Connect with us

7 finaluri fericite din filme care au fost distruse total de știință

Internațional

7 finaluri fericite din filme care au fost distruse total de știință

7 finaluri fericite din filme care au fost distruse total de știință

Ştim că filmele noastre preferate nu au chiar elemente ştiinţifice, ca să nu spunem, pe faţă, că sunt extrem de trase de păr. Mai ştim că toată lumea iubeşte un final fericit.

Aceste două concepte se bat cap în cap de multe ori, aşa că, de cele mai multe ori, oamenii aleg să folosească finalurile fericite. Chiar şi aşa, nu ne putem gândi cum ar arăta unele scene finale dacă ar fi corecte din punct de vedere ştiinţific.

Lumea este un loc foarte crud, iar dacă această realitate crudă a vieţii era inclusă în filmele noastre clasice preferate, atunci am fi avut de-a face cu o generaţie de copiii extrem de speriaţi şi de frustraţi.

Totuşi, acum suntem cu toţii adulţi, dar tot ne lăsăm extrem de influenţaţi de momentele în care internetul ne distruge în mod obsesiv copilăria. Iată care sunt câteva dintre cele mai bune exemple legate de asta:

1. Regele Leu – Simba ucide toţi puii – ultimele două minute şi jumătate din Desenele Regele Leu nu eşuează în a ne pune un nod în gât, dar realitatea este şi mai supărătoare.

Aşa cum Simba preia conducerea zonei şi îşi asumă rolul de lider, sunetul lui majestic aduce cu sine şi un regim de teroare, încă de la început.

Pentru început, relaţia drăguţă şi aparent monogama dintre acesta şi Nala este doar o parte care nu este reală. Masculul Alfa în lumea leilor se împerechează cu toate femelele, uneori la fiecare 20 de minute.

În cea de-a doua parte, problemele legate de mândria leilor în ceea ce priveşte conducerea este aproape sângeroasă. Atunci când un mascul nou accede către conducere, primul lucru pe care îl face este să ucidă toţi puii sub nouă luni.

Citește și:   10 mistere care au lăsat oamenii perplecși si care au fost de-abia recent explicate!

O pătrime dintre puii care mor în primul an de viaţa sunt, de fapt, ucişi. Asta se întâmplă tocmai pentru că femelele intră iar în călduri, iar acesta poate să se împerecheze. Puteţi să vă asiguraţi că Scar a făcut asta după ce a ajuns la conducere.

2. Frumoasă din pădurea adormită – nu chiar un somn de frumuseţe – chiar dacă lăsăm deoparte, pentru moment, ideea că cineva este sărutat, fără voie, în somn, putem să distrugem desenele oricum.

De la datul din gene la dansul cu prinţul ei, Frumoasa ar fi trebuit să fie într-o stare potrivită pentru a primi primul sărut care s-o salveze. În poveste, prinţesa este pusă într-un somn magic de către o vrăjitoare rea.

În realitate, asta s-ar numi o comă, iar o comă nu este atât de frumoasă. În textul original, Briar Rose doarme pentru o sută de ani. Dacă s-ar întâmpla asta, ei bine, atunci nimeni n-ar mai putea să o sărute pentru că ar fi moartă.

3. Marţianul – Watney a făcut, probabil, cancer – furtunile de nisip şi expunerea în spaţiu nu au fost cele mai mari pericole la care s-a expus Mark Watney în călătoria sa pe Marte, căci cel mai mare pericol este invizibil.

În spaţiu există foarte multe radiaţii. Pe Pământ, suntem protejaţi de magnetosferă, care deflectă o mare parte din lucrurile periculoase. Totuşi, o dată ce pleci din zona protejată a Pământului, te expui unui mare pericol.

În acest fel, am fi expuşi unei mari cantităţi de radiaţii, ca şi cum ai face zilnic o radiografie totală a corpului, ceea ce creşte mult riscul de cancer. Spunem asta fără să luăm în considerare expunerea pe care a îndurat-o în timpului călătoriei către Marte prin spaţiul liber.

Citește și:   Nimeni nu mai este în viață aici. Imaginile care îți taie răsuflarea

4. Prinţesa şi Broscoiul – un singur sărut cauzează iarna nucleară – ideea aceasta de a săruta o broască pentru a-l transforma într-un prinţ este ca o analogie despre o relaţie nouă şi plină de scântei care apoi se stinge.

În urma legii conservării maselor, broscoiul ar fi trebuit să sugă energie de la mediul înconjurător pentru a stabiliza diferenţă în masă necesară transformării în prinţ.

Ştim de la Einstein că masa şi energia se pot schimba între ele în fizică şi că moleculele nu pot fi absorbite la fel de uşor ca energia, fiind mai indicat să transformi energia în masă.

Am spus mai indicat, pentru că tot nu este bine să o faci. Toată energia trebuie să vină de undeva. În special, energia kinetică din aerul mediului care înseamnă, de fapt, tot aerul din atmosferă.

Se pare că aceasta folosirea a aerului kinetic din aer ar face imediat că temperatura să ajungă la zero grade în toate mediile, transformând cele mai abundente gaze din atmosferă, nitrogenul şi oxigenul, în lichide.

Ar merita ca prinţul tău pe un cal alb să transforme totul în nitrogen lichid? Poate că ar fi mai bine să încerci să te întâlneşti cu mai multe persoane, şi gata.

Pentru mai multe exemple elocvente, accesaţi link-ul de mai jos:

Iată că scenele noastre preferate ne pot face foarte multe suprize, deşi, de cele mai multe ori, nu vrea să le cunoaştem exact.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din Internațional

Sus