Connect with us

15+ turiști amuzanți care s-au bucurat la maxim de vizita la turnul din Pisa

Divertisment

15+ turiști amuzanți care s-au bucurat la maxim de vizita la turnul din Pisa

15+ turiști amuzanți care s-au bucurat la maxim de vizita la turnul din Pisa

Turnul din Pisa este una dintre cele mai recunoscute clădiri din lume. Totuşi, în spatele inclinării există multă istorie fascinantă, inclusiv sute de ani de eşecuri în inginerie şi un dictator mândru italian. Dacă te-ai întrebat cum a avut loc una dintre cele mai mari greşeli arhitecturale din istorie, iată câteva fapte pe care nu le ştiai despre Turnul din Pisa:

1. Turnul a fost construit pentru supremaţie (din bani furaţi) – secolul XII a fost unul bun pentru Pisa. Importanta militară, comercială şi politică a oraşului au crescut atunci când portul s-a dezvoltat. Ca orice oraş prosper italian, Pisa a început să investească în construcţia clădirilor granduoase.

Guvernul a vrut să arate investiţia din comorile pe care aventurierii le-au adus din Sicilia, aşa că s-au decis să construiască Câmpul Miracolelor care să devină o catedrală, un cimitir şi unul dintre cele mai înalte turnuri cu clopot, ceea ce s-ar fi întâmplat dacă nu s-ar fi făcut greşeli.

Citește și:   Cea mai răsfăţată pisică din lume! Stăpânul ei o tratează ca pe propriul copil!

2. Înclinarea nu s-a întâmplat peste noapte – numele de Pisa vine din grecescul pământ mlăştinos, aşa că te-ai fi gândit că arhitecţii ar fi luat în considerare terenurile mlăştinoase pe care era construit turnul, dar nu s-au gândit. Până nu au început să contruiasca cel de-al doilea etaj, nimeni nu a realizat că turnul se scufunda pe o parte.

Din păcate, până atunci era prea târziu ca să dea înapoi. Constructorii au încercat să adauge coloane mai înalte pe partea de sud a turnului, dar până au ajuns la etajul patru, au fost nevoiţi să facă arcurile mult mai înalte în partea de sud. Asta nu înseamnă că turnul nu s-a mai înclinat. Nesiguri de ceea ce să facă, au amânat construcţia pentru aproape un secol.

3. Nu este singurul turn care se înclină în Pisa – turnul cu clopot octogonal al bisericii San Nicole se înclină! Din cauza solului, există mai multe clădiri, iar biserica St. Nicole este cea mai cunoscută şi a fost construită cam în aceeaşi perioadă că şi turnul.

Citește și:   5 MOMENTE pe care NU le-ai crede dacă nu ar fi ȋnregistrate pe cameră!

4. Turnul din Pisa se înclină în direcţii multiple – mai mulţi ingineri au încercat timp de sute de ani să corecteze eşecul faimos. Atunci când constructiuke au început iar în secolul XIII, inginerii au încercat să construiască clădirea drept în sus, dar centrul gravitaţiei a fost schimbat şi clădirea s-a înclinat într-o direcţie diferită.

5. Până în 1990. turnul s-a înclinat 5.5 grade – din fericire, înclinarea considerabilă a fost de ajuns pentru a face clădirea faimoasă şi să pornească un program de restaurare care să reducă înclinarea la 3.97 de grade.

Vezi aici imaginile complete:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Divertisment

Sus