Connect with us

10 metode anti-copiat extreme. Numărul 8 este ingenios, dar ilar!

Divertisment

10 metode anti-copiat extreme. Numărul 8 este ingenios, dar ilar!

10 metode anti-copiat extreme. Numărul 8 este ingenios, dar ilar!

Unele dintre cele mai frumoase amintiri ale copilariei noastre vin din timpul şcolii. Atunci ȋţi faci prietenii care vor dura o viaţă, ȋnveţi multe lucruri şi te bucuri de viaţa fără responsabilităţi şi obligaţii.

Singura responsabilitate a copiilor este să meargă la şcoală şi să ȋnveţe bine. Peste tot ȋn lume, dar mai ales la noi ȋn ţară, părinţii pun foarte mare presiune pe notele pe care le iau copiii şi mai puţin pe informaţiile pe care le reţin.

Tocmai de aceea, copiii au dezvoltat abilităţi de a lua note mari fără a depune prea mare efort. Aceste porniri de a trişa, de a face lucrurile ȋntr-o manieră cât mai rapidă şi fără implicare, spune multe despre copiii din ziua de azi.

Cu siguranţă că şi ȋnainte existau elevi care trişau, dar o făceau foarte rar şi ȋn cazuri majore ȋn care nu aveau de ales.

Acum se pare că este ca o modă care a acaparat ȋntreaga lume ca elevii să se laude cu metodele pe care le-au mai inventat pentru a trişa.

Oamenii sunt din ce ȋn ce mai ȋngrijoraţi de nivelul de inteligenţă al tinerei generaţii. Se pare că sunt prea mulţi copii care nu mai au sete de cultură şi de informaţie, motiv pentru care lucrurile s-au degenerat.

Pe de cealaltă parte, există materii despre care chiar nu vrei să ştii nimic. Ȋn unele sisteme educaţionale există multe materii de umplutură, care sunt puse acolo din mai multe motive, fie pentru a acorda anumitor profesori mai multe ore, fie pentru a umple orarul fără niciun motiv ȋntemeiat.

Acum, când stăm să ne gândim la orele pe care le-am pierdut tocind pentru materiile care nu ne-au ajutat cu nimic ȋn viaţă realizăm că cei care au copiat au avut o idee destul de bună.

Citește și:   Farse tari: nu atinge butonul! Tu ce ai face?

Ceea ce ne face să ne simţim şi mai prost este faptul că fraza “trişorii nu ajung nicăieri niciodată” nu este chiar adevărată. Aceştia sunt cei care ajung departe ȋn viaţă şi reuşesc mereu să ajungă acolo unde şi-au propus.

Specialiştii susţin că adolescenţii care copiază la teste ȋşi fac rău singuri. Aparent copiatul are o formulă: copiat= furişat+ minţit + furat. Te furişezi pentru că ascunzi ce urmează să faci. Minţi despre ceea ce ai făcut. Şi furi note pe care nu le meritai. Acestea sunt trei greşeli ȋntr-o singură acţiune.

Mulţi dintre aceşti adolescenţi ȋţi vor spune că nu e nimic greşit ȋn ceea ce fac. Pentru că această perioadă este una destul de dificilă ȋn viaţa unui individ, este foarte important ca adulţii să le explice exact ceea ce au făcut greşit, deşi nici atunci lucrurile nu se vor schimba prea tare.

Ȋn această perioadă, adolescenţii văd persoanele cu o anumită autoritate ca pe duşmanul suprem, fie că vorbim de părinţi, profesori sau fraţi mai mari.

Aceştia fac multe lucruri din revoltă ȋmpotriva sistemului, iar atitudinea lor este formată din multă ignoranţă, superficialitate, şi o sete nebună de a ȋncălca toate regulile.

Se pare că această nevoie de a trişa la şcoală, la teste, simbolizează puterea lor de rebeliune. Şcoala reprezintă un teren de luptă ȋntre profesori şi elevi pe orice subiect, mai ales pe utilizarea telefoanelor mobile şi pe stilul vestimentar.

Unii adolescenţi raţionalizează actul copiatului ca pe o formă de a bate sistemul. Se pare că dacă toată lumea o face, atunci nu este nicio problemă.

Citește și:   13 ilustrații care ne arată cât de mult ni se schimbă ATITUDINEA în 100 de zile!

După cum spuneam, nici părinţii nu sunt total nevinovaţi ȋn această problemă. Aceştia preferă de multe ori ca odraslele lor să ia note mari pe nedrept, decât una mai mică, pe drept.

Studenţii care nu sunt deloc motivaţi au tendinţa de a trişa mai puţin pentru că şi acest trişat implică ceva efort. Cei care ȋşi doresc cel mai tare să trişeze sunt elevii de nivel mediu care nici nu vor să aibă note foarte mici, nici nu vor să ȋnveţe prea mult.

Până şi profesorii au tendinţa de a lăsa elevii să copieze, ţinând cont de faptul că de cele mai multe ori ȋşi doresc să evite o confruntare cu elevul, şi mai târziu cu un eventual părinte.

Aşadar, cum ar trebui să acţioneze şcolile ȋn aceste situaţii? Ar trebui să ia măsuri grave şi să ȋşi asume posibilitatea de a se certa cu mulţi părinţi furioşi care nu mai dau vina pe copiii lor atunci când greşesc cu ceva, sau să ȋnchidă ochii şi să trimită ȋn lume elevi total nepregătiţi?

De cele mai multe ori nici nu vrem să ne punem ȋn locul profesorilor care au de-a face cu zeci de adolescenţi ȋn fiecare zi, ceea ce ȋnseamnă că se confruntă cu lipsă de respect, superficialitate şi dispoziţii proaste la tot pasul.

Pentru cele mai ingenioase exemple de anti-copiat, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Divertisment

Sus