Connect with us

Cum arată cele mai izolate comunităţi din lume! Numărul 5 e de-a dreptul uimitor!

Cotidian

Cum arată cele mai izolate comunităţi din lume! Numărul 5 e de-a dreptul uimitor!

Cum arată cele mai izolate comunităţi din lume! Numărul 5 e de-a dreptul uimitor!

Atunci când rezidenţii acestor comunităţi susţin că locuiesc în mijloc pustietatii, nu exagerează. Fie că sunt localizaţi la 1500 de mile de cea mai apropiată coastă sau la cinci kilometri deasupra nivelului mării, nu vei avea ocazia să ajungi din întâmplare în aceste oraşe izolate prea curând.

Iată care sunt câteva dintre acestea:

1. La Rinconada, Peru – situat la cinci kilometri deasupra nivelului mării, La Rinconada din Anzii Peruvieni este cea mai înaltă aşezare umană de pe Pământ. În ciuda faptului că nu există apă potabilă, iar altitudinea este ameţitoare, oraşul are o populaţie de aproximativ 50.000 de oameni.

Atracţia principală nu constă în priveliştea minunatata – ci minele de aur localizate sub glaciarul de sub oraş.

2. Supai Village, Arizona – Reverzatia Havasupai din satul Supai este accesibilă doar cu ajutorul unui elicopter sau printr-o potecă legată de cel mai apropiat drum. În ciuda locaţiei dificile, acest sat atrage turişti datorită Marelui Canion şi a cascadelor extraordinare.

Supai rămâne singurul loc din America în care posta este adusă cu ajutorul unui elan.

3. Coober Pedy, Australia – acum o sută de ani, un adolescent a revoluţionat industria minelor de opal din Australia, atunci când a descoperit pietrele preţioase. Deşertul neiertător nu era un loc ideal pentru un oraş minier, aşa că, pentru a-l face locuibil, oraşul a fost construit sub pământ.

Citește și:   10 dezastre naturale majore care au fost prezise pentru viitorul apropiat

În ziua de azi, doar 2000 de oameni se bucura de accesul către un bar, o galerie de artă şi trei Biserici subterane.

4. Longyearbyen, Norvegia – oraşul scandinav este situat atât de departe în Nord, încât este mai aproape de Polul Nord decât de capitală Norvegiei, Oslo. Locaţia arctică presupune temperaturi groaznic de scăzute în toate lunile anului, dar şi întuneric.

În ciuda condiţiilor dure, acest oraş atrage rezidenţi din toată lumea. Dintre cei 3000 de locuitori, aproape o treime din ei sunt străini. Cea mai mare atracţie a comunităţii este rata crimelor extrem de scăzută, în special pentru că este ilegal să trăieşti acolo fără un loc de muncă şi o adresă permanentă.

Mai mult, este ilegal să mori acolo, pentru că este prea frig pentru ca trupurile să se descompună. Singura ameninţare reală este atacul urşilor polari, aşa că fiecare locuitor trebuie să deţină şi să ştie să folosească o armă de foc.

5. Palmerston, Cook Islands – pe această insulă din Sudul Pacificului s-a stabilit pentru prima oară englezul William Marsters, acum 150 de ani. În ziua de azi, toate cele trei comunităţi sunt descendenţii direcţi ai englezului şi a celor trei neveste polineziene (care erau şi verişoare).

Citește și:   5 semne că veți îmbătrâni împreună și îndrăgostiți - așa îți dai seama că ți-ai găsit jumătatea

O parte din acest oraş este compusă din insule nisipoate conectate de un recif de corali circular care stă prea aproape de suprafaţă pentru a permite aterizarea avioanelor, pe mare. Oceanul din afară inelului este dur, aşa că pe insula se poate ajunge doar pe barcă.

Totuşi, un yacht ajunge pe insulă de două ori pe an, pentru a aduce provizii locuitorilor.

6. Siwa Oasis, Egipt – aşa cum este cazul unei oaze adevărate, este destul de greu să ajungi în Siwa. Înconjurat de sute de kilometri de deşert, satul este accesibil doar cu o maşină închiriată, sau un autobuz din Cairo.

Totuşi, turiştii sunt extrem de interesaţi de această zonă, chiar dacă de-abia de curând satul a avut parte de electricitate. Nu există semnal pentru telefon, iar locaţia ascunsă a permis tribului Berber să îşi păstreze cultura de-a lungul secolelor.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Cotidian

Sus