Connect with us

20 modele ciudate de covoare pentru care nu ar opta nimeni

Divertisment

20 modele ciudate de covoare pentru care nu ar opta nimeni

20 modele ciudate de covoare pentru care nu ar opta nimeni

Toate persoanele îşi doresc să aibă parte de cele mai frumoase obiecte de casă. Fie că este vorba despre mobilă, despre obiecte de decor, sau de covor, acestea trebuie să fie perfecte.

Sunt multe persoane care visează o viaţă întreagă la casa perfectă şi muncesc ani întregi pentru a-şi permite să şi-o cumpere, renoveze şi aranjaze exact aşa cum au visat mereu.

Tocmai aceste persoane reuşesc, totuşi, să ne dea pe spate atunci când fac unele alegeri de genul celor pe care urmează să le vedeţi mai jos. Uneori, din exces de zel, acestea iau cele mai ciudate decizii când vine vorba despre casa lor.

În ceea ce priveşte gusturile, ştim deja că acestea nu se discută, dar ne este imposibil să nu reacţionăm atunci când avem în faţă nişte alegeri atât de ciudate pentru care optează anumite persoane.

Casa unui om trebuie să reprezintă nucleul în care acesta se simte cel mai bine, zona de confort în care vrea să ajungă după o zi lungă de muncă. Tocmai de aceea rămânem uimiţi atunci când observăm obiectele care atrag atât de tare atenţia.

Nu ne înţelegeţi greşit, nu suntem aici să judecăm! Ceea ce putem să facem este strict legat de împărtăşirea anumitor imagini cu covoare ieşite din comun, pentru care oamenii nu ar opta în mod normal.

Fiecare persoană alege cum să îşi decoreze casa, în funcţie de spaţiu şi buget, bineînţeles, dar şi de nevoile celor care locuiesc în casa respectivă. Dacă se întâmplă să locuieşti singur, atunci totul depinde de tine.

Dacă ai nişte gusturi mai speciale, atunci probabil că nu te va deranja un covor imens şi ciudat în mijlocul camerei, într-o formă total neconvenţionala şi fără sens, atât timp cât se integrează perfect cu gusturile tale.

Citește și:   Cele mai hipnotizante fotografii care există! Te uiți de două ori și tot nu întelegi care este realitatea!

Oamenii care au optat pentru aceste modele neconvenţionale sunt, cu siguranţă, oameni neconvenţionali, pentru că nu doar hainele şi coafura spun ceva despre tine, ci şi covorul pe care-l alegi pentru casa ta.

Unele dintre modelele de mai jos sunt extrem de ciudate şi oamenilor le este greu să le găsească o intrebuitare exactă, mai puţin această de a şoca vizitatorii. Dacă aceasta este reacţia pe care vrei să o aibă oamenii din jurul tău, atunci un covor ciudat este răspunsul.

V-aţi întrebat vreodată care este istoria covoarelor şi de unde au apărut acestea? Se pare că acestea există încă de când au apărut oamenii. Pieile de animale au fost folosite în afară de haine şi ca un fel de covoare pentru adăposturi.

Acestea au fost folosite şi ca suprafeţe pe care să se doarmă şi care să ofere căldură atunci când vremea era rece. Mai târziu, covoarele au fost făcute din lâna şi ajungeau să devină cea mai de preţ posesie a lor.

În funcţie de diferenţele de civilizaţie, dovezile pe care le-au găsit arheologii din Mesopotamia şi mormintele egiptene, susţin că în Estul Mijlociu şi în Asia au existat covoare cu mult înainte de 2000 î. Hr.

În 1949, un eveniment important istoric s-a petrecut şi a fost strict legat de un covor. Un arheolog rus numit Serghei Rudenko a descoperit ceea ce este cunoscut ca şi covorul „Pazyryk”, într-un sit din Siberia.

Acesta este cel mai vechi covor cunoscut în istorie. Covorul a fost păstrat în gheaţă, ceea ce a ajutat fibrele să reziste, ca de altfel şi culorile şi designul. Datează din secolul 5 i. Hr. şi este plin de culori vii.

Citește și:   Animăluțe ADORABILE care nu te vor lăsa să pleci în vacanță fără ele! Uitați-vă doar la a 9-a!

Covorul prezintă detalii extraordinare ale tehnicilor de croşetat manual care se foloseşte şi în ziua de azi. Acesta a fost făcut folosind un nod turcesc, numit nodul Ghiordes şi prezintă o mare descoperire în istoria covoarelor.

Înaintea descoperirii covorului Pazyryk, cel mai vechi era covorul unui rege din Persia care datează din anul 550 i. Hr. Acest covor era făcut din lână, mătase, aur, argint şi pietre preţioase.

Acesta a fost cusut de mână şi este destul de greu, prezentând scene de primvara, inclusiv păsări în zbor, flori, fructe şi o pajişte pe margine, plină de smaralde. Există poveşti despre acest rege persan care iubea atât de mult covorul, încât în timpul iernii mergea des pe covorul înflorat.

În păcate, acest covor a fost rupt în mai multe bucăţi în timpul invaziei arabilor, mai ales pentru a lua pietrele preţioase care erau cusute pe el. Unele dintre pietrele de pe acest covor sunt expuse în muzeele din jurul lumii.

Unele dintre aceste covoare au făcut istorie, mai ales cele care erau aduse ca şi zestre pentru marile nunţi de la curţile regeşti din Europa.

Pentru cele mai amuzante exemple de covoare total neconvenţionale, click aici:

În cazul în care se întâmplă să regăsiţi vreunul dintre aceste covoare în casele voastre, atunci vă felicităm pentru curaj! În caz contrar, iată că va oferim mai multe opţiuni în cazul în care vreţi să introduceţi un element ciudat în casa voastră.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Divertisment

Sus