Connect with us

Cele mai neinspirate cadouri de Crăciun

Divertisment

Cele mai neinspirate cadouri de Crăciun

Cele mai neinspirate cadouri de Crăciun

În fiecare an, în luna Decembrie, pregătirile pentru Crăciun încep. Pentru copii, toată sărbătoarea Crăciunului constă în legendarul Moş Crăciun care apare, în fiecare an, pe coş, cu multe cadouri.

Moş Crăciun este o figură importantă şi ştim asta pentru că milioane de copii din jurul lumii îl aşteaptă cu nerăbdare. Întrebarea este, cine este Moş Crăciun? Este doar o figură spirituală sau este inspirat dintr-o persoană reală?

Iată care sunt câteva informaţii extrem de interesante despre Moş Crăciun:

A existat un bărbat numit Sfântul Nicolae, născut în 270 d. Hr. într-un loc numit Patara, în ţara cunoscută astăzi sub numele de Turcia. Legenda spune că una dintre cele mai impresionante acte de bunătate a fost salvarea a trei surori de la sclavie.

Se spune că acesta avea o inimă mare şi şi-a oferit toată averea celor săraci. Acesta a călătorit prin toată ţara pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi. Fetele pe care le-a salvat proveneau dintr-o familie săracă, iar tatăl lor nu şi-a permis să le mărite, aşa că le-a vândut.

Sfântul Nicolae i-a dat tatălui fetelor bani să le căsătorească aşa cum se cuvinea.

În timpul ciumei, acesta a observat un vapor plin de grâne pe care le ceruse Împăratul. Saint Nicholas s-a apropiat de marinari şi le-a cerut nişte grâne, dar aceştia au susţinut că nu i le pot oferi, pentru că Împăratul s-ar supăra.

Citește și:   14 răspunsuri geniale la mesaje pline de flirt! Râzi cu lacrimi la numărul 9!

Atunci când Saint Nicholas a auzit despre asta, a mai cerut grenele încă o dată, spunându-le marinariloc că atunci când Împăratul va cântări grânele, nu va observa diferenţa. Marinarii i-au dat acestuia grâne cât să hrănească oraşul Mayra pentru doi ani.

Atunci când Împăratul a cântărit grânele la Constantinopol, acesta nu a observat absolut nicio diferenţă. Nu este de mirare că acesta a devenit cunoscut ca şi salvatorul copiilor şi al marinarilor.

Până în vremea Renaşterii, legenda acestuia a devenit cunoscută în toată Europa. În perioada reformaţiei protestante, orice formă de veneraţie era total descurajată, dar faima acestuia nu a fost afectată.

Pe 6 decembrie 343, Europa l-a pierdut pe Sfantul Nicolae, iar acesta a fost imortalizat printr-o sărbătoare care rezistă şi în ziua de azi. Deşi în dată de 6 decembrie acesta comemorăm moartea acestuia, oamenii consideră această zi una norocoasă.

Oare legenda Sfântului Nicolae a ajuns să ne influenţeze şi pentru ziua de Crăciun? Ceea ce putem spune este că faptele bune pe care le-a făcut Sfântul Nicolae au inspirat lumea să creeze un personaj mitologic sub numele de Moş Crăciun.

Acesta aduce cadouri copiilor pe data de 25 Decembrie şi este imaginat în costum roşu, cu barbă, trăind la Polul Nord. Moş Crăciun circulă în seara de Ajun în toată lumea cu ajutorul renilor zburători şi lasa copiilor cadouri sub brad.

Citește și:   10 dintre cele mai grave GREŞELI din filme pe care producătorii nu le-au putut ascunde! Cea mai penibilă este numărul 8!

Fiecare ţară menţine propriile tradiţii legate de Crăciun, iar ţara noastră se bucură de unele dintre cele mai frumoase obiceiuri şi colinde. Moş Crăciun este o tradiţie în sine, un personaj simbolic pe care îl vedem că pe un bunic simpatic.

O altă legendă susţine că Maica Domnului i-a ceur ajutor lui Moş Ajun atunci când urma să nască, dar acesta a trimis-o la fratele său mai mic, Moş Crăciun. Fecioara Maria a fost primită de Crăciuneasa, soţia acestuia, care de frica soţului i-a trimis în grajd.

Fără să ştie, Crăciuneasa a ajutat-o pe Fecioara Maria să nască în iesle, iar atunci când Moş Crăciun a aflat, i-a tăiat mâinile. Printr-un miracol, Fecioara Maria i-a lipit mâinile la lor Crăciunesei, iar atunci când Moş Crăciun a văzut asta, s-a căit, devenidn primul creştin.

Moş Crăciun s-a căit atât de tare încât a doua zi şi-a împărţit toată averea săracilor.

Oricare ar fi varianta adevărată, milioane de copii din întreaga lume îl aşteaptă cu sufletul la gură atatd e Moş Nicolae, cât şi pe Moş Crăciun.

Pentru cele mai inspirate farse cu cadouri neinspirate de Crăciun, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Divertisment

Sus