Connect with us

5 povești reale și brutale din spatele desenelor Disney care nu seamănă deloc cu ceea ce cunoaștem

Divertisment

5 povești reale și brutale din spatele desenelor Disney care nu seamănă deloc cu ceea ce cunoaștem

5 povești reale și brutale din spatele desenelor Disney care nu seamănă deloc cu ceea ce cunoaștem

Aceste poveşti reale nu au un final fericit, ci un final groaznic şi şocant. Poveştile obişnuiau să fie destinate atât adulţilor, cât şi copiilor, iar aceste teme dure portretizează asta.

Lista aceasta este total surprinzătoare, pentru că desenele Disney reprezintă esenţa purităţii şi a bunătăţii, iar oamenii au fost obişnuiţi cu ele atât de tare, încât ne este destul de greu să ne imaginăm altceva.

Cine nu vrea să îşi vadă desenul animat preferat? Cine nu vrea să cânte cele mai frumoase melodii? Adevărul despre ele este aproape brutal, mai ales dacă suntem fani adevăraţi.

Iată care sunt câteva dintre cele mai ciudate şi brutale povesti:

1. Cenuşăreasa conţinea sânge şi mutilaţie
În versiunea Disney – o prinţesă care era tratată oribil de mama şi surorile vitrege merge la un bal şi întâlneşte un prinţ, dar trebuie să ajungă acasă înainte de miezul nopţii şi îşi pierde un pantof în grabă.

Prinţul patreaza pantoful şi pune toate tinerele fete din regat să îl probeze, pentru a o găsi. Acesta o găseşte pe Cenuşăreasa şi totul se termină cu bine.

În versiunea reală – în versiunea lui Charles Perrault, atunci când prinţul ajunge la casa Cenuşăresei, mama sa vitregă porunceşte fiicelor sale să îşi taie degetele pentru a putea încălţa pantoful.

Planul acesteia nu merge şi Cenuşăreasa şi prinţul rămân împreună. Mai mult, în timpul nunţii, porumbeii devorează ochii celor două surori.

2. Frumoasă din pădurea adormită nu ar fi trebuit să fie o poveste pentru copii
În versiunea de la Disney – o prinţesă îşi înţeapă degetul şi cade într-un somn adânc. Un prinţ curajos o salvează cu un sărut şi amândoi trăiesc fericiţi până la adânci bătrâneţi.

În varianta originală – în varianta lui Giambattista Basile, Aurora nu este trezită cu un sărut dulce, dar din cauza naşterii gemenilor ei. Prinţul nu o sărută ci o lasă însărcinată cu gemeni şi apoi pleacă, pentru că este căsătorit.

Citește și:   Cum este să fi proaspăt părinte, în 13 ilustrații GROZAVE

Atunci când Aurora şi copiii ei ajung la palat, soţia prinţului încearcă să îi ucidă, dar regele o opreşte şi îi permite Aurorei să se mărite cu cel cel care a abuzat-o.

3. Belle avea surori foarte invidioase
În versiunea Disney – Belle este răpită de o bestie şi trăieşte într-un castel luxos cu ustensile care vorbesc, până când descoperă frumuseţea interioară a bestiei. După ce se îndrăgostesc, Belle îl sărută şi îl salvează de blestemul care l-a transformat într-o bestie.

În versiunea originală – în versiunea lui Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, Belle convinge Bestia să o lase să îi viziteze surorile pentru o săptămână.

După ce au văzut-o plină de bijuterii şi după ce au auzit despre viaţa ei luxoasă, surorile o conving pe Belle să stea mai mult, cu intenţia de a enerva Bestia şi de a o face să o devoreze pe Belle.

4. Albă ca Zăpada ar fi trebuit să fie regizat de Quentin Tarantino
În versiunea Disney – cea mai frumoasă fiinţă din regat a fugit de cel care fusese angajat de mama ei vitregă s-o ucidă şi a ajuns să locuiască împreună cu şapte pitici.

Mama sa vitregă ajunge să o otrăvească, piticii încearcă să o răzbune, şi vrăjitoarea moare. În timp ce este adormită, un prinţ vine şi o readuce pe Albă ca Zăpadă la viaţă şi totul se termină cu bine.

În versiunea originală – în versiunea din povestea Fraţilor Grimm, vrăjitoarea nu moare sub o rocă. Pedeapsa ei este să danseze în fier încins până când leşină şi moare.

Citește și:   Când bărbații încearcă să recreeze selfie-urile femeilor, rezultatele sunt dezastruos de amuzante!

5. Mica Sirenă este, de fapt, o poveste devastatoare
În versiunea Disney – Ariel, faţa regelui mării, îşi dă vocea în schimbul unei perechi de picioare şi iese la suprafaţă pentru a-şi găsi dragostea. Se îndrăgosteşte de prinţul Eric şi împreună vor ucide vrăjitoarea cea rea.

În versiunea originală – În versiunea lui Hans Christian Andersen, pe Ariel o dor mereu picioarele, ca şi cum merge pe cuţite. De când durerea şi seducerea nu se pot combina, la sfârşit, prinţul se căsătoreşte cu altă femeie şi Ariel se aruncă în ocean şi se transformă în spumă de mare.

6. Mulan pierde războiul
În versiunea Disney – Mulan este o fată care se preface că este bărbat pentru a putea lupta alături de armată chineză împotriva hunilor. După ce îşi demonstrează abilităţile, Mulan câştiga războiul.

În versiunea originală – în peomul Hua Mulan, China pierde războiul. Conducătorul armatei inamice o lăsă pe Mulan să trăiască doar dacă ar locui cu el, aşa că Mulan evadează. Atunci când ajunge acasă, descoperă că tatăl ei este mort şi că mama sa s-a recăsătorit şi se sinucide.

7. Rapunzel s-a căsătorit cu un prinţ orb
În versiunea Disney – o prinţesă superbă cu păr blond, trăieşte blocată într-un turn. Într-o zi întâlneşte un bandit care o ajută să o evadează şi cu care experimentează o grămadă de aventuri.

În povestea originală – atunci când prinţul urcă în turn, Rapunzel îl aruncă pe fereastră, iar acestuia îi intră nişte spini în ochi. Petrece foarte mult timp rănit şi după ce o găseşte, aceasta are deja doi copii şi lacrimile sale îl vindeca.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Nu-i aşa că nu te-ai aşteptat la aşa ceva?

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Divertisment

Sus