Connect with us

Top 10 animale NECRUȚĂTOARE care au DOUĂ capete! Oamenii de știință nu au văzut niciodată ceva asemănător cu numărul 1!

Cotidian

Top 10 animale NECRUȚĂTOARE care au DOUĂ capete! Oamenii de știință nu au văzut niciodată ceva asemănător cu numărul 1!

Top 10 animale NECRUȚĂTOARE care au DOUĂ capete! Oamenii de știință nu au văzut niciodată ceva asemănător cu numărul 1!

Mama natură nu încetează niciodată să ne uimească, mai ales atunci când ne dă ocazia să vedem unele dintre cele mai ciudate mutaţii genetice de-ale oamenilor, animalelor şi plantelor. Nu există persoană care să nu fie total fascinată de acest subiect, pentru că tot ce iese din limita normalului este ceva ce ne atrage pe toţi.

Aceste animale care s-au născut cu două capete ne surprind de fiecare dată şi ne fac să ne întrebăm dacă este doar o greşeală a naturii, sau un mod de a ne spune că lumea evoluează şi că anumite specii devin din ce în ce mai greu de combătut.

Aşa cum am descoperit că lumea este într-o continuă evoluţie, toate elementele acesteia se schimbă în funcţie de mediul înconjurător, ajung să se adapteze într-un mod cât mai natural, nici nu este de mirare că ne ies în cale astfel de animale care ne uimesc prin unicitatea lor.

Deşi le puntem numi ciudăţenii, circul nu este singurul loc unde putem vedea aceste animale cu două capete, pentru că unele dintre ele pot fi găsite în habitatul lor natural.

A avea un alt cap ataşat de corp este de fapt o condiţie şi se numeşte policefalie. Acest cuvânt destul de intimidant are origini destul de simple, din greacă.

Deşi este ceva ce apare destul de rar, oamenii de ştiinţă au descoperit mai multe cazuri de policefalie de-a lungul anilor şi au reuşit să studieze şi să catalagheze animalele. În trecut, foloseam animalul cu două capete ca pe un simbol. Spre exemplu, un vultur cu două capete era o metaforă pentru tot ce era măreţ şi istoric. Era, de asemenea, şi simbolul Imperiul Bizantin.

Citește și:   25 de motive pentru care să te bucuri că nu trăiești în vremuri medievale

Tindem să separăm mitul de adevărul incredibil în această listă a animalelor incredibile, mai ales că există atâtea cazuri reale care au demonstrat că natura este mai măreaţă decât orice mit.

La oameni, ca şi la alte animale, aceasta deformaţie poate apărea în cazul gemenilor, atunci când un cap se ataşează de celălalt corp. În unele situaţii un corp poate avea două capete, sau în altele cele două capede împart doar picioarele, având trunchiuri diferite.

Fiecare cap are creierul lui separat, deşi unul dintre ele nu poate fi format în întregime. Cele două persoane care împart anumite părţi ale corpului, nu ajung foarte des la maturitate, mai ales dacă nu au şi inimi separate. Operaţiile de separare sunt total contraindicate decât în cazul în care unul dintre ei este în pericol de moarte.

În cazul animalelor, cele mai multe dintre ele ajung pe primele pagini ale ziarelor. Cele mai multe dintre ele sunt şerpi şi broaşte ţestoase, dar mai sunt şi alte specii care au ieşit în evidenţă prin asta: oi, porci, câini şi peşti.

Din cauza faptului că acestea sunt foarte rare, ajung destul de des subiecte de mare interes. Spre exemplu, un şobolan albinos care s-a născut în captivitate cu organe atât masculine cât şi feminine şi cu două capete a fost programat să fie vândut la o licitaţie pe eBay cu un preţ de 150.000 de lire sterline, dar o regulă care nu permitea vinderea animalelor a interzis tranzacţia.

Nici animalele din ferme nu scapă de această posibilitate. În anumite state, mai ales în America, există tot felul de bâlciuri în care sunt prezentate publicului cele mai rare animale din lume, vii sau împăiate şi se pare că acest festival a strâns peste două sute de exemplare! Multe muzee strâng o grămadă de astfel de specii, pentru că acestea reprezintă un mare interes pentru oameni.

Citește și:   15 dintre cele mai bizare muzee ale lumii care nu plictisesc niciodată pe nimeni!

În ceea ce priveşte şerpii cu două capete, aceştia trăiesc doar câteva luni, dar se pare că au fost cazuri de specimene care au trăit o viaţă normală şi s-au şi reprodus. Un astfel de şarpe care avea două capete cu gâturi separate, a trăit 20 de ani.

Se speculează de către specialişti că împerecherea în captivitate măreşte şansele ca animalele să se nască cu două capete, sau cu alte mutaţii genetice sau condiţii.

Este destul de greu să facem diferenţa dintre un animal născut cu două capete şi două animale separate care se întâmplă să împartă un corp. În ceea ce priveşte oamenii, lucrurile sunt puţin mai clare.

Spre exemplu, gemenele Abigail şi Brittany, care de asemenea împart un corp au primit două nume diferite, pentru că se identifica în acest fel, că două persoane total separate. Pe de altă parte, Syafitri, născut în Indonezia a primit un singur nume, pentru că părinţii au considerat că atât timp cât există doar o inimă, exista doar o singură persoană. În Germania, acum câteva sute de ani, gemenii siamezi care nu puteau fi separaţi la naştere erau consideraţi a fi o singură persoană.

Pentru cele mai elocvente exemple de animale născute cu două capete, click aici:

Nu putem nega că astfel de animale chiar ne atrag atenţia şi că ne fascinează, deşi poate nu atât de tare încât să le acordăm propriul festival.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Cotidian

Sus