Connect with us

10 tradiții bizare ale piraților despre care nu se menționează în poveștile de copii!

Internațional

10 tradiții bizare ale piraților despre care nu se menționează în poveștile de copii!

10 tradiții bizare ale piraților despre care nu se menționează în poveștile de copii!

Pentru toţi oamenii care sunt obsedaţi de piraţi şi aleg mereu un costum de pirat pentru Halloween, există multe lucruri despre aceşti nelegiuiţi pe care încă nu le ştim.

În ciuda portretizării estetice ilare a Căpitanului Jack Sparrow din seria Piraţii din Caraibe, piraţii adevăraţi nu au fost atât de buni. Aceştia au o reputaţie veche de ucigaşi nemiloşi şi au găsit moduri unice de a executa oameni în timp ce se aflau pe mare.

Aceştia au dat startul şi câtorva trenduri, cum ar fi purtatul cerceilor şi ascunderea comorilor. Au început să utilizeze codurile şi limbajul semnelor pentru a comunica în timpul călătoriei pe mare. Acest cod al piraţilor era o metodă de a păstra pacea printre alţi piraţi.

A început cu ideea că nu se pot lupta cu ceilalţi piraţi pe mare, ci doar pe uscat. Mai mult, acest cod informal al piraţilor era menit să controleze tipul hainelor pe care piraţii le poartă. În acest sens, codul piraţilor dicta uniforma pe care un pirat trebuia să o poartă.

Iată care sunt câteva tradiţii pe care nu le ştiai despre piraţi:

1. Steagul Jolly Roger este acceptat universal că steagul piraţilor, cu fundalul negru şi craniul cu oase încrucişate în faţă. Aceste steag poate semnul piraţilor, dar există mult mai multe versiuni.

2. Prima menţiune a steagului Jolly Roger a apărut într-o carte din anul 1724 intitulată O istorie generală a piraţilor, scrisă de Charles Johnson. Totuşi, există multe versiuni ale steagului, ca şi steagul lui Blackbeard în care un schelet da noroc cu diavolul în timp ce înţeapă o inimă însângerată.

Citește și:   Cele mai ridicole dar amuzante pedepse oferite de judecători!

3. Blackbeard este cel mai înfricoşător şi mai cunoscut pirat din lume. S-a născut sub numele de Edward Teach, dar şi-a primit poreclă, Blackbeard – Barba Neagră- pentru că avea o barbă neagră şi groasă, dar şi pentru postura neînfricată.

Acesta îşi folosea mai mult imaginea intimidantă şi mai puţin violența pentru a jefui.

4. Pirateria nu era dedicată doar bărbaţilor. Şi femeile puteau ajunge piraţi. Anne Bonny şi Mary Read au fost femei piraţi. Anne Bonny a fost atât de impresionantă încât a servit ca prim pirat, în timp ce Mary Read alegea să se îmbrace ca un bărbat pentru a-şi ascunde identitatea.

5. Atunci când navele lui Anne Bonny şi Mary Read au fost capturate, cele două femei au fost încarcerate imediat. În închisoare, Anne l-a învinovăţit pe căpitanul său, Calico Jack, pentru captura să. Aceasta a spus: Îmi pare rău că te văd aici, dar dacă ai fi luptat ca un bărbat, nu ai fi fost legat ca un câine.

6. Pentru a preveni marinarii din Forţele Maritime britanice să bea apă murdară care era contaminată cu alge şi microbi, acestora li se oferea o cantitate de cinci shot-uri de rom pe zi pentru a-l amesteca cu apă.

7. Piraţii, ca şi marinarii din Marina, consumau ceea ce aveau la îndemână. Tocmai pentru că existau cantităţi mari de rom în Caraibe, oamenii care petreceau mult timp pe mare puteau amesteca romul cu alte lichide.

Citește și:   Cele mai stranii și trăznite lucruri găsite pe pământ! Ai curaj să privești?

Piraţii adăugau suc de lămâie peste această băutură, dar şi zahăr.

8. Peticul de la ochi – piraţii sunt portretizaţi de obicei cu un ochi acoperit, dar asta nu înseamnă că toţi piraţii aveau un ochi lipsa. Mulţi îl purtau pentru a-şi ajusta vederea unui ochi pe timp de noapte.

În acest fel, atunci când mergeau sub punte, îşi puteau scoate peticul şi vedea mai bine instant.

9. Aşa cum am spus mai devreme, costumaţia piraţilor, specială şi fandosită, s-a născut din necesitate şi nu din dorinţa de a arăta bine. Cerceii unui pirat erau folosiţi în cazul în care un pirat murea şi avea nevoie de bani pentru a fi înmormântat.

Unii dintre ei aveau gravat numele localităţii din care proveneau în spatele cerceilor în speranţa că trupul lor va fi trimis acasă.

10. Steagul Roşu Însângerat era mai temut decât steagul Jolly Roger. Acesta desemna lipsei totale a milei către nava capturată. Însemna că toţi membri navei capturate vor fi măcelăriţi.

11. Deşi în fimle vedem mereu cum piraţii îşi îngroapă comorile, acest fapt nu era atât de comun în trecut. Piraţii furau absolut tot ce se putea de la navele de pe Atlantic fie că era vorba despre haine, animale sau mâncare, alcool şi arme.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Internațional

Sus