Connect with us

Fapte cumplite și neștiute despre Imperiul Britanic și dominația sa

Internațional

Fapte cumplite și neștiute despre Imperiul Britanic și dominația sa

Fapte cumplite și neștiute despre Imperiul Britanic și dominația sa

Istoria este plină de istorisiri brutale, și cu siguranță am mai auzit până acum povești despre dominația britanică în mai multe țări.

Majoritatea dintre noi însă nu cunosc adevărurile de dedesubt, ascunse de ochiul public. Ceea ce vei citi și vedea în video-ul de mai jos este mai barbar decât pot descrie cuvintele.

Iată cele mai șocante fapte despre Imperiul Britanic, despre care nu ai mai auzit până acum:

1. Răzbunarea Mau Mau

Este șocant să știm că în anii 1950 britanicii s-au îndreptat spre lagărele de concentrare folosite împotriva revoltei Mau Mau din 1951 până în 1960, care a avut loc în Marea Britanie.

Membrii tribului Kikuyu s-au răzvrătit împotriva guvernării imperialiste. Au fost închise circa 160.000 de persoane în „gulaguri britanice”.

De asemenea, au lansat o campanie militară împotriva oamenilor din Kikuyu, care torturau comunități întregi. În prezent, au primit peste 3,5 milioane de dolari ca și compensație din partea Marii Britanii.

2. Foametea din India

În 1943, la apogeul celui de-al Doilea Război Mondial, India s-a confruntat cu o criză severă. Deoarece agricultura insuficientă și recolta proastă nu au fost de ajuns, în ndia a avut loc o criză alimentară.

Leopold Amery, secretarul de stat pentru India, a cerut ajutor Primului Ministru britanic Winston Churchill pentru ajutor.

Dar Primul Ministru a ignorat și a spus că indienii au adus foametea asupra lor prin „reproducerea ca iepurii”. În loc să trimită alimente către indieni, Churchill a permis să se trimită grâu în India soldaților britanici care se luptau în străinătate.

Marea Britanie a exportat mai mult de 635 de milioane de kg din India, ceea ce a fost suficient pentru a menține în viață 400 000 de oameni pentru un an întreg.

Citește și:   30 de imagini comice care descriu perfect iarna! Numărul 3 îți va dezgheța imaginația!

3. Tabăra de concentrare de la Boer

Un alt lucru șocant despre Imperiul Britanic este tabăra de concentrare. Tabăra de concentrare și atrocitățile comise cu aceasta erau de obicei rezervate pentru actele barbare ale naziștilor în timpul Holocaustului.

Imperiul Britanic a ajuns acolo mai întâi. În timpul celui de-al doilea Război Anglo-Boer din 1899 până în 1902, britanicii au adunat până la 100 000 de oameni din Boer și i-au reținut în lagăre. Majoritatea erau femei și copii.

Condițiile au fost extrem de rele și au existat boli precum rujeola, tifoida și dizenteria. Aproximativ 34-42 de mii de oameni au murit din cauza bolilor.

4. Împărțirea Indiei

India și Pakistanul au câștigat independența față de Imperiul Britanic în august 1947, după decenii de luptă. Sarcina de a decide ieșirea britanică și ce să facă cu India a căzut pe umerii avocatului Cyril Radcliffe.

Radcliffe a luat decizia de a separa India Britanică în țări diferite din India și Pakistan, bazate pe religie. Pakistanul a devenit o țară musulmană, iar India a devenit o țară hindusă.

Împărțirea a fost executată prost, deoarece britanicii nu le-au spus planul de execuție și avertismentul.

Tensiunile dintre două religii au crescut și s-a produs o violență în care aproximativ 200.000 de oameni și-au pierdut viața.

5. Foametea Irlandeză

Foametea irlandeză din 1845 până în 1852 a fost perioada cea mai devastatoare și mai șocantă. Aceasta s-a datorat infectării în masă a polițiștilor de cartofi, dar a fost cauzată de acțiunile britanice.

Secretarul britanic Sir Charles Trevelyan a fost responsabil de asta. Trevelyan credea că foametea era modul lui Dumnezeu de a-i pedepsi pe irlandezi pentru că erau leneși.

Citește și:   COINCIDENȚE uimitoare și greu de crezut că nu au fost planificate înainte! Poza 9 îți taie respirația!

Și că guvernul britanic nu ar trebui să interfereze cu forțele pieței. A oprit livrarea de alimente irlandezilor. Și i-a forțat să facă eforturi grele pentru a construi drumuri, astfel încât să poată câștiga bani pentru a cumpăra cereale.

Aproximativ 1 milion de persoane au decedat din cauza foametei, iar populația a scăzut cu aproximativ 25%.

6. Noul sat

Un alt lucru șocant despre Imperiul Britanic este că, în anii 1950, imperiul britanic se confrunta cu amenințări din partea insurgenților comunali înarmați, care era atunci Federația Malayei.

A existat un sprijin considerabil pentru insurgenți, așa că britanicii s-au simțit greu de înfrânat. Au început să-și distrugă sprijinul și au construit un loc, New Village (Noul Sat), pentru a păstra toți insurgenții.

Dar locul a fost ca Iadul. Nu exista un sistem sanitar adecvat și era mărginit de garduri. Britanicii nu le-au permis să trimită o scrisoare familiilor lor. Federatia a obtinut independența în 1957.

7. Urgența Aden

A existat o regulă brutală a guvernului britanic în Aden. În anii 1960, sentimentul anti-imperialist a izbucnit în Aden împotriva britanicilor.

Naționaliștii din Aden au fost duși într-un loc numit centre de tortură. Potrivit unui raport al Amnesty din 1966, oamenii din centre au fost dezbrăcați și băgați în celulele frigorifice, țigările au fost stinse pe pielea lor, au fost privați de somn pentru câteva zile și au fost agresați intim.

Click pe video și Distribuie dacă ți s-a părut interesant!

Urmărește video-ul de mai sus pentru a descoperi mai multe fapte șocante despre Imperiul Britanic. Nu e deloc așa cum îl credeai tu, iar la final, îți vei schimba complet părerea despre el!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din Internațional

Sus