Connect with us

Doar 1% din populație au acest gen de IQ. Ești unul dintre ei?

Cotidian

Doar 1% din populație au acest gen de IQ. Ești unul dintre ei?

Doar 1% din populație au acest gen de IQ. Ești unul dintre ei?

Mereu ne-a plăcut să facem teste IQ, mai ales în mediul online. În cazul în care v-aţi întrebat ce este acela un test IQ, ei bine acesta provine de la Intelligence Quotient Score.

Intelligence Quotient Score este o statistică derivată din numere care indică abilităţi relative şi comparative care pot fi folosite pentru a obţine cunoştinţe şi aptitudini academice.

Oamenii au sute de abilităţi mentale specifice. Unele dintre acestea pot fi măsurate cu acurateţe, iar unele dintre ele chiar pot fi modul de a prezice rezultatele academice ale unei persoane.

Un IQ mai mare nu garantează că un individ va ajunge la fericire, că îşi va păstra sănătatea intactă, sau că va obţine creştere spirituală. Un IQ mai mic nu înseamnă că individul nu va avea succes pe plan financiar, emoţional sau moral.

Aproape toate sarcinile normale ale oamenilor necesita ca un individ să aibă un scor IQ de 50 sau mai mult. Un procent de 75% au parte de acest scor sau mai mare.

Deşi o persoană cu scor IQ ar avea nevoie de ajutor profesionist şi de metode speciale de a învăţa, aceasta poate obtine permis de conducere, poate reuşi în orice slujbă şi poate avea copii cu un IQ normal, ceea ce înseamnă că poate fi capabil de a duce o viaţă de succes.

Istoria este plină de poveşti cu oameni care au avut abilităţi intelectuale limitate şi, totuşi, au fost printre cei mai importanţi contribuitori ai speciei umane. Se asemenea, istoria ne învaţă că oamenii care au avut un IQ foarte mare nu au fost în stare să rezolve problemele altora.

Iată care sunt câteva dintre cele mai interesante lucruri pe care nu le ştiai despre IQ:

Citește și:   Bebeluşii Avatar! Păpuşile care au şocat o lume întreagă!

1. Hrănitul la piept – se pare că în ziua de azi, copiii care sunt hrăniţi în mod natural, de la mama, au o şansă mult mai mare de a avea un IQ cu 3-8 puncte mai mult decât copiii care sunt hrăniţi cu lapte praf.

2. Ordinea naşterilor nu afectează IQ-ul – auzim uneori că primii copii ai familiei sunt cei mai deştepţi şi că un IQ-ul mai mare şi nu este adevărat. IQ-ul nu depinde de ordinea naşterilor, ci de genetică, gen, vârstă, personalitate, mărimea familiei şi vârsta părinţilor.

3. IQ-ul mai mic poate fi legat de gândurile sinucigaşe – cercetătorii suedezi ai descoperit o legătură între scoruri IQ mici şi gândurile de sinucidere. Din punctul lor de vedere, IQ înseamnă o abilitate mai mică de a-ţi rezolva problemele.

În aceste cazuri, oamenii nu sunt capabili să se confrunte cu stresul mental, ceea ce duce la sentimente suicidale.

4. IQ-ul este relaţionat cu abilităţile simple şi cu mărimea capului – s-a descoperit că cei care au un IQ mai mic au un sistem nervos mai puţin eficient.

5. Oricine care are un IQ de peste 115 se poate descurca la orice loc de muncă – o simplă sarcina poate să fie făcută de cei care au IQ mic sau mare, dar cel care are un IQ mai mic poate găsi locul de muncă stresant şi greu de controlat.

Un IQ mai mare de 115 înseamnă că poţi face absolut orice job, fără restructii şi dificultăţi.

6. Un IQ mai mare înseamnă mai multă încredere de sine – studiile au demonstrat că un scor IQ mai mare oferă oamenilor mult mai multă încredere în ele însele şi în planurile de viitor. Cei care ştiu că au un IQ mai mare tind să se împingă pentru a face faţă aşteptărilor proprii.

Citește și:   Alege calea pe care ai merge și vezi ce spune asta despre viitorul tău

7. IQ este afectat de factorii de mediu – mediul în care o persoană trăieşte poate să afecteze IQ-ul. Acesta implica nutriţia, statutul socio-economic, atitudinea către viaţa, nivelul de stres.

8. Creativitatea este strâns legată de IQ – Doctorul Scott Kaufman a spus că potenţialul creativităţii poate să fie măsurat în testele IQ. Creativitatea implica gânduri , idei inovatoare, identificarea modelelor şi abilitatea de a învăţa. Cu cât eşti mai creativ, cu atât scorul tău IQ este mai mare.

9. Testele IQ erau folosite pentru a diagnostica retardaţii mintali – aceste teste sunt făcute pentru a dezvălui nivelul de inteligentă şi succesul în carieră, dar, înainte, erau folosite pentru a diagnostica retardaţii mintali.

În trecut, testul lui Binet-Simon scotea la iveală dacă unii oameni aveau acesc gen de probleme, mai ales pentru a diferenţia redartul mintal şi problemele psihice, două concepte care erau foarte puţin înţelese în secolul XIX.

10. Testele IQ sunt părtinitoare din punct de vedere cultural şi etnic – una dinte principalele critici adresate testelor IQ demonstrează că acestea sunt părtinitoare din punct de vedere etnic şi cultural. Testele IQ duc lipa de sensibilitate pentru culturile şi religiile diferite, în special pentru diferenţele din Est şi din Vest.

Pentru unul dintre cele mai bune teste IQ, click aici:

În cazul în care nu eraţi la curent până acum, iată care sunt numerele şi ce demonstrează asta despre voi: IQ mai mare de 147 – geniu, 120-144 – excepţional,110-119 – mare, 90-109 – mediu, 80-89 – plictisitor, 70-79 – uşoară dizabilitate, 50-59 – dizabilitate moderată, 20-49 – dizabilitate severă, sub 20 – dizabilitate profundă.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Cotidian

Sus