Connect with us

15 comportamente normale care sunt considerate indecente în alte țări

Internațional

15 comportamente normale care sunt considerate indecente în alte țări

15 comportamente normale care sunt considerate indecente în alte țări

Îți sorbi supa. Mănânci cu mâinile. Scuipi în public. Unele dintre comportamentele pe care le considerăm normale, și le practicăm chiar cu regularitate, sunt privite cu o sprânceană ridicată de către oamenii din alte țări.

Chiar dacă țara noastră le acceptă ca fiind normale, nu înseamnă că celelalte state din lume se situează pe aceeași lungime de undă când vine vorba de lucruri care sunt acceptabile și care nu, din punct de vedere societal.

Unele comportamente obișnuite ale noastre sunt văzute drept nepoliticoase sau indecente dacă sunt realizate în public, iar altele sunt strict interzise, poate chiar și prin lege, în unele cazuri.

Mai jos, vă prezentăm o listă de comportamente obișnuite, dar care nu sunt deloc acceptate de societate în alte țări!

1. Bacșișul este considerat o jignire în Japonia și Coreea de Sud. Muncitorii sunt plătiți pentru a face acest job și o fac cu mândrie, ba chiar destul de bine. Ei nu au nevoie de mărunt în plus.

2. Statul pe scaunul din spate în taxi. În Australia, Noua Zeelandă și unele părți din Irlanda, Scoția și Olanda, este considerat nepoliticos să stai pe bancheta din spate într-un taxi. Este o chestiune de egalitarism.

3. Să râzi cu gura deschisă. În Japonia, râsul care îți arată dezvăluie dinții este considerat ca un nechezat de cal și nepoliticos, tot la fel cum și mâncatul cu gura deschisă și zgomotos este considerat nepoliticos în America.

4. Să spui că ești din Statele Unite în America de Sud. E incorect din punct de vedere politic ca, dacă ești în America de Sud, să spui că ești din Statele Unite.

Citește și:   Top 10 aplicații care nu vor mai exista peste 10 ani! Mulți vor PLÂNGE după a 4-a!

E ca și cum ai spune că America de Sud nu face parte din State sau că nu merită acest titlu.

5. Să întârzii. În unele țări precum Germania, este inadmisibil să întârzii și să îi faci pe alții să te aștepte, căci transmiți mesajul că timpul tău este mai valoros decât al altora.

6. Să ții o mână în buzunar. Este considerat un gest de aroganță în Turcia, precum și în niște țări asiatice, cum ar fi Coreea de Sud.

7. Să deschizi un cadou imediat. În majoritatea țărilor asiatice, mai ales în China și în India, să deschizi ambalajul unui cadou în fața celui care ți l-a oferit este un gest sărac. Arată lăcomie.

8. Să porți pantaloni scurți, papuci cu deget, haine boțite sau șapca de baseball în public. Majoritatea țărilor, de remarcat în Japonia și Europa, consideră această apariție neîngrijită pare o lipsă de respect.

9. Condimentarea mâncării. În Franța, Italia, Spania și Japonia, să ceri condimente pentru a-ți condimenta mâncarea poate ridica niște sprâncene.

Înainte să ceri condimente, uită-te să vezi dacă sunt pe masă. Dacă nu sunt afișate, mai bine te-ai abține.

10. Să-ți arăți tălpile picioarelor. În Arabia, la musulmani, hinduiști și budiști, să-ți arăți talpa picioarelor este considerată o formă de nerespect, din moment ce sunt considerate cea mai joasă și mai murdară parte a corpului, din moment ce ating corpul.

Citește și:   5 semne puternice si clare care ar putea susține că extratereștri au fost și sunt printre noi!

11. Să bei alcoolul altcuiva. Este nepoliticos să bei alcoolul adus de altcineva la o petrecere din Norvegia, mai ales dacă tu nu ai adus deloc, pe când în SUA, dacă aduci un pachet de băuturi alcoolice îți oferă acces la orice altceva din cadrul petrecerii.

12. Bărbații care își arată pielea. Este rar să vezi bărbați dezbrăcați în Coreea de Sud, acolo unde bărbații își păstrează tricourile pe ei chiar și atunci când sunt la plajă.

13. Să le spui oamenilor să se simtă ca acasă la tine. Este neobișnuit să ceri oamenilor să se simtă ca la ei acasă atunci când nu sunt, în unele culturi din Asia.

14. Să-i atingi pe alții. Să atingi sau să îmbrățișezi pe cineva poate fi ofensiv în țări precum China, Thailanda, Coreea, și Orientul Mijlociu.

Spațiul personal depinde de la o țară la alta și ar trebui respectat peste tot pe unde mergi.

15. În Liban, este incredibil de nepoliticos să refuzi mâncarea pe care alții ți-o oferă.

Dacă vrei să descoperi mai multe comportamente indecente pe care ar trebui să le eviți în țările spre care ai de gând să te îndrepți, urmărește până la capăt video-ul de mai jos!

Click pe video pentru mai multe detalii!

Tu știai de vreo unul dintre aceste obiceiuri considerate indecente în alte state ale lumii? Nu ezita să ne mai împărtășești și altele!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Internațional

Sus