Connect with us

9 greșeli de redactare care au făcut găuri de milioane de dolari în bugetul companiilor

Cotidian

9 greșeli de redactare care au făcut găuri de milioane de dolari în bugetul companiilor

9 greșeli de redactare care au făcut găuri de milioane de dolari în bugetul companiilor

Greşelile de redactare pot fi destul de ruşinoase şi nu doar pentru persoanele care nu ştiu să scrie cuvintele legat sau dezlegat. iată câteva dintre greşelile care au costat companiile milioane de dolari:

1. NASA a uitat să pună cratimă – 80 de milioane de dolari
Se pare că nu se pune atât de mult accent pe cratime în limba engleză. Totuşi, o simplă greşeală a avut un impact mare asupra NASA atunci când au eseuat în cazul Mariner 1, prima probă interplanetară a Americii.

Misiunea era simplă: să ne apropiem de planeta vecină Venus. Totuşi, o simplă greşeală de cod a schimbat traiectoria şi a mărit viteza, ceea ce a cauzat nava să explodeze la câteva minute după decolare.

2. Biblia promovează promiscuitatea – peste 4000 de dolari
Nici măcar Biblia nu este imună către neatenţia la detalii. În 1631, o editură londoneză a rescris cele 10 Porunci atunci când un singur cuvânt a fost omis (“Thou shalt commit adultery.”). Asta înseamnă că versurile încurajau adulterul în loc să îl combată.

Toate exemplarele au fost distruse, iar compania a suferit pierderi de 3000 de lire.

3. Paste rasiste – 20.000 de dolari
O farfurie de tagliatelle cu sardine şi proscioutto nu ar ofensa decât vegetarienii. Totuşi, o greşeală de editare dintr-o carte de reţete, publicată de editura Penguin din Australia în 2010, recomanda ca preparatul să fie condimentat cu „sare şi oameni negri măcinaţi” (“salt and freshly ground black people.”).

Citește și:   Lucruri normale INTERZISE de Biblie, dar pe care oamenii le fac oricum!

Deşi cartea era deja scoasă pe piaţă, editura a distrus rapid cele 7000 de copii rămase în depozit.

4. Juan Pablo Davila cumpără scump, vinde ieftin – 175 de milioane de dolari
Tranzacţiile online erau relative în 1994, un lucru pe care Juan Pablo Davila nu îl va uita niciodată. Totul a început când Davila, un angajat al guvernului din Chile a cumpărat acţiunile pe care încerca să le vândă.

După ce a observat eroarea, a încercat să repare totul prin a le vinde din nou, dar a făcut deja găuri în bugetul companiei de 175 de milioane de dolari. Davila a fost concediat.

5. Companie care vinde maşini greşeşte grav – 250.000 de dolari
În oraşul Roswell, New Mexico, nu doar oamenii care văd extratereştri sunt faimoşi. În 2007, o companie locală care vinde maşini a avut un plan briliant de a mări vânzările: să trimită prin poştă 50.000 de tichete care ar scoate la iveală un premiu de 1000 de dolari.

Totuşi, compania de marketing a greşit atunci când a printat tichetele, făcând pe toată lumea să creadă că a câştigat 50 de milioane de dolari. Nefiind capabili să plătească acest premiu, compania a oferit fiecărei persoane un cupon cadou în valoare de 5 dolari, la un supermarket local.

Citește și:   Cum să devii miliardar în cinci pași simpli!

6. Departamentul de educaţie din New York oferă o lecţie importanta – 1.4 milioane de dolari
Oamenii şi calculatoarele nu se înţeleg mereu. În 2006, o greşeală de redactare dintr-un program de software a dus la interpretarea greşită a comenzii, dublând costul transportului din cadrul departamentului (de la 1.2 milioane s-a ajuns la 2.8 milioane de dolari).

7. O vacanţă exotică devine interzisă minorilor – 10 milioane
Vă amintiţi de paginile aurii? Ei bine, o agenţie de turism numită Banner Travel Services ar vrea să le uite. Compania a decis să îşi facă publicitatea în cartea de telefoane, doar să descopere că anunţul încuraja excursiile mult mai exotice şi mult mai erotice.

Greşeala a atras atenţia unor clienţi noi, dar compania nu căuta acest tip de clientelă. Agenţia de printare a oferit să plătească cei 230 de dolari pentru anunţul lunar, dar tot a fost dată în judecată de agenţia de turism, pentru suma de zece milioane de dolari.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Cotidian

Sus