Connect with us

Prietenul meu avea un apartament de doar 25mp, dar este uimitor cum arată acum după ce l-a renovat! Nu m-aș fi gândit niciodată că poți obține atâta spațiu…

Cotidian

Prietenul meu avea un apartament de doar 25mp, dar este uimitor cum arată acum după ce l-a renovat! Nu m-aș fi gândit niciodată că poți obține atâta spațiu…

Prietenul meu avea un apartament de doar 25mp, dar este uimitor cum arată acum după ce l-a renovat! Nu m-aș fi gândit niciodată că poți obține atâta spațiu…

Creativitatea unor oameni este pur și simplu peste orice limită. Acest tip și-a cumpărat un apartament de 25 mp, care părea o adevărată vizuină abandonată. În scurt timp a reușit să-l transforme într-o adevărată locuință dotată cu toate cele necesare unui trai lejer. Este incredibil ce rezultate a obținut în urma transformărilor! Privește!

Bărbatul s-a inspirat din câteva reviste de profil și a făcut o cercetare vastă asupra domeniului, așa încât a reușit să își transforme apartamentul și să dea viață visului său. Acum are tot ce îi trebuie, fără să fie extrem de aglomerat și fără să aibă foarte multe griji în ceea ce privește curățenia, spațiul fiind extrem de mic.

Totuși, eleganța care o are apartamentul este una cu totul aparte. Iată ce ascunde acesta în peretele din dreapta! Cel mai important lucru este însă priveliștea. Priveliștea pe care o are acest bărbat zilnic de pe balcon este incredibilă.

Totuși, acesta nu este singurul exemplu. Unii oameni chiar își doresc să locuiască într-o casă mică. Acesta este și cazul lui Luke.

Luke Thill este elev în şcoala generală care a petrecut ultimul an constuind o casă în spatele curţii sale din Iowa. Baiatul în vârstă de doar 13 ani a ajuns cunoscut în întreaga lume.

Luke, în vârstă de dor 13 ani, a strâns singur 1500 de dolari ajutându-şi vecinii şi prietenii să tundă iarba din faţa casei. Acesta a avut nevoie de această sumă de bani pentru a construi o casă minusculă.

Băiatul a declarat: „Pierdeam vremea pe Youtube şi am găsit un filmuleţ care prezenta ideea unei case foarte mici şi apoi am ajuns să mă uit la toate filmuleţele legate de casele foarte mici care există pe Youtube.

Am ajuns să fiu obsedat de ele şi am decis să îmi constuiesc şi eu una”.

Vestea casei minuscule a ajuns şi la urechile jurnaliştilor care au făcut reportaje speciale legate de decizia sa de a construi această casă.

Părinţii lui Luke, Greg şi Angie Thill, au observat că fiul lor era într-o misiune şi i-au oferit ocazia de a a-şi construi casa în spatele curţii. Aceştia au declarat:

Citește și:   4 minciuni stupide care au păcălit oamenii prin numere

„Am spus ‘daca eşti atât de serios în legătură cu asta, să ştii că avem câteva reguli de baza’. I-am spus că va avea responsabilitate financiară deplină asupra acestui proiect, că va trebui să îşi strângă banii singur, să aleagă materialele singur şi să rămână în buget.”

Luke a început să construiască această casă în luna iulie 2016. A primit ajutor din partea tatălui său pe partea de constuctie şi din partea mamei în legătură cu decorarea şi amenajarea din interior.

Sora lui Luke şi fratele său geamăn l-au ajutat şi l-au învăţat cum să îşi ofere serviciile pentru prietenii şi familia care vor să doneze materiale sau să ceară ajutor.

Luke a declarat: „Am un vecin care este un electrician profesionist aşa că i-am curăţat garajul, iar, în schimb, acesta m-a învăţat cum să cuplez casa la electricitate.

La Pionieri cunoşteam pe cineva care ştia să pună covoare aşa că i-am tuns iarba din faţa casei, iar el m-a ajutat să pun covoarele.”

Interiorul casei cuprinde un televizor mic, o zonă de odihnă, un mini frigider şi o masă pliabila. Luke susţine că toţi prietenii lui consideră că spaţiul este cool şi se opresc foarte des pe la el pentru a petrece timp acolo.

Tatăl lui Luke susţine: „Luke este foarte ambiţios pentru vârsta lui. Au existat momente când proiectul a fost întrerupt şi era nevoit să câştige bani pentru faza următoare. Acesta nu a renunţat şi a continuat să lucreze în continuare.”

Băiatul în vârstă de 13 ani a fost invitat să vorbească la o conferinţă a caselor mici din Iowa. Mai mult, acesta şi-a documentat întreaga călătorie pe Youtube şi speră că asta îi va inspira şi pe alţii să îşi urmeze visul, indiferent de vârsta lor.

„Nu am găsit pe nimeni care să îşi dorească să construiască o casă minusculă, mai tânăr de 14 ani. Am crezut că nu este nimeni acolo care să facă asta, aşa că aş putea să încep să îmi documentez întregul proces şi să îl pun pe Youtube.”

Citește și:   25 de animale PREISTORICE care au trecut testul timpului și trăiesc și în ziua de azi!

Luke a continuat: „Mulţi copii mă contactează şi îmi arată pozele caselor micuţe pe care le-au construit şi sunt chiar şi mai mici decât mine.”

În viitor, Luke urmează să îl ajute pe fratele său să constuiasca o rulotă în miniatură, iar după ce acest proiect este finistat, acesta îşi doreşte să îşi continue activitatea de a construi case în miniatură.

Visul lui Luke este să construiască şi mai mult în viitor şi, eventual, case mult mai mari în care poate să locuiască constantant. Deşi este doar un copil obişnuit, acesta a vrut să demonstreze copiilor de pretutindeni că pot ajunge departe dacă sunt implicaţi.

Luke era pur şi simplu plictisit în timpul vacanţei de vară, aşa că a decis să facă ceva constuctiv cu timpul său şi, în loc să-l piardă în faţa calculatorului, acesta a reuşit să construiască ceva fenomenal.

Aproximativ 75% dintre materialele pe care le-a folosit Luke au fost reciclate intenţionat, unele dintre ale au venit din casa bunicii sale, iar uşa de la intrare i-a fost dăruită de un prieten de-ai unchiului său.

Casa dispune de curent electric, dar nu şi de o toaletă sau apă curent. Acesta a susţinut că îi place imaginea minimalistă a casei şi că a vrut să construiască ceva fără să investească o sumă imensă de bani.

Tatăl acestuia a completat: „a fost o şansă pentru el să îşi petreacă timpul diferit faţă de copiii de vârsta lui care îşi petrec timpul jucandu-se pe calculator”.

Luke îşi petrece majoritatea timpului liber în căsuţa sa, îşi face temele acolo şi, uneori, îi este permis chiar să doarmă acolo.

Pentru imaginile complete, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din Cotidian

Sus