Connect with us

Pare o GLUMĂ proastă, dar e exact invers! Doi tineri varsă un butoi peste un cerșetor! Ce se întâmplă în secunda următoare te va lăsa mască!

Divertisment

Pare o GLUMĂ proastă, dar e exact invers! Doi tineri varsă un butoi peste un cerșetor! Ce se întâmplă în secunda următoare te va lăsa mască!

Pare o GLUMĂ proastă, dar e exact invers! Doi tineri varsă un butoi peste un cerșetor! Ce se întâmplă în secunda următoare te va lăsa mască!

De ce le place oamenilor să facă farse? Iată o întrebare la care știința s-a chinuit să găsească un răspuns. Științele sociale din școală s-au chinuit să studieze și să elucideze acest mister, de asemenea.

Oamenii au o predispoziție tipică de a face farse pe seama celor din jur, dintr-o dorință fascinantă de a se amuza. În același timp și la polul opus, oamenii manifestă și o temere față de a fi protagoniștii unei farse.

Nimănui nu-i place să se râdă de el, dar tuturor le place să râdă de alții. Paradoxal, știm.

Acest gen de comportament este o dovadă a lipsei de maturitate, ar spune unii. În mod normal, atunci când cineva face o glumă pe seama unei persoane, el alege să stea în spate și să observe cum este afectat celălalt individ.

După ce și-a mărturisit fapta, are un fel de satisfacție sordidă. Actul pare a fi amuzant pentru un farsor, iar ca urmare a satisfacției resimțite, acesta continuă să comită același fel de fapte.

Imaturitatea nu le permite să ia în considerare modul în care receptorul primește gluma, sau cum va fi acesta afectat emoțional sau mental.

Ceea ce contează pentru farsor este să simtă acea satisfacție de a vedea cum este afectată o altă persoană.

Farsele au fost studiate intens, iar cercetătorii au descoperit că oamenii consideră că experiența de a li se face o farsă este foarte aversivă.

Umorul bazat pe glumă poate fi crud sau bun, detestat sau îndrăgit, iar aici, lucrurile sunt strict individuale.

Citește și:   DINOZAURII au apărut pe stradă în plină zi şi s-au luat la bătaie. FINAL APOTEOTIC

Farsele combină o grămadă de teorii și mult râs. Superioritatea, surpriza, ameliorarea umoristică a tensiunii sunt elemente principale în acest joc. Pe de altă parte, sunt psihologi care susțin că farsele pot servi drept adeziv social.

Multe farse implică o cantitate echitabilă de planificare și suspans, în timp ce farsorul sau grupul de farsori anticipează reacția prăzii sale/lor.

De asemenea, există și teorii care susțin că cea mai mare parte din „râsul social” declanșat de farse, are de-a face cu expulzarea energiei suplimentare.

Punerea la cale a unei glume proaste construiește tensiune, iar câștigul este o eliberare a tensiunii. Uneori doar te gândești la o glumă și îți imaginezi reacția cuiva, iar asta poate fi suficient pentru a te face să râzi și a te binedispune.

Se pare că farsele au și o parte întunecată. Umorul lor poate proveni dintr-un sentiment de superioritate pe care farsorul în experimentează după ce a jucat cuiva o festă. Iar glumele mult prea exagerate se pot transforma în acte de hărțuire.

E de la sine înțeles că oamenilor nu le place să fie puși în asemenea situații, cu toate acestea, un studiu din 2007 a dezvăluit că protagoniștii care au fost supuși glumelor proaste au trăit sentimente de auto-vină, dorindu-și să-și fi jucat rolul diferit.

În video-ul de mai jos, v-am pregătit una dintre cele mai pozitive farse gândite vreodată! Spre deosebire de motivațiile rău-intenționate care se ascund de regulă în spatele farsorilor, există și motivații pozitive.

Citește și:   5 lucruri pe care sigur i le-a spus fostei despre tine

Doi tineri au născocit o farsă inedită, a căror protagoniști au fost chiar oamenii străzii. Ei plănuiau să se lanseze asupra lor cu un butoi, făcându-i să creadă că vor turna apă peste ei.

Inițial, așa s-a întâmplat. Oamenii străzii, dar și pietonii din jur, s-au ferit în clipa în care cei doi tineri au fost văzuți năpustindu-se asupra lor cu un butoi uriaș.

Cu toate acestea, ceea ce a căzut din butoi nu era apă… ci bani! Exact, prin farsa creată, cei doi tineri au oferit de fapt un ajutor financiar oamenilor străzii.

Așadar, în loc să reverse asupra lor apă, tinerii s-au gândit să le ofere oamenilor de pe stradă o ploaie de bani! Numai după ce au constatat ce se ascundea de fapt în butoiul cu pricina, oamenii din jur și cerșetorii au zâmbit.

Reacțiile unora dintre cerșetori sunt dintre cele mai impresionante – de la a rămâne fără cuvinte și până la a sări în sus de bucurie, uimirea și șocul le-a venit de hac într-un mod plăcut la final.

Aproape că poți vedea în ochii lor stupoarea că cineva ar dori să le ofere bani pe gratis, chiar dacă într-un mod care la început i-a alarmat.

Urmărește video-ul de mai jos pentru a vedea întreaga poveste și reacțiile cerșetorilor! Este emoționant!

Click pe video! Urmărește cu sunet!

Ție cum ți s-a părut?

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Divertisment

Sus