Connect with us

Păsările sunt comice: cele mai amuzante faze cu papagali

Divertisment

Păsările sunt comice: cele mai amuzante faze cu papagali

Păsările sunt comice: cele mai amuzante faze cu papagali

După câini, pisici sau peşti, păsările sunt următoarea opţiune pentru animale de companie. Un număr foarte mare de păsări trăiesc în captivitate în toată lumea şi nu este de mirare.

Culorile acestora sunt captivante, au abilităţi acrobatice şi personalităţi amuzante, calităţi care le fac irezistibile. Foarte multe persoane aleg să aleagă un papagal ca un animal de companie, tocmai pentru că vor să îl înveţe să vorbească.

Aceste păsări ne-au demonstrat în nenumărate situaţii că pot fi foarte amuzante şi foarte inteligente. Iată care sunt câteva dintre lucrurile pe care nu le ştiai despre papagali:

1. Unii papagali îşi măcină singuri suplimentele alimentare – ca un subiect faimos de cercetare, papagalul african gri numit Alex are inteligenţa unui copil de cinci ani. Acesta ştie să folosească uneltele.

Unii papagali au folosit pietricele pentru a sparge coaja, mâncând pudră şi oferind cu regularitate gustarea bogată în calciu femelelor înainte de împerechere.

2. Degetele papagalilor sunt speciale – ca multe alte păsări, papagalii au patru degete pe picior. În loc de aşezarea normală a degetelor, aceştia au două în faţă şi două în spate, pentru o prindere cât mai bună.

Combinate cu un cioc care poate sparge până şi cele mai dure nuci ale lunii, picioarele şase unice le acorda şansa de a mânca şi de a căţăra peste orice.

3. Preferinţele culinare – mulţi papagali sunt omnivori şi mănâncă aproape orice – fructe, seminţe, insecte şi chiar carne. Unele specii se hrănesc în exclusivitate cu nectar, dar s-a descoperit că au ajuns să consume şi carne.

O specie din Noua Zeeilanda a fost observată atacând şi ucigând oi în 1868 fiind persecutaţi ca şi ucigaşi de oi o sută de ani, până când li s-a garantat statut protejat.

Citește și:   Fapte cumplite și neștiute despre Imperiul Britanic și dominația sa

4. Nu toţi papagalii sunt tropicali – se cunosc aproximativ 350 de specii de papagali, iar cei mai mulţi dintre ei trăiesc în regiuni subtropicale ale Australiei, Asiei, Africa şi America Centrală.

Totuşi, unii papagali sparg limitele georgrafice, ajungând în zonele alpine ale Noii Zeeilande, în timp ce alţii ajung la înălţimi imense în Munţii Orientali din Mexic.

5. O treime din numărul total de papagali se confruntă cu extincţia – din cauza unei combinaţii între capturarea excesivă şi distrugerea habitatului natural, foarte multe specii ajung pe cale de dispariție.

6. Papagalii se asortează cu partenerii lor – cele mai multe cupluri de papagali arată, practic, identic. Doar un ochi specializat îi poate diferenţia, iar de cele mai multe ori este necesar un test.

Pe de cealaltă parte, în cazul anumitor specii, masculii sunt extrem de diferiţi de femele, atât de diferiţi încât oamenii cred că sunt din specii diferite.

7. Papagalii au papile gustative în vârful ciocului – deşi aceştia au ceva glande în spatele gaturilor, cele mai multe papile gustative sunt localizate în vârful gurii.

Comparat cu cele 10.000 de glande ale oamenilor, paleta acestor păsări nu este foarte vastă, dar aceştia au preferinţe specifice atunci când vine vorba despre mâncare.

8. Cel mai greu papagal cântăreşte cât o pisică – papagalii vin în multe forme şi mărimi. Cel mai mic dintre ei are mărimea unui deget uman, în timp ce papagalul cel mai greu poate cântări peste patru kilograme, mărimea medie a unei pisici adulte.

9. Papagalul tău poate trăi mai mult ca tine – mulţi papagali trăiesc aproape la fel de mult ca oamenii, un lucru pe care oamenii nu îl iau în considerare atunci când îşi aleg un astfel de animal de companie.

Citește și:   Aruncă un titirez pe o mică platformă. Când aterizează, e de necrezut…

Anumite specii trăiesc între 35 şi 50 de ani, iar un anumit papagal gri african din Marea Britanie a trăit 55 de ani. Acum, cel mai bătrân papagal are 82 de ani, fiind localizat în Chicago.

10. Penele papagalilor conţin pigmenţi antibacterieni – penele papagalilor conţin un del de apărare, un pigment pe care doar papagalii îl produc şi care le oferă culoarea roşu, galben şi verde.

11. Unii papagali migrează – deşi cele mai multe specii ocupa acelaşi spaţiu pentru mulţi ani, unele specii sunt cunoscute ca migratoare între Australia şi Tasmania. Ambele specii sunt pe cale de dispariţie.

12. Recordul mondial este deţinut de pasărea care cunoaşte mai mult de 1700 de cuvinte – deşi papagalii sunt cunoscuţi în general pentru că sunt extrem de vorbăreţi, Puck, un papagal albastru a intrat în Cartea Recordurilor pentru abilităţile sale oratorice.

Acesta cunoaşte 1728 de cuvinte, dar nu este singurul care a atras atenţia. Un alt papagal Groucjo a fost invitat la o emisiune TV unde a încântat audiența cântând.

13. Specia The Black Palm este un fel de Panda al papagalilor – originari din pădurile tropicale din Sudul Pacificului, această specie este extrem de greu de crescut în captivitate.

Aceştia nu supravieţuiesc de cele mai multe ori mai mult de un an – chiar şi cei sălbatici supravieţuiesc greu. Cauzele problemelor reproductive sunt încă necunoscute, dar acestea pot fi cauzate de o piele foarte sensibilă care are o reacţie la lumina naturală a soarelui.

Pentru cele mai amuzante faze cu papagali, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Divertisment

Sus