Connect with us

6 tradiții ciudate din India pe care celelalte popoare nu le înțeleg

Internațional

6 tradiții ciudate din India pe care celelalte popoare nu le înțeleg

6 tradiții ciudate din India pe care celelalte popoare nu le înțeleg

Cultura indiană şi tradiţia sunt lucruri care au ajuns cunoscute în toate lumea în acest moment. Ne referim la cultura Indiei că la ceva extrem de divers şi de unic.

Totuşi, aşa cum cere orice tradiţie, indienii fac lucrurile într-un mod extrem de specific. Cultura indiană este plină de obiceiuri unice şi de tradiţii pe care cei din exterior le pot considera intrigante.

Multe dintre acestea au originat din scripturile indiene antice şi din textele care au dictat modul în care indienii şi-au trăit viaţa timp de mii de ani.

Societăţile şi culturile din exterior au fost mereu fascinate de stricteţea cu care indienii şi-au păstrat tradiţiile, mai ales că multe state şi-au pierdut tradiţiile, tocmai pentru că au fost influenţate de Occident.

Desigur, multe dintre aceste tradiţii presupun foarte mult efort, iar oamenii nu mai au energia necesară să investească în aşa ceva, mai ales că acum toată lumea este prinsă în goană după bani.

Până şi în România, țara în care există sute de tradiţii, oamenii nu mai sunt atât de deschişi în a trece prin toate obiceiurile sărbătorilor şi a ceremoniilor de rigoare.

Tocmai de aceea, indienii sunt extrem de respectaţi din acest punct de vedere, tocmai pentru că, deşi s-au modernizat, au reuşit să păstreze multe dintre tradiţiile lor.

Iată care sunt câteva dintre aceste tradiţii şi obiceiuri pe care cei din jur nu le pot înţelege:

1. „Namaste-ul” – unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri indiene care nu mai este restricţionat de teritoriul indian. Până şi Barack Obama a fost văzut şi auzit în diferite ocazii, sau secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, salutând oamenii cu salutul indian „Namaste”.

Citește și:   10 secrete din desenele animate care au fost dezvăluite! #6 îți va ruina copilăria!

Dar care este semnificaţia acestui mod de a saluta? Namaste, sau „namaskar” sau „namaskaara” este unul dintre cele cinci forme ale saluturilor menţionate în scripturile Hindu, numite „Vedas”.

Se traduce prin expresia „mă înclin în faţa ta”, iar atunci când saluţi pe cineva în acest mod îi spui că „fie ca minţile noastre să se întâlnească”, expresie indicată de palmele unite în fața pieptului.

Cuvântul „namaha” poate fi tradus şi că „na mă” – nu al meu, ceea ce poate semnifica reducerea orgoliului în prezenţa altcuiva.

2. Ştiinţă din spatele Templelor – cele mai multe temple sunt localizate de-a lungul valurilor magnetice ale Pământului, ceea ce ajută să se folosească la maxim energia pozitivă.

Farfuria de cupru (numită Garbhagriha sau Moolasthan), îngropată sub idolul principal, absoarbe şi rezonează cu această energie spre ceea ce înconjoară spaţiul.

Indienii găsesc că atunci cad merg des la templu se încarcă cu energie pozitivă care îi ajută să ducă un stil de viaţa mult mai sănătos şi mai funcţional.

Indienii se descalţă înainte să intre în locurile de veneraţie pentru că ar aduce murdărie într-un spaţiu curat şi sacru.

3. Simbolurie religioase – tradiţiile şi scripturile indiene conţin mai multe simboluri care au însemnătate diferită. De exemplu, folosirea simbolului Swastika într-un context indian nu are nicio legătură cu nazismul sau Adolf Hitler.

De fapt, este simbolul Lordului Ganesha, cel care scoate obstacolele. Braţele simbolului au însemnătate diferită, mai exact cele patru Vedas, cele patru constelaţii, sau cele patru scopuri ale vieţii umane.

4. Atithi Devo Bhavah – în India, această expresie este integrală şi înseamnă „oaspetele este echivalentul lui Dumnezeu”. Este un vers în sanscrită preluat din scriptură Hindu care a devenit, mai târziu, un cod de onoare al societăţii Hindu, încă de când oaspeţii au fost de importanță supremă pentru cultură.

Citește și:   Cele mai răutăcioase ieșiri ale bucătarilor faimoși

5. În India există mereu un sezon festiv – în această cultură există foarte multe festivitai, în special datorită religiilor diverse şi a grupurilor.

Musulmanii sărbătoresc Eid, crestii sărbătoresc Crăciunul, Vinerea Mare, Sikhs au Baisakhi şi naşterea guru-lui lor, hinduşii au Diwali, Holi, Makar Sakranti, Jains au Mahavir Jayanti, budiştii celebrează ziua de naştere a lui Buddha, sărbătoare numită Buddha Poornima, iar enumerarea nu se termină niciodată.

6. Familii unite – în India există conceptul de familie unită, unde o întreagă familie care constă în părinţi, soţie, copii şi, în unele cazuri, alte rude, trăiesc împreună, în aceeaşi casă.

Asta se întâmplă din cauza stării societăţii indiene care îi ajută să scape de stres şi de presiune în cazul în care locuiesc foarte aproape de cei dragi.

7. Portul popular indian – femeile indiene poartă, de cele mai multe ori, costume numite „sari”. Sari-ul este un fel de mantie care nu are nevoie de cusături, este uşor de purtat şi se pretează etichetei religioase.

A început ca o tradiţie Hindu, dar este folosit într-un mod elegant în toată ţara. Acelaşi lucru se aplică şi pentru costumul mai funcţional numit „Kurta-Pyjama” şi portul de ceremonii „Sherwani” pentru bărbaţii indieni de toate religiile.

Pentru mai multe detalii şi exemple, accesaţi link-ul de mai jos:

Există mii de tradiţii în India şi câteva dintre ele lasă oamenii cu gura căscată. Totuşi, indienii sunt oameni care au maniere, sunt politicoşi şi progresează împreună, reuşind să îşi păstreze tradiţiile.

loading...
Continuați lectura
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Internațional

Sus