Connect with us

Standarde duble ale sociețății de care suntem cu toții vinovați și care transformă lumea într-un loc meschin

Cotidian

Standarde duble ale sociețății de care suntem cu toții vinovați și care transformă lumea într-un loc meschin

Standarde duble ale sociețății de care suntem cu toții vinovați și care transformă lumea într-un loc meschin

Un standard dublu este aplicarea direrită a unui set de principii pentru situaţii similare.

Acestea pot prinde viaţa atunci când un anumit tip de concept (de exemplu, un cuvânt, o frază, o normă socială, sau o regulă) este perceput ca accetabil pentru a fi aplicat unui grup de oameni, dar nu sunt acceptate şi considerate tabu atunci când sunt aplicate unui alt grup.

În societatea modernă din ziua de azi, mulţi dintre noi caută să câştige sau să îşi creeze calităţi pe nivele diferite. Deşi în încercarea noastră şi intenţia de a schimba modul în care percepem lucrurile, avem grijă cum ne purtăm cu ceilalţi, suntem încă departe de a ajunge la adevăratele calităţi.

Asta se întâmplă, în majoritatea timpului, din cauza modului în care abordăm situaţiile. Mai jos vă prezentăm câteva imagini care ilustrează standardele duble cu care ne confruntăm în ziua de azi.

Fie că este vorba despre gen, rasă, imaginea fizică, locaţia geografică sau orice altceva ce nu poate fi controlat – este important să notăm că deşi suntem şi noi vinovaţi de aceste standarde duble, în timp ce le vedem, putem să le numim şi să extindem oamenilor ideea că acestea produc mai mult probleme decât rezolvă.

Citește și:   O istorie surprinzătoare a drogurilor și de ce au luat lumea cu asalt!

Nu putem să facem aceste idei cunoscute şi nici să ne schimbăm conştiinţa colectivă prin a le construi în funcţie de rasă, gen sau orice altceva care face rău altuia – pentru că asta nu face altceva decât să mute vina şi nu constituie schimbarea pe care ne-o dorim.

Trebuie să ne acordăm timpul necesar pentru a reflecta şi a realiza de ce şi ce am făcut pentru a învăţa şi a creşte, începând de la ce ne dăm seama. Suntem puşi în situaţia de ne întreba, şu sinceritate, cine suntem.

Asta înseamnă că trebuie să ne definim într-o modalitate mai profundă decât prin haine, cultura şi gen. Aceste sunt pur şi simplu aspecte ale experienţei noastre, dar nu a întregii noastre experienţe. Cu cât ne lăsăm purtaţi de aceste indentitati şi iluzii, cu cât suferim mai mult.

În timp ce nevoia de această divizare este puternică în media în acest moment, iată că putem să profităm de şansa de a vedea tot ce nu suntem, aşa că putem afla care este adevărata noastră identitate.

Citește și:   10 exemple care ȋn care LUMEA noastră putea să fie complet şi ireparabil DISTRUSĂ! Numărul 1 se poate ȋntâmpla oricând!

Lucrurile importante sunt reflectarea, neutralitatea şi iubirea.

Pentru seria completă a imaginilor, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Cotidian

Sus