Connect with us

Acest apartament nu a mai fost deschis din 1939! După mai bine de 70 de ani s-a găsit cheia!

Cotidian

Acest apartament nu a mai fost deschis din 1939! După mai bine de 70 de ani s-a găsit cheia!

Acest apartament nu a mai fost deschis din 1939! După mai bine de 70 de ani s-a găsit cheia!

Îngropat în praf şi plin de comori vechi de aproape un secol, acest apartament din Paris este ca şi cum te-ai întoarce în timp. Complet neatins timp de 7 decade, acest spaţiu este fascinant.

Apartamentul a fost descoperit acum câţiva ani, după ce proprietara a murit la vârsta de 91 de ani. Cea care deţinea spaţiul, Doamna De Florian, a fugit în sudul Franţei înainte de dezlănțuirea războiului.

Aceasta nu s-a întors niciodată şi, în cei 70 de ani de atunci, nimeni nu a pus piciorul în acel spaţiu. Proprietatea a fost descoperită în apropierea unei biserici, în arondismentul 9.

Locaţia acestuia este foarte bună, între Pigalle şi zona Operei. Experţii au rămas uimiţi atunci când au găsit în interior mai multe tablouri, printre care şi tablouri ale secolului XIX aparţinând artistului italian Giovanni Boldini.

Unul dintre experţi a spus că se simte ca şi cum ar fi intrat în Castelul Frumoasei Adormite, unde timpul nu s-a mişcat din loc din 1900. Oliver Choppin-janvry, cel care a făcut descoperirea, a spus că „există un miros de praf vechi”.

Ceea ce l-a făcut aproape să-şi piardă suflarea a fost un tablou al unei femei într-o rochie de seară de culoare roz. Tabloul îi aparţinea lui Boldini şi femeia în cauză era bunica Doamnei de Florian, Marthe de Florian, muza artistului.

Marthe de Florian era o actriță franţuzoaică superbă şi o susținătoare a Epocii Belle. Lista admiratorilor a actriţei era nesfârşită şi aceştia îi trimiteau mereu scrisori pe care aceasta le-a păstrat intacte, strânse cu o panglică.

Printre admiratorii actriţei se afla şi unul dintre prim miniştri Franţei, George Clemenceau, dar şi pictorul Boldini. Experţii au avut o presimţire că tabloul îi aparţine lui Boldini, dar nu aveau cum să dovedească asta.

Citește și:   5 oameni celebri despre care se crede că au fost ucişi de Illuminati! Toată lumea ȋşi pune grave semne de ȋntrebare despre moartea numărului 3!

Marc Ottavi, un specialist care a fost consultat pentru a identifica tablourile a susţinut că în nicio carte care i-a fost dedicată lui Boldini nu există referinţe despre acest tablou şi că acesta nu a fost niciodată expus.

Într-un final, Choppin-Janvry a descoperit o carte de vizită pe care se regăsea o declaraţie de dragoste de la Boldini, acesta a ştiut că a dat lovitura. Choppin-Janvry a declarat: „Trebuia să facem legătura între ei şi eram sigur că tabloul îi aparţine lui Boldini.

Într-un final, acesta a găsit o referinţă în cuvintele scrise de văduvă artistului, cea care a spus că a fost pictat în 1898, atunci când domnişoara avea 24 de ani. Preţul de început al tabloului a fost de 253.000 de euro, dar a crescut enorm pe parcursul licitaţiei.

Într-un final, tabloul a fost vândut pentru suma de 1.78 milioane de euro, un record personal pentru artist. Ottavi a declarat: „A fost un moment magic. Se putea observa că cel care a cumpărat tabloul era un mare fan, acesta a plătit preţul pasiunii”

Desigur, lăsând la o parte descoperirea incredibilă, întrebarea de pe buzele tuturor este de ce nu s-a întors nimeni în apartament după terminarea războiului, dacă care care îl deţinea a supravieţuit?

În 1939, armata lui Hitler avea în plan să invadeze Franţa, intrând prin sudul Belgiei, ceea ce au şi făcut. Armata franceză a avut impresia greşită că putea face faţă soldaţilor germani, dar ziua următoare guvernul francez a fost nevoit să abandoneze Parisul.

Forţele germane, conduse de unii dintre cei mai buni oameni, au avansat şi s-au confruntat cu foarte puţină rezistenţă din partea francezilor. Winston Churchill a ordonat implementarea Operaţiunii Dynamo.

Citește și:   Top 5 cele mai mortale substanțe de pe Pământ! Stai departe de ele!

Această operaţiune presupunea evacuarea trupelor şi echipamentului francez din portul Dunkirk, aşadar, în 1940, 693 de vase au adus înapoi în Marea Britanie 338.226 de oameni. Dintre aceştia, 140.000 de oameni erau membri ale armatei franceze.

Paul Reunaud şi guvernul său au părăsit Parisul şi s-au mutat la Tours. Pe 14 iunie nemţii au ocupat Parisul. Aceştia erau împărţiţi între a rămâne în Franţa şi a căuta o cale de înţelegere, sau a fugi în teritoriile pe care le ocupau în Africa de Nord.

Fără niciun pic de interes pentru ţara sa, Reynaud a demisionat şi noul premier al Franţei a fost desemnat. Albert Lebrun a început să negocieze cu Hitler imediat şi pe 22 a semnat un armistiţiu de pace. Acest armistiţiu a presupus ca Franţa să se împartă în zone ocupate şi zone neocupate.

Linia dintre cele două zone era foarte rigidă, iar nemţii vor ocupa o mare parte din ţară, o zonă care includea atât partea de nord, cât şi cea de vest a Franţei şi întreaga coastă a Atlanticului.

Alte puncte ale armistiţiului includeau cedarea tuturor evreilor care trăiau în Franţa nemţilor, cei 1.5 milioane de soldaţi care fuseseră capturaţi de nemţi aveau să rămână prizonieri de război. Într-un final, Franţa trebuia să plătească sume de ocupaţie trupelor germane.

Acestea fiind spuse, nu ne este de mirare că Madame de Florian a părăsit Parisul şi a lăsat absolut tot în urmă. Pentru detaliile complete, click aici:

Vremea războiului a obligat oamenii să îşi părăsească locuinţele şi să nu se mai uite niciodată înapoi.

loading...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din Cotidian

Sus