Connect with us

10 morminte ale celebritaților care au ajuns atracții turistice! Ce se întâmplă la al patrulea este devastator!

Internațional

10 morminte ale celebritaților care au ajuns atracții turistice! Ce se întâmplă la al patrulea este devastator!

10 morminte ale celebritaților care au ajuns atracții turistice! Ce se întâmplă la al patrulea este devastator!

Din păcate, idolii noştri nu pot rămâne în viaţă pentru o veşnicie şi, aşa cum ne-a învăţat istoria, se poate întâmpla ca aceştia să îşi piardă viaţa la vârste foarte fragede.

Cei cu care am crescut şi care ne-au bucurat inimile în fiecare zi prin arta lor, merită să fie apreciaţi şi după moarte, motiv pentru care oamenii le vizitează mormintele des.

Acestea au devenit un fel de atracţie turistică. Oamenii au trecut de la respect şi admiraţie la o formă de a comercializa până şi un spaţiu care ar fi trebuit să fie sacru.

Chiar dacă astfel de situaţii sunt tragice, există mereu cineva care ştie să profite de orice. Dacă vreţi să aflaţi care sunt cele mai cunoscute morminte ale lumii, citiţi în continuare.

Se pare că unii oameni chiar au ajuns şi au rămas pentru veşnicie la sufletele oamenilor. Care este modalitatea prin care poţi să demonstrezi cât de mult ai respectat persoana respectivă dacă nu printr-o vizită la mormânt?

Oamenii ştiu să îşi exprime tristeţea în moduri diferite, dar gestul de a vizita mormântul cuiva cu un buchet de flori este universal. Iată care sunt câteva dintre cele mai cunoscute morminte ale lumii:

1. Oscar Wilde – scriitorul irlandez a fost înmormântat într-un cimitir faimos din Paris după ce a fost înmormântat provizoriu într-un alt cimitir. Wilde este vizitat frecvent de fanii operelor sale, chiar şi la peste o sută de ani de la moartea sa.

2. Bruce Lee – gurul în arte marţiale rămâne unul dintre cei mai buni profesori Kung Fu şi un actor minunat. În cimitirul din Seattle, oamenii se îngrămădesc în fiecare zi pentru a-i vizita mormântul.

Citește și:   15 copii care par IREALI! Numărul 6 a ȘOCAT o lume întreagă!

Cimitirul a atras oameni din toată lumea, inclusiv trei mongolezi care au mers 3700 de mile pentru a ajunge la timp, în ziua când acesta ar fi trebuit să împlinească vârsta de 53 de ani. Mongolezii au călătorit timp de şapte luni şi fiecare şi-a rupt câte cinci perechi de pantofi mergând pe jos.

3. Frank Sinatra – un alt mormânt care a ajuns celebru este cel în care se odihneşte Frank Sinatra. Acesta este a fost considerat regele cartierului Hoboken, din New Jersey, deşi mai târziu, când s-a mutat în Vest, acesta a spus despre locul respectiv că este un gunoi.

Sinatra s-a mutat în Palm Springs, California, locul în care a fost îngropat, în cimitirul Desert Memorial Park, cu o sticlă de Jack Daniels şi un pachet de ţigări Camel. Pe piatra sa de mormânt sunt gravate cuvintele unui vers dintr-o melodie extrem de populară a sa, şi anume „Ce e mai bun va urma!”

4. Prinţesa Diana – aceasta a fost înmormântată pe terenul familiei Spencer din North Hampshire, în 1997. Se pare că Diana este cea care a rămas stăpâna lacului din jur, pentru că aceasta se odihneşte pe o insulă mică şi ovală, pe proprietatea familiei.

O dată pe an, între iulie şi septembrie, vizitatorii au oportunitatea de a vizita mormântul Prinţesei Diana, deşi nimeni nu are voie să păşească pe insulă. Insulă este populată de lebede negre.

5. Marilyn Monroe – una dintre cele mai impresionante decese din America a fost cea a lui Marilyn Monroe, din 1962. Artista a fost şi este un etalon de frumuseţe după care oamenii încă se ghidează.

Cripta care se poziţionează deasupra criptei sale din Los Angeles a fost scoasă la licitaţie şi vândută pentru suma de 4.6 milioane de dolari, la 47 de ani după moartea sa. În Westwood Memorial Park, locul în care se afla cripta lui Marilyn Monroe, multe alte celebrităţi au fost înmormântate, printre care şi Dean Martin, Truman Capote şi Dona Reed.

Citește și:   6 dintre cele mai bogate femei din întreaga lume. O să te uiți de două ori când o vei vedea pe a treia!

Se spune că unul dintre soţii săi, Joe DiMaggio cu care a fost căsătorită doar pentru 274 de zile a trimis trandafiri de trei ori pe săptămână, timp de 20 de ani la cripta acesteia.

6. Elvis Presley – legenda rock-n-roll a murit de o presupusă supradoză de droguri în 1977 şi a fost iniţial înmormântat șa un cimitir din Tennessee, dar a fost mutat din cauza vandalilor care îşi doreau să îi fure sicriul.

În tot acest timp de la moartea sa, mai mult de 600.000 de oameni îi vizitează mormântul în fiecare an, contribuind cu 150 de milioane de dolari la economia Memphis-ului.

7. Shakespeare – unul dintre cele mai preţuite morminte ale lumii, atrage curioşi care îl apreciază pe faimosul dramaturg britanic. Oprele sale au fost studiate şi traduse în extrem de multe limbi, fiind pe locul doi în favoarea Bibliei. Mii de oameni îi vizitează încă cimitirul deşi acesta a murit în 1616.

8. Michael Jackson – mormântul regelui muzicii pop nu poate fi vizitat de nimeni, dar asta nu înseamnă că nu are potenţial. Acesta a fost înmormântat în Marele Mausoleu, în California.

Pentru mai multe exemple, click aici:

Deşi cei numiţi mai sus au fost unele dintre cele mai mari staruri ale lumii, iată că, din păcate, toţi oamenii sunt egali în faţa morţii, iar faima şi banii nu au nicio valoare.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din Internațional

Sus