Connect with us

25 de imagini pline de amuzament care fac diferența dintre mame și tați

Divertisment

25 de imagini pline de amuzament care fac diferența dintre mame și tați

25 de imagini pline de amuzament care fac diferența dintre mame și tați

Dacă ne este ceva clar pe lumea asta, este faptul că mamele şi taţii îşi educă odraslele în moduri total diferite. Mamele sunt grijulii, pline de compasiune şi de bunătate, în timp ce taţii sunt mai amuzanţi, mai duri şi mai practici.

Deşi lucrurile încep să se schimbe și în ţara noastră, rolurile părinţilor erau destul de bine stabilite în trecut. Mamele stăteau acasă şi aveau grijă de copii şi de gospodărie, în timp ce taţii erau o mare parte din vreme plecaţi la muncă.

Aceste diferenţe legate de timpul petrecut alături de părinţi aveau şi încă au mari influenţe asupra copiilor, ne spun specialiştii. Un copil va tinde să simtă dor către persoana care nu este lângă el, mai ales la o vârstă fragedă.

În astfel de situaţii, intervine şi acea gelozie mică la nivelul părintelui care petrece şi îngrijeşte copilul în mod permanent. Totuşi, în cazul în care părintele care lipseşte mai des de acasă este foarte dur, copilul va căuta alinarea de la cel care este mai blând şi mai înţelegător.

Specialiştii ne învaţă că există trei situaţii de bază în familiile copiilor care au ambii părinţi lângă ei. Acestea sunt:

1. Atunci când tatăl este plecat de acasă – în aceste condiţii, aşa cum ar fi fost, în trecut, considerate normale, copilul va tinde să simtă o afecţiune specială pentru părintele care este plecat.

Dacă tatăl petrece puţin timp cu copilul, dar în acele momente se joacă şi îl răsfaţă, copilul va tinde să aibă o sensibilitate aparte pentru el. Tatăl nu va fi obligat să educe copilul în sensul în care o face o mamă care îşi dedică tot timpul acestuia.

Citește și:   Limbajul trupului spune totul despre relația ta cu cei din jur - dacă nu ai grijă la numărul 4, poți da impresia greșită

Nu va fi obligat să îi spună să îşi facă temele sau că nu mai are voie ciocolată, din contră, îi va aduce ciocolată ca o mită sau ca să nu se mai simtă vinovat că nu au petrecut destul timp împreună.

În aceste situaţii, mama devine persoană rea, cea care doar cere lucruri de la el, în timp ce tatăl este doar o persoană jucăuşă şi distractivă care nu îl obligă să facă nimic, doar îl răsfaţă.

Bineînţeles, copilul va înţelege diferenţa mai târziu, când nu va mai fi interesat de doar câteva ore de joacă ci atunci când va avea nevoie de sfaturi adevărate şi de ajutor real, atunci când tot la mama se va îndrepta.

Bineînţeles, există şi situaţia reversă, în care mama este plecată de acasă şi în care aceasta este cea care simte nevoia să îi facă pe plac, răsfățându-l de fiecare dată când are ocazia.

2. Atunci când tatăl este plecat de casă, dar impune distanță – unii tați au impresia că nu trebuie să arate copilului că are slăbiciuni. Aceştia îşi iau rolul de cap al familiei în serios şi nu vor să impună decât respect.

În aceste cazuri, copilul se va îndrepta complet către mama, către persoana care îi spune şi îi arătă că îl iubeşte, care îl ascultă de fiecare dată când are o problemă şi care nu îl va distanţa niciodată, indiferent de vârstă.

Această concepţie nesănătoasă a anumitor bărbaţi, această imagine a unei persoane invincibile pe care trebuie să o folosească în faţa copiilor este cauzată de aşteptările care existau înainte la bărbaţi. Aceştia plecau la război şi erau mereu consideraţi ca nişte arme.

Citește și:   5 lucruri pe care le au în comun oamenii care înșeală! Vei recunoaște și tu la ei numărul 2!

3. Atunci când ambii părinţi sunt implicaţi în mod egal – aceasta este una dintre cele mai fericite situaţii în care poate creşte un copil. Părinţii sunt mereu sincronizați, implicaţi în mod egal şi nu simt nevoia de a se distinge ca cel bun şi cel rău.

În aceste cazuri fericite nu există diferenţe în implicare, dar există diferenţe de execuţie. În timp ce mamele încearcă să îi ferească pe cei mici de probleme, taţii încearcă să îi bage în cât mai multe belele.

Starea naturală de umor a bărbaţilor iese în evidenţă şi mai bine atunci când au în preajmă un copil şi atunci când îşi pot dezlănţui firea copilăroasă cu un motiv întemeiat. Aceştia de-abia aşteaptă să se joace, să se prostească sau să se murdărească, tocmai pentru a se distra o dată cu cel mic.

Aceste situaţii sunt portretizate la perfecţie în imaginile de mai jos. Mamele se încadrează perfect în măsurile de siguranţă impuse de societate, în timp ce taţii nu mai ştiu cum să facă să le încalce.

Desigur, internauţii au primit aceste imagini cu mare interes, mai ales că nota umoristica ne face să râdem cum gura până la urechi.

Ai şi tu o astfel de amintire din copilăria ta? Deşi s-ar crede că sunt mai duri, taţii sunt, într-adevăr, cei mai amuzanţi care ne fac mereu să ne simţim mai bine, printr-o glumă.

Pentru seria completă de imagini, accesaţi link-ul de mai jos:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, aşa că oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi.

loading...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Divertisment

Sus