc!

În 1960, maşinile clasice produse de americani conţineau zece kilograme de plastic. În 2012, această cantitate a crescut până la peste o sută de kilograme. În plus, tooate elemnetele care sunt adăugate pentru motive de siguranţă schimba cu totul mirosul.

7. Cartea de telefoane
Mulţumită tehnologiei, foarte puţini oameni mai răsfoiesc cartea de telefoane atunci când căută o adresă sau un număr de telefon. Acum câţiva ani, aproape fiecare casă şi birou deţinea cărţi de telefoane diferite.

Hârtia ieftină şi subţire, împreună cu cerneală şi lipiciul din cotor ofereau tomului gigant un miros greu de carte veche.

8. Praful de cretă
Asemena preparatelor de la cantină şi a mirosului de bibliotecă, praful de cretă miroase pur şi simplu a şcoală. În ziua de azi, unităţile de învăţământ folosesc tablă pe care se scrie cu carioca, aşadar praful de cretă este clar pe cale de dispariţie.

Pentru a afla care sunt cele mai distincte mirosuri din lume, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din Cotidian

Sus