Connect with us

Au pus poza pe net și totul părea normal. Mai târziu, miile de reacții le-au atras atenția! Poza celor 6 fete cu doar 10 picioare este cea mai tare iluzie optică!

Divertisment

Au pus poza pe net și totul părea normal. Mai târziu, miile de reacții le-au atras atenția! Poza celor 6 fete cu doar 10 picioare este cea mai tare iluzie optică!

Au pus poza pe net și totul părea normal. Mai târziu, miile de reacții le-au atras atenția! Poza celor 6 fete cu doar 10 picioare este cea mai tare iluzie optică!

Iluziile optice ne uimesc mereu şi, uneori, aceastea parcă sunt magice. Acesta este şi cazul acestei iluzii optice în care şase feţe care stau pe o canapea par ca şi cum au, în total, doar zece picioare.

Unghiul din care este făcută fotografia taie două picioare şi totul pare foarte derutant. Aşadar, unde sunt picioarele lipsa? Uită-te cu atenţie la fotografie şi vei observa că doar cinci fete au picioare, pe cât cea de-a şasea nu are.

Această fotografie a explodat în mediul online, iar oamenii au fost extrem de fascinaţi de ceea ce au văzut, încercând din răsputeri să desluşească problema. Răspunsul este simplu: fata care pare că nu are picioare sta, de fapt, într-un asemenea mod încât picioarele îi sunt total acoperite.

Există multe iluzii optice în lume, atât naturale cât şi făcute de mână omului, menită să-ţi păcălească mintea la cel mai înalt nivel de fiecare dată. Iluziile vizuale sunt caracterizate prin percepţii vizuale care diferă de obiectivul realităţii. Informaţia pe care o primeşte ochiul tău nu se potriveşte cu sursa în niciun fel, cauzând mari dureri de cap.

Există trei mari feluri de iluzii optice: iluzia optică la propriu, care creează imagini total diferite faţă de obiectele reale, cele psihologice care reprezintă efectele pe care le face ochiul şi creierul tău prin stimulare excesivă a unui fel specific (luminozitate, culoare, mărime, poziţie, mişcare, înclinaţie), iar, cele din urmă, cognitive care sunt rezultatul unei interferenţe subconştiente.

Fii pregătit pentru o experienţă care îţi va da lumea peste cap! O iluzie optică poate fi definită prin a vedea ceva ce nu există de fapt sau ceva care înşeală ochiul prin a părea altceva decât este în realitate.

Creierul uman este unul dintre cele mai compleze structuri biologice din istoria evoluţiei. Totuşi, este destul de uşor ca acesta să perceapă ceva într-un fel, când realitatea este alta. Spre exemplu, cred că am avut cu toţii impresia greşită că persoana pe care o plăcem ne place înapoi, nu?

Citește și:   Aceşti tipi au purtat greutăţi pe piept încât să vadă cum este să ai SÂNI. CE a ieşit e GENIAL

Oamenii de ştiinţă de-abia acum descoperă modalităţile prin care funcţionează creierul uman, deşi o caracterizare completă încă nu există.

În afara faptului că ne distrează foarte tare, iluziile optice ne învaţă foarte multe despre conexiunea dintre creier şi ochi, şi despre cum acestea colaborează, pentru a avea o mai bună concepţie despre cum funcţionează lumea din jurul nostru.

Dacă îţi plac imaginile care te gâdila la creier, îţi va plăcea acest articol, pentru că toate iluziile optice prezentate aici sunt lucrate impecabil.

Problemele şi dilemele matematice, sau de orice fel, au atras foarte tare oamenii, pentru că după cum ştim, oamenii sunt cei care adoră să rezolve orice. Foarte multe dintre dilemele lumii au fost rezolvate, chiar dacă după ani şi ani de zile.

Iluziile optice sunt îndoielnice prin simplul lor de a fi. Deşi cei mai mulţi oameni tind să creadă că acestea nu sunt la fel de amuzante ca cele folosite în trucurile de magie, ele aduc o sursă de interes şi de intrigă în orice situaţie.

Iluziile optice te ajută să-ţi menţii creierul alert, concentrat şi interactiv. Este într-adevăr fascinant să observi cum acestea sunt percepute vizual total diferit faţă de obiectivul realităţii.

Cele mai ciudate dintre ele îţi provoacă mintea direct şi se joacă foarte uşor cu gândurile noastre. Poţi să-ţi imaginezi cum cineva intră într-un tunel care nu se mai termină niciodată, sau poţi vedea cum acesta stă pe loc şi spoi se mişcă şi se roteşte după o fractiune de secundă. Ce să mai înţelegi?

Citește și:   Si-a dorit intotdeauna ca pielea ei sa fie neagra asa ca a stat saptamani intregi in solar si si-a injectat melanina pana a ajuns sa arate asa! Transformarea e cutremuratoare, uite cum arata fata asta inainte

Cu cât le urmăreşti mai mult, cu atât te ațâță mai tare. Există multe situaţii în care crezi că ochii îţi joacă feste, dar, măcar atunci când avem în faţă mai multe iluzii optice, ştim că este ceva normal. În restul ocaziilor, ne mai gândim.

Trebuie să recunoaştem că este destul de ciudat atunci când suntem puşi în faţa unei situaţii în care ceva se transformă total fără să se mişte. De asemenea este destul de fascinant faptul că ochii tăi nu trebuie să depună foarte mult efort pentru a ajusta şi a transforma o imagine.

La o scară mai mare, lumea este plină de iluzii optice pe care nu le vedem mai deloc. În timp ce mintea încearcă mereu să ne facă să dăm un sens tuturor lucrurilor din jurul nostru, mai are uneori scăpări şi începe să vadă lucruri ciudate… la propriu.

Frumuseţea iluziilor optice vine atunci când îţi arată cât de complexă şi de fascinantă este mintea umană. Cele mai obscure dintre ele chiar duc lucrurile la un alt nivel. Nu există niciun fel de truc de magie, nimic neotodox, ci doar mintea ta care lucrează.

Trebuie să fii pregătit să rămâi mereu perplex şi să te întrebi în orice moment oare care o fi realitatea. Dacă acceptăm că lumea din jurul nostru funcţionează într-un anumit fel, atunci cu siguranţă ne va fi mai uşor să percepem conceptele pe care înainte nu le înţelegeam.

Pentru imaginile complete, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Divertisment

Sus