Connect with us

9 experiente umane crunt de dureroase care nu se pot compara cu nimic

Cotidian

9 experiente umane crunt de dureroase care nu se pot compara cu nimic

9 experiente umane crunt de dureroase care nu se pot compara cu nimic

Nimeni nu îşi doreşte să simtă durere, dar aceasta ne avertizează în legătură cu problemele de sănătate pe care le avem. Durerea acută se rezolvă repede, de obicei atunci când îndepărtezi acea parte a corpului de la stimulii periculoşi.

Durerea cronică, însă, poate dura timp de ani întregi şi îţi poate afecta calitatea vieţii. Se estimează că în jur de 50 de miliarde de dolari sunt alocaţi pe o scară globală doar pentru medicaţia care ţine în frâu durerea.

Iată care sunt câteva dintre cele mai îngrozitoare experienţe prin care trece o persoană la nivel de durere fizică:

1. Fractură de penis – cunoscută şi sub numele de coşmarului oricărui bărbat, se spune că este una dintra cele mai groaznice răni. Acestea rezultă din contact foarte dur, iar victimele experimentează durere oribilă, umflătura şi vânătăi.

Din fericire, dacă este tratată rapid, această structură poate fi refăcută, deşi amintirile nu vor trece atât de uşor.

2. Trigeminal Neuralgia – această condiţie este cunoscută în popor ca şi când un fulger îţi străpunge fata, deşi se poate simţi pe toată suprafaţa corpului. Este mai des întâlnită la femei decât la bărbaţi şi aproximativ 1 din 20.000 de oameni trec prin aşa ceva.

Nu există niciun leac pentru Trigeminal Neuralgia, dar poate fi suportabilă prin terapie şi medicamente. Episoaddele pot dura între câteva secunde şi ore întregi, iar în cazurile extrem de dure, până şi lumina soarelui poate să provoace durere.

Citește și:   AERUL DIN METROUL BUCURESTEAN ESTE CANCERIGEN

3. Naşterea unui copil – până de curând, naşterea unui copil era ceva ce doar femeile puteau experimenta. Totuşi, câţiva bărbaţi curajoşi au descoperit ce înseamnă contracţiile travaliului cu ajutorul unui simulator aşezat strategic.

Deşi nu vom şti niciodată dacă putem compara durerea, aceştia au jurat că a fost cea mai groaznică senzaţie pe care au simţit-o în viaţa lor.

Acest gen de durere, deşi are un rezultat minunat, este descrisă ca şi când fiecare muşchi din interiorul corpului tău este răsucit, ca şi cum eşti înjunghiat în stomac, ca şi cum şoldurile tale sunt smulse sau ca şi când organele tale sunt smulse din trup.

4. Tetanus – chiar dacă injecţia cu tetanos este privită ca una dintre cele mai dureroase, condiţia pe care o previne este mult mai rea. Tetanus este o infecţie bacteriană cauzată de Clostridiun tetani.

Atunci când intră în corp, eliberează o otravă care cauzează muşchii să devină dureros de rigizi. Afectează muşchii maxilarului şi ai feţei, făcând imposibil pentru victima sa îşi deschidă gura.

Aceasta bacterie apare în cazul unei răni deschisecum ar fi atunci când calci pe un cui, sau în cazul oamenilor care nu au primit niciodată vaccinul antitetanos. Infecţia necesită tratament medical de urgenţă care include medicamente care controlează spasmele musculare dureroase.

5. Abcesul dentar – acestea sunt pe atât de dureroase şi de scraboase pe cât par. Abcesele pot apărea pe tot corpul, dar cel dentar este extrem de dureros din cauza faptului că este atât de aproape de mulţi nervi.

Citește și:   Albește-ți dinții în doar câteva minute cu 2 INGREDIENTE! Rezultate rapide și UIMITOARE

Bacteriile intră în dinţi şi cauzează umflături şi infecţii. Se poate imprestia către oasele din jurul dintelui şi duce la complicaţii. Pe lângă durerea incredibilă, cauzează febră, imflaturi faciale, un gust groznic în gură.

Din fericire, antibioticele tratează abcesele, mai puţin pe cele care sunt atât de serioase încât necesită operaţie.

6. Arsuri de gradul doi – în timp ce este mai natural să presupui că arsurile de gradul trei sunt cele mai dureroase, acestea afectează atât de tare stratul de piele încât nici nu mai simţi durere.

Cele de gradul doi, însă, afectează toate straturile de piele, dar durerea încă se simte. Arsurile par a fi ude şi implică băşici şi pete albe sau roşii. Durerea este atât de mare încât te poate băga în şoc sau te poate face să leşini.

Din cauza ţesutului vulnerabil, infecţiile sunt comune şi trebuie tratate cu multă grijă pentru a preveni durerea mai mare.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Cotidian

Sus