Connect with us

8 povești din Biblie cu explicații logice științifice care îți vor distruge încrederea în ceea ce știai! Cum s-au petrecut de fapt lucrurile…

Cotidian

8 povești din Biblie cu explicații logice științifice care îți vor distruge încrederea în ceea ce știai! Cum s-au petrecut de fapt lucrurile…

8 povești din Biblie cu explicații logice științifice care îți vor distruge încrederea în ceea ce știai! Cum s-au petrecut de fapt lucrurile…

Știai că există povestiri biblice cu explicații științifice logice? Indiferent de cultura religioasă din care faci parte, este interesant să vedem cum s-ar fi putut întâmpla de fapt unele dintre cele mai celebre istorisiri din Biblie.

Biblia are niște povești foarte interesante despre miracole și evenimente supranaturale pe care ar trebui să credem că s-au întâmplat ca atare.

Desigur, scepticii vor spune că astfel de lucruri nu sunt posibile din punct de vedere științific. Indiferent din tabăra din care faci parte, îți propunem să citești aceste teorii de mai jos.

De pildă, Biblia spune că oamenii sunt făcuți din lut, pe când știința spune ceva cu totul diferit, corect?

De la moartea lui Moise, la Marea Roșie a lui Iisus și învierea din morți, Biblia este plină de povești care te fac să-ți pui semne serioase de întrebare cu privire la lumea în care trăiești.

1. Omul făcut din lut

În cartea Genezei, se spune că omenirea a fost făcută din lut. O cercetare de la Universitatea Cornell a propus că argila poate să fi fost punctul de plecare al vieții.

Argila absoarbe apa și creează un mediu ideal pentru ca substanțele chimice să reacționeze reciproc și să creeze proteine, ADN și, eventual, celule vii.

Oamenii de știință au descoperit și că hidrogelul de argilă ar fi putut proteja procesele chimice până când aceste celule vii au avut timp să fie învelite cu o membrană celulară.

2. Turnul Babel

Turnul Babel este o poveste în care oamenii de pe Pământ au decis să creeze un turn înalt, iar Dumnezeu i-a împrăștiat în întreaga lume, folosind limbi diferite.

Citește și:   Un studio englez transformă femeile OBIȘNUITE în fotomodele BOUDOIR irezistibile și pline de farmec! Rezultatele îți taie respirația!

De ceva timp, se credea că toate aceste clădiri, cum ar fi un turn înalt, erau imposibil de construit pentru oamenii din vechile timpuri.

Cu toate acestea, oamenii de știință au subliniat zigguraturile antice din Babilon, în special zigguratul cunoscut sub numele de Etemananki, care ar fi posibilul Turn al Babelului.

3. Nașterea unei fecioare (virgine)

Nașterea virgină, numită și Concepția imaculată, a fost spusă în Evangheliile lui Matei și Luca, în care se povestea despre cum Fecioara Maria a conceput un copil de la Duhul Sfânt.

Deși există multe teorii despre acest miracol, știința susține că există posibilitatea ca Maria să fi experimentat „parteogeneza”, un proces în care o mamă se clonează, în esență.

Acest lucru s-a dovedit că se întâmplă la insecte, șerpi, dragonii komodo, rechini și șoareci.

Problema cu această teorie este că rezultatul partogenezei ar fi trebuit să fie tot femeie (pentru că ar fi trebuit să aibă 2 cromozomi X, ca mama).

4. Separarea Mării Roșii

În cartea Exodului, israeliții scapă din Egipt, dar pentru a face asta, trebuie să traverseze Marea Roșie. În poveste, Moise împarte marea și este capabil să meargă pe uscat.

Un om de știință pe nume Carl Drews a prezentat un posibil răspuns pentru modul în care s-a întâmplat acest lucru.

Potrivit tezei sale de masterat, israeliții au traversat „Marea de Trestie”, când au suflat vânturile de 60 mph prin regiune, provocând „împrăștierea vântului”, care ar putea arunca apa departe.

Acest lucru s-a întâmplat și în alte locuri, cum ar fi Lacul Erie.

5. Transformarea râului Nil în sânge

În Exod, se spune că Dumnezeu transformă râul Nil în sânge. Oamenii de știință au presupus că cel mai probabil exista o „maree roșie” de alge roșii toxice care au ajuns în Nil.

Citește și:   Doar 1% din populație au acest gen de IQ. Ești unul dintre ei?

Un alt cercetător a suspectat că un organism cu o singură celulă moartă ar fi ucis toți peștii, iar sângele lor ar fi pătat râul.

6. Distrugerea Sodomei și Gomorei

În Geneza, se afirmă că Dumnezeu a aruncat foc și pucioasă din cer în Sodoma și Gomora. Cercetătorii care au tradus o tabletă antică cuneiformă au descoperit un astronom care a înregistrat un meteorit.

Ei cred că acest lucru ar fi putut avea loc în același timp în care Sodoma și Gomora au fost distruse, explicând că un meteorit ar fi fost cauza distrugerii lor.

7. Steaua din Betleem

În Evanghelia lui Matei, există trei înțelepți, sau Magi, care au văzut o stea în est. Ei au urmat steaua și au găsit copilul iIsus în Betleem.

Un astronom de la Universitatea din Sheffield a studiat cu atenție acest lucru și crede că probabil nu au văzut o stea, ci mai degrabă o conjuncție triplă atunci când Jupiter și Saturn se aliniază pentru o perioadă scurtă de timp.

8. Iisus mergând pe apă

În Evanghelii, pe măsură ce discipolii pescuiesc în Marea Galileii, Iisus le apare ca plimbându-se pe apă.

Oamenii de știință americani și israelieni explică cum un vânt rece din regiune ar fi putut îngheța parțial marea, permițându-i lui Iisus să meargă pe gheață.

Click pe video și Distribuie dacă ți-a plăcut!

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar da un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din Cotidian

Sus