Connect with us

10 dintre cei mai diabolici oameni de afaceri din lume

Internațional

10 dintre cei mai diabolici oameni de afaceri din lume

10 dintre cei mai diabolici oameni de afaceri din lume

Liderii marilor afaceri au comis acte care pot fi considerate groaznice în orice epocă, dar doar câţiva dintre ei au câştigat notorietate în ceea ce priveşte crimele oribile comise de dragul banilor.

Iată care sunt câteva dintre exemple:

1. Hermann von Siemens – acesta a fost directorul Siemens în timpul celui de-al doilea război mondial, dar atrocităţile comise de acesta au început înainte de război. Siemens ajuta naziştii să îşi reconstruiască armata, îmbunătăţea infrastructura şi a pus cap la cap mecanismele care au avut ca final Holocaustul.

În timpul războiului, vom Siemens era la putere, iar compania întreţinea şi opera fabricile din lagărele de concentrare de la Auschwitz şi Buchenwald. Sclavii evrei munceau în ambele fabrici pentru a construi întrerupătoare electrice pentru armată.

Aceeaşi scalvi îşi întâlneau sfârşitul în camerele de gazare construite tot de Siemens care operau în ambele lagăre.

2. Leopold II, Regele Belgiei – acesta s-a folosit de Conferinţă din Berlin din 1884 pentru a cere Regiunea Congo din Africa. Acesta a format o companie privată sub o naţiune numită Congo Free State.

Citește și:   Mama a pierdut colierul fiicei, după ce a murit. Câteva zile mai târziu, l-a găsit la un alt părinte....

Acesta deţinea controlul total al ţării ca şi conducătorul unei organizaţii private şi se folosea de forţa soldaţilor pentru a colecta taxe, pentru a strânge fildeş şi cauciuc pentru un profit cât mai mare.

Atrocităţile acestuia sunt nenumărate. Oamenii săi forţau sclavii la muncă asiduă, iar fildeşul şi cauciucul strâns de aceştia era vândut de compania. Muncitorii care nu se supuneau erau ucişi, familiile acestora erau folosite pentru şantaj.

Mâinile acestora erau tăiate pentru a demonstra celorlalţi că trebuie neapărat să se supună. În perioada domniei lui, între 10 şi 22 de milioane de oameni au fost ucişi. Ţările europene l-au forţat pe Leopold să cedeze Congo-ul guvernului belgian în 1908, dar Leopold nu a răspuns niciodată pentru crimele sale.

Acesta a murit ca cel mai bogat om al Europei, iar majoritatea banilor erau cheltuiţi pe yachturi, case şi dame de companie adolescente.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Internațional

Sus