Connect with us

Care este cea mai periculoasă cameră din lume și de ce! Doar 13 secunde petrecute acolo te-ar putea costa viața!

Internațional

Care este cea mai periculoasă cameră din lume și de ce! Doar 13 secunde petrecute acolo te-ar putea costa viața!

Care este cea mai periculoasă cameră din lume și de ce! Doar 13 secunde petrecute acolo te-ar putea costa viața!

Toată lumea și tot ce a existat sau va exista vreodată moarte în cele din urmă. Este doar o parte a vieții de pe această planetă.

Prin urmare, nu ar trebui să te surprindă faptul că Pământul este un loc periculos. Dar te-ai întrebat vreodată care ar fi cel mai periculos loc de pe Pământ?

Chiar dacă ai putea să-ți iei toate măsurile de precauție disponibile, cum ar fi îmbrăcăminte, angrenaj, arme, o mașină sau orice altceva la care te poți gândi, toate acestea nu ar face față singurului și celui mai periculos loc de pe Pământ.

Răspunsul scurt este un subsol. O cameră, sau cum vrei tu să-i spui, situată undeva în Ucraina.

Dar răspunsul mai lung este super interesant și categoric merită tot timpul tău pentru a citi până la capăt despre el, sau a urmări video-ul documentar de mai jos, care cuprinde informații mai pe larg.

Cel mai periculos loc din lume este situat într-un oraș cunoscut sau despre care este probabil să mai fi auzit vorbindu-se, și anume Pripyat, din Ucraina, fiind aproape de o instalație nucleară mult mai cunoscută, mai exact, Cernobîl.

Cu mai bine de 30 de ani în urmă, Cernobîl a fost un loc al dezastrului și al celui mai mare coșmar cunoscut de umanitate. În 1986, o catastrofă așa cum nu s-a mai văzut în lume s-a abătut asupra acestei instalații nucleare.

În timpul unui test de rutină de peste noapte, reactorul 4 din uzină a experimentat o creștere a temperaturii nucleului din interior, iar în următoarele încercări de schimbare a acestei temperaturi, nu s-a reușit decât să se creeze o putere și mai mare.

Citește și:   8 lucruri pe care Coreea de Nord nu le știe despre Coreea de Sud!

Datorită numeroaselor deficiențe de proiectare din interiorul reactorului, au apărut două explozii din cauza acumulării de abur cauzată de miezul nucleului.

Creșterea temperaturii a devenit atât de fierbinte, încât combustibilul nuclear din interiorul miezului a început să se topească și acest combustibil topit a început să se scurgă până la fundul vasului de reacție.

Lava nucleară a topit acel vas și betonul, ajungând în conducte, mai jos, sfârșind la reactorii din subsol. Amestecul a topit tijele de control al combustibilului nuclear.

Deasupra solului, Uniunea Sovietică s-a angajat în cel mai mare proiect de inginerie civilă din istoria lumii, pentru a ține departe radiațiile care s-au scurs în atmosferă din reactor.

Jumătate de milion de muncitori au fost aduși să construiască ceea ce a devenit cunoscut sub numele de „Sarcofagul”, o fortăreață gigantică din beton și oțel, construită în jurul reactorului distrus.

Până în ziua de azi, în interiorul reactorului sunt sigilate două sute de tone de substanțe radioactive khorium, 30 de tone de praf foarte contaminat și 16 tone de uraniu și plutoniu.

Să stai 12 minute deasupa acestui sarcofag este suficient pentru a te expune la un an întreg de radiații, iar interiorul este atât de letal și radioactiv, încât ar putea să te omoare în doar câteva minute.

Oamenii de știință au fost trimiși la ruinele cu pricina pentru a căuta combustibil nuclear care ar putea provoca o altă explozie, iar după 6 luni de căutare, o echipă a găsit o masă radio activă în subsolul din colțul în care stăteau.

Citește și:   Acest meseriaş a ajuns să fie invidat de toţi bărbaţii după ce şi-a construit un grătar folosind nişte jante vechi de maşină

Folosind o cameră cu o telecomandă, echipa a realizat primele fotografii ale acelui loc.

Doar 13 de secunde din substanțele chimice depozitate acolo ar fi suficiente pentru a-ți provoca amețeli extreme și o stare de oboseală care ar dura până la 2 săptămâni.

O expunere de 2 minute ar fi suficientă pentru a-ți provoca hemoragie celulară, iar după 4 minute, ai suferi de vomă, diaree și febră insuportabilă.

300 de secunde în apropierea acelui loc ar fi suficient pentru a-ți garanta o moarte sigură în doar 2 zile!

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu fotograful care a surprins capturile pe care le vei vedea în video-ul de mai jos, dar în baza lucrurilor descoperite mai sus, sunt șanse bune ca acesta să fi fost afectat.

Apa de băut din apropierea acestui loc este categoric contaminată. Surprinzător este că există locuitori care își duc viața de zi cu zi în apropierea acelui loc, deși noi ne întrebăm prin ce mister pot ei să supraviețuiască acolo, în cine știe ce condiții.

Dacă vrei să descoperi mai multe despre cel mai înfricoșător loc de pe pământ, Pripyat, îți recomandăm să urmărești acest video:

Click pe video pentru mai multe detalii!

Pripyat nu este recomandat nici măcar celor mai îndrăzneți și fără teamă de moarte turiști!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din Internațional

Sus